Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Recenze (182)

plakát

Jetelín (2016) (seriál) odpad!

To jako vážně? Viděl vůbec někdo z vedení Primy tento seriál, než byl nasazen do vysílání? Pokud ano, byl zdrogovaný či opilý? Nebo se mu to snad opravdu líbilo? Něco tak neskutečně příšerného jsem ještě neviděla a je mi trapně za všechny účinkující. Největší odpad!!!!!!!

plakát

Rychle a zběsile 7 (2015) 

Když už si jeden po šestém dílu myslí, že přepálenější akce nemůže být, naservíruje mu Wan gigamegaultra přepálenou sedmičku. A najednou se nekonečná rozjezdová dráha a létající Dom z minula zdají být vcelku realistické kousky. Pokud bude další díl, není mi moc jasné, kam se dá s tou destrukcí ještě zajít, zbývá snad už jen vesmír... Ale bavila jsem se skvěle, stačí vypnout mozek a jen se bavit. Samozřejmě to byla hořkosladká zábava vzhledem k všeobecně známé tragédii, tomu se člověk prostě při sledování neubránil. Závěrečné loučení s Paulem mě dostalo, smazal se rozdíl mezi filmem a realitou a bylo jasně viditelné, že v případě této série nejsou řeči o rodině jen řeči. Musela jsem odejít ještě za tmy během titulků, za vlhké oči jsem se styděla, ale jak vidím ze zdejších komentářů, nebyla jsem zdaleka sama. Doufám, že jsem odchodem nepropásla nějakou potitulkovou scénu, která by navnadila na další díl.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Německá verze Zkažené úči v kombinaci s Modrým bleskem, kde pro změnu šlo kvůli schovanému lupu o proměnu v policajta. Bavila jsem se více než u obou zmíněných filmů, a to jednak kvůli sexy panu učiteli, na kterého se fakt hezky kouká a zejména kvůli občas opravdu nekorektnímu humoru a svérázným vyučovacím metodám hlavního hrdiny. Dějově předvídatelné a škoda toho příliš hollywoodského konce, ale jinak velmi příjemná zábava.

plakát

Fair Play (2014) 

Po delší době se v kině objevil český film, který mě oslovil a donutil k zamyšlení. Jak bych se chovala na místě matky hlavní hrdinky? Ničila bych dceři zdraví, abych jí dopomohla k lepšímu životu za hranicemi? Jsem ráda, že podobná dilemata už v naší zemi nemusíme řešit. Minimálně tedy co se týče emigrace z totalitního režimu, o čistotě sportu si nedělám iluze. Silný film a velmi slušné herecké výkony.

plakát

2 $ocky (2011) (seriál) 

Velmi příjemné překvapení. Některé díly sice dějově slabší, ale všechny postavy jsou skutečně lahůdkové a hláškují jak o život. Není mi moc jasné, čím si postava Sophie vysloužila takové ovace, kdykoliv se objeví na scéně, jelikož mi rozhodně nepřijde jako nejvíce vtipná postava. Že by u diváků zapracovala nostalgie po nejslavnější roli Jennifer Coolidge? Originální znění zde naprostou nutností, český dabing se u hlavních postav opravdu nepovedl a ubírá hrdinkám dost na jejich svérázu.

plakát

Da Vinciho démoni (2013) (seriál) 

Historici se chytají za hlavu a já se báječně bavím. Skvělé obsazení, pěkná výprava (až na tu digitální Florencii a další města) a zejména v druhé sérii akční jízda, jak má být. Neřeším historické nepřesnosti a užívám si dobrodružství über geniálního Leonarda a čekám co zase vymyslí a jak se dostane z dalšího průšvihu. Pravda, řešení někdy přehnané, ale vždy zábavné.

plakát

300: Vzestup říše (2014) 

Já si to tedy užila snad víc než první třístovku. Každý druhý komentář tu zmiňuje malé charisma Stapletona a srovnává ho s Butlerem, ale mám pocit, že většině spíš vadí, že Themistokles prostě není taková namakaná korba a tak pěkně neřve před bitvou hrdinné slogany. Mě osobně bylo civilnější pojetí hlavního hrdiny příjemnější a myslím, že by byla trochu nuda koukat znovu na někoho, kdo by byl jen kopií Leonidase. Eva Green je sice ultimátní mrcha a ano, pánové, hrudník má super, ale na rozdíl od části zdejších uživatelů to nevidím jako jediný důvod, proč jít na tento film do kina. Za mě za plný počet a těším se na případné pokračování.

plakát

Elysium (2013) 

Přečetla jsem si několik recenzí a začala se bát na film vůbec jít, ale v kině naštěstí nastalo příjemné překvapení. Vizuální stránka naprosto bez připomínek, trocha nelogičností se dala přehlédnout. Celou dobu jsem si říkala, kdy na nás scénáristi hodí to nejprofláknutější klišé, tedy, že malá holčička je Maxova dcera a tudíž zaručená motivace pro to, dostat se na Elysium. Docela mě překvapilo, že tomu tvůrci odolali, když vezmeme v potaz ten závěrečný slunný happyend. Jediné, co mi opravdu vadilo, byl žoldák Kruger, který mi neuvěřitelně lezl na nervy. Ani se mi nechtělo věřit, že je to ten samý herec, který tak exceloval v Districtu 9.

plakát

Nespoutaný Django (2012) 

Geniální soundtrack, megavtipná scéna s KKK a famózní Waltz. Ke konci se to již poněkud táhlo a stejně rázně, jako odešel ze scény sám pan režisér, se mělo zapracovat s nůžkami ve střižně. Toť ovšem má jediná výtka, bavila jsem se královsky. Quentine, máš to za pět...

plakát

Osamělý jezdec (2013) 

Přepálená stopáž, mega přepálená akce a Jack Sparrow na Divokém Západě. Toť mé hlavní dojmy z Osamělého jezdce. Jediný důvod vzniku tohoto filmu vidím v tom, že si Gore Verbinski a Johnny Depp chtěli zopakovat oboustranně přínosnou spolupráci z dob Pirátů z Karibiku a tak natočili tuhle její verzi na suchu. Jestli oba pánové počítali s tím, že diváci nadšeně a bez otázek přijmou jakýkoliv film, kde se populární Jack objeví, tak se minimálně u mě spletli. Za Johnnyho a jeho kopírování své nejpopulárnější role mi bylo až trapně. A kdoví, jestli nebylo trapně i jemu... Chápu, že to má být letní oddechovka, u které člověk žádnou hloubku nečeká, ale to neznamená, že se totálně rezignuje na veškerou logiku a v případě obou zběsilých scének s vlaky i na fyzikální zákony. Dvě hvězdy jedině za výpravu a sympatického Armie Hammera.