Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Akční
  • Horor

Recenze (28)

plakát

Sbohem, baby (2007) 

Ubírám jednu hvězdu - asi paradoxně podle ostatních komentujících - za Caseyho Afflecka. Ten chlápek podle mě moc dobrý herec není, nějak mu to nemůžu věřit. Nejvíce je to vidět v skoro závěrečné scéně s Morganem Freemanem - ten ho převyšuje o několik tříd... Ale jinak skvělý film s perfektním závěrem. A Patrick mě na konci pěkně naštval, jsem s Angie.

plakát

Spravedlnost podle Spensera (2020) 

Tohle je perfektní film. Ano, je to klasické klišé, film, který jsme viděli už tisíckrát. Ale moc jsem od toho nečekala, a i tím pádem mě to nadchlo. Několikrát jsem se zasmála nahlas, rvačka se psem je geniální (jsem pejskař). :-) Konec výborný. Postavy, ač mi byly zpočátku nesympatické, jsem si na konci naprosto zamilovala. Chtěla bych s nima vidět pokračování.

plakát

Stínohra (2022) 

Tohle vůbec nebylo dobrý. Ondrík jako boxer vůbec nepůsobí, spíš mi evokoval malé dítě. Čermák výborný, už jeho klasický vysoký standard - za něj tu jednu hvězdu. Jít na to do kina, byla bych hodně naštvaná. Příběh není špatný, ale ani náhodou neutáhne pomalu budovanou atmosféru. Několikrát mě to nutilo křičet: “Střih, už sakra!” Být to trochu akčnější, možná by se to dalo, ale to by byl úplně jiný film, než tvůrci zamýšleli. Tohle se nepovedlo - a to to přitom začalo docela slibně.

plakát

Vpád (2021) 

Jako není to vyloženě špatný film, ale… ani nevím, jestli mám psát SPOILER, protože film sám se vyspoiluje v úvodních minutách… ;-) Proč musí být hlavní postava psycholožka, neměli by takoví lidé být studovaní na to, že poznají magora? Proč není třeba, já nevim, kuchařka? A okamžitě začne podezřívat manžela, když jenom špatně odbočil? A na základě toho rozjede svoje minivyšetřování? O té tajné místnosti jsem bohužel věděla hned, jak tam byla poprvé zabraná pracovna… a on zabije 3 lidi během jedné noci a je v pohodě? Copak on, je to psychopat, ale ona je s tím taky v pohodě, protože to je normální, manžel právě zastřelil tři lidi a druhý den normálně funguje a mě to nepřijde divný… Spousta nelogiky, je to škoda, protože to je klasická žánrovka, dům je perfektní, herci taky nejsou špatní, ale působí to jako ušité horkou jehlou, přitom by stačilo málo…

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

A já jsem nakonec přidala tu jednu poslední hvězdu! Už je to za 5! Já ani nedokážu říct, proč mám tenhle seriál tak ráda. Vždyť je to vlastně docela hnusný, postavy dost často jednají naprosto nelogicky, děj je kolikrát nesmyslně natahovaný… Ale za díly jako Look at the flowers… Nejlepší celá třetí a čtvrtá série, Guvernér jeden z nejlepších záporáků, co jsem kdy viděla.  David Morrissey zahrál geniálního slizáka. Od šesté série lepší seriál snad přeskočit do devátý za Šeptačema… Negan, ač jeho ztvárnění je výborné, pro mě nějak vyšuměl, ale i přes to jsem to viděla celé snad 3x… :-D

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Po té spoustě odpadu nejen od České televize za poslední dobu... Konečně! Bohužel už jsem nevěřila ničemu, českou tvorbu víceméně nesleduji už pár let, protože to byla vždycky velká ztráta času a člověk se i mnohokrát styděl, na co to vlastně kouká. Trpaslík byl první vlaštovkou, ale Most! ho převálcoval na plné čáře. Myslím, že Most! ukázal cestu, že i bez politické korektnosti lze dovést lidi k větší toleranci. Hodně lidské a hodně reálné. Doufám, že se dočkáme pokračování tohoto trendu.

plakát

Osvícení (1997) (TV film) 

Strašidelný? Jo, to bylo, ale asi jinak, než tvůrci zamýšleli. Musela jsem to dát nadvakrát, protože poprvé mi z toho bylo až trapně. A to mám ráda Věřte nevěřte, které tahle minisérie hodně připomíná. Knihy se to stejně v pro mě zajímavých pasážích nedrží, takže to považuju za naprostou zbytečnost. Těšila jsem se na souboj Hallorana se stromovými zvířaty, ale ani ten se nekonal a to přetahování se s duchy o ventil kotle? No to snad ne! Danny je nesympatický tak, že Vám je skoro jedno, jak to s ním dopadne. Jack Torrance… no, co k tomu říct... Jeho rozmachování s pálkou v závěrečných minutách je spíš směšné, vždyť ani neumí nic pořádně rozbít. Hotel ošklivý, srovnání s Overlookem od Kubricka ani nepřichází v úvahu. Davám 2 hvězdy za tu příšernou ženskou ve vaně, aspoň ta se povedla! :) Ale víckrát to vidět nechci.

plakát

Osvícení (1980) 

Konečně jsem přečetla knihu a na jednu stranu musím dát Kingovi za pravdu. Už chápu, proč se mu tohle zpracování nelíbilo. Z knihy se totiž víceméně zachoval jen námět, o nějaké shodě s dějem se skoro ani nedá mluvit. Možná kdybych knihu znala před zhlédnutím filmu, byla bych zklamaná. Nicméně, tak to není... Jeden z nejlepších hororů, co existuje a jeden z nejlepších filmů, co existuje. Atmosféra geniální, Nicholson nepřekonatelný, Duvall strašidelná a Lloydovi člověk fandí, na rozdíl od chlapečka ve zpracování z roku 1997, které pro mě bylo ztrátou času. Tady opravdu nelze nedodržování dějové linky nijak vyčítat. To je přece masterpiece!

plakát

Oskar (1967) 

"V tom kufříčku! Ku - ku - ku!" Nejlepší komedie s Funèsem! :) A všechno na pár metrech čtverečních. Holt, když někdo umí tak umí!

plakát

Strašák (1973) 

Začnu nejspíš SPOILEREM... Ten konec mě neskutečně se*e! Ale vlastně si můžu říct, že to mohlo skončit i dobře... :( Tak strašně lidský film jsem dlouho neviděla. Al Pacino, Gene Hackman jsou dokonalí. Škoda, že takových není víc. Už je to nějakej ten pátek, co jsem to viděla naposledy a stejně mi běhá mráz po zádech.