Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (90)

plakát

Méďa (2012) odpad!

Na začátku se mi chtělo brečet, protože jsem litoval malého Johna kvůli tomu, že nemá žádné kamarády. Na konci se mi chtělo znovu brečet. To už jsem ale litoval jen sám sebe, že jsem ztratil hodinu a půl svého života sledováním něčeho tak špatného.

plakát

Velký Gatsby (2013) odpad!

Absolutně nechápu, jak takový snímek, po jehož zhlédnutí hrozí riziko trvalých zdravotních následků, může být mezi červenými filmy na csfd, natožpak mezi dvoustovkou nejoblíbenějších. Všem, kteří ještě neměli to neštěstí se Gatsbymu podívat do tváře, bych doporučil, aby se mu vyhnuli velkým obloukem!

plakát

Muž z oceli (2013) 

Omlouvám se, ale tento snímek hodnotím jako obrovský krok vedle. Neměl jsem na něj zpočátku vůbec náladu, ale když jsem viděl hodnocení na csfd, zkusil jsem mu dát šanci. Muž z oceli jí ale nedokázal využít, a to i přesto, že začátek se vůbec nevyvíjel špatně. Po docela zajímavé půlhodince se ale film proměnil v nekonečnou sekvenci akčních scén. A když říkám nekonečnou, myslím tím to, že jsem to nevydržel a po necelých dvou hodinách jsem projekci s nechutí a odporem vypínal, aniž bych čekal do konce.

plakát

Chlapectví (2014) 

Myšlenka toho, že se nějaký film točil po dobu dvanácti let s těmi stejnými tvářemi, na nichž může člověk vidět, jak se ve skutečnosti mění, mě upřímně dost nadchla, a tak jsem byl na Chlapectví poměrně dost zvědavý. Skutečnost ale ani zdaleka nenaplnila vysoká očekávání. Můj filmový zážitek poskvrnil nejen (mně dost nesympatický) Ethan Hawke, ale především skutečnost, že samotné dětství a průběh dospívání mladého člověka, na které jsem se tolik těšil, nedostaly ve filmu tolik prostoru, kolik bych od toho čekal. Uběhly přibližně dvě hodiny od doby, co jsem se na film dodíval, a už se mi ani nevybaví žádná scéna, která by mne nějak extra zaujala! A to je pro mne jasným znakem průměrnosti! Sečteno, podtrženo: dobrý nápad s horším provedením.

plakát

Zmizelá (2014) 

Rád bych na začátek řekl, že filmovou tvorbu strýčka Davida mám opravdu rád a co se jí týče, považuji ho za nesmírně schopného člověka. Nicméně faktem zůstává, že s jeho posledními filmy je to u mě pořád stejná písnička. Vždy se na ně dost těším, mám obrovská očekávání, ale nakonec zjistím, že si pro nás strejda David přichystal zase jen další příběh nějakého creepa (v případě Gone Girl dokonce "master creepa"), z něhož vám místy běhá mráz po zádech, občas si při nějaké scéně řeknete: "No, ty krabe, to snad ne!" a nebo se prostě taky někdy pozvracíte....neříkám, že se mi to stalo, ale daleko jsem k tomu neměl. Prostě a jednoduše, jeho filmy jsou díky mnohým aspektům vždy neuvěřitelně silným zážitkem, a v případě Gone Girl tomu není jinak. Za to si tě vážím, Dejvíku! ALE nebylo toho už dost? Nechtělo by to zkusit zase něco nového? Je asi pravda, že člověk by měl dělat to, co mu jde nejlépe, ale mě už to začíná připadat malinko ohrané. Omlouvám se.

plakát

L. H. (2013) (studentský film) 

Co se dá čekat od filmu, který nese název Lord Hoven? Já čekal hromadu fekálního humoru, ale bohužel, k ničemu takovému nedošlo. Fekální to bylo, ale vtipné už tolik ne. Takže by se dalo říct, že se jedná film o hovně, a to doslova.

plakát

Fakjů pane učiteli (2013) 

Pro mě velmi příjemné překvapení! Jasně, člověk ví, jak tento film skončí ještě dřív, než ho vůbec zapne. Na druhou stranu se mi zdá, že to za to stojí. Zpočátku jsem tomu moc nevěřil, ale řekl jsem si, že zkusím prvních pár minut, abych viděl, jak se vše bude vyvíjet. Film mne ale zpracoval natolik dobře, že jsem ho vypínal až se závěrečnými titulky. Je pravda, že Cesc Fabregas v hlavní roli nebyl moc přesvědčivý a občasné chyby ve scénáři mě více než jen štvaly. Nicméně to mělo vtip a šťávu, díky nimž jsem ochoten zapomenout na výše (ne)zmíněné nedostatky a dát 4 hvězdy!

plakát

Swingtime (2007) (TV film) 

Možná jsem retardovaný, ale občas mi některé scény přišly docela vtipné. A myslím, že tvůrci to tak nezamýšleli, takže pro mě spíše zklamání. Přiznávám.

plakát

Jezero smrti (2008) 

Tak tohle je síla, ale přežil jsem. Když si uvědomím, co jsem za poslední hodinu a půl viděl, docela mě překvapuje, že jsem film zhlédl až do samotného konce. Na druhou stranu jsem za to i rád, protože všechno to utrpení, hnus, krev a násilí nakonec ukázalo docela dost zajímavé vyústění, které mi bude ještě nějakou dobu ležet v hlavě.