Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Akční

Recenze (85)

plakát

Živí mrtví - Hněv (2018) (epizoda) 

To jako vážně? Proč toho nouzáka prachsprostě nepopravili?! Do toho všeho ještě nastávající spory s Maggie? Jakoby toho nebylo po 3 série s Neganem dost! Tenhleten díl je pro mě asi největším zklamáním v celé historii TWD vůbec. Pro mě nejslabší díl 8. "sezóny". Kdoví jestli se na 9. sérii budu vůbec někdy dívat. Aktuální styl natáčení (neustálé flashbacky, záběry zblízka aj.) a vývoj seriálu se mi vzdaluje čímdálvíc. Celá sága se odklonila od původního tématu budoucnosti a budování nové civilizace v narušeném světě. Už nejde o svět jako takový, ale o pouhé vztahy mezi přeživšími. Zombie se ukazují zřídka a když, tak už jen bohužel jako pouhá kulisa. Upřímně řečeno si nejsem jistý, zda se dá tímto stylem udržet sledovanost a nadšení z prvních sérií.

plakát

Živí mrtví - Klíč (2018) (epizoda) 

Tolikrát netrefit..?? To snad ani nejde ne? Jindy se zabíjí na desítky metrů daleko s přesností na půl centimetru a teď to nějak vázne - aha pardon, že by scénáristi potřebovali uměle natáhnout tuto sérii? Nevím nevím, ale tohle už není to starý dobrý TWD, kdy šlo o budoucnost civilizace. Už nějaký ten díl je z toho pěkně připitomělá a nudná kovbojka - jakoby se snad zapomnělo o co tu vlastně jde.

plakát

Živí mrtví - První den zbytku života (2017) (epizoda) 

Sakra to toho podělanýho Negana nemůže už někdo odprásknout?? Celé 2 série tady neustále řešíme stejné problémy. Sbíráme patronu za patronou, hledáme spojence pro válku s Neganem a když už tohle všechno máme a odpověď je jasná, tak se zase něco "nečekaně" posere a místo finálního zúčtování tady máme další ohrané pokračování nekonečně trapné kovbojky.

plakát

Concorde (2016) (TV film) 

Krásný dokument o stále nezapomenutelné ikoně leteckého průmyslu vůbec. Je až téměř neuvěřitelné, že se tak monumentální a vynikající letoun, který překonal rychlost Mach 2, po technologické stránce zkonstruoval již v 60. letech minulého století. Mně v paměti navždy uvízne jeden fakt - Concorde je jedinným letounem, kterému se podařilo při cestě z Francie do USA "přistát dřív než vzlétnout" - a to si zaslouží poklonu a obdiv.

plakát

Lion (2016) 

Tak tohle byl, dámy a pánové, film v plné palbě. Od doby, kdy jsem na film viděl trailer, k tomu pár poutavých obrázků, jsem se na něj těšil. Něco mě k němu prostě pořád táhlo. Do kina mi to tenkrát nevyšlo, nicméně to jsem v současnosti už napravil a nelituji toho. Moc mě těší, že to vůbec nebyly ztracené dvě hodiny života. Jsem nadšený, protože zde figurovali pro mě naprosto neznámí herci a výsledek byl geniální. Vše bylo tak věrohodné. Neskutečný, emočně silný zážitek, že je to až k nevíře! Je jisté, že se k Lionu ještě někdy vrátím a nebude to jen jednou. Určitě budu doporučovat všem známým!

plakát

John Wick 2 (2017) 

Po shlédnutí úvodního Johna Wicka jsem se doslova nesmírně těšil na dvojku - ten však mé touhy nenaplnil. Keanu Reeves dělal co mohl a zvládl to relativně dobře. Výsledek tady ale bohužel nestojí jen na jedinci, nýbrž na spolupráci a zapojení celého týmu. Velkou roli zde hraje ovšem scénář - ten bohužel výsledek výrazně ovlivnil. Není to průser, ale chybí tomu jiskra a nějaká hlubší zápletka v ději. Řekněme si to takhle: kdybych měl hodnotit jen a pouze akční žánr filmu, bylo by to na 1 s mínusem. O tom asi žádná, protože akce bylo opravdu dost. Mínus uvádím proto, že si myslím, že vždy se dá kam posouvat a vždy je co zlepšovat. Bohužel děj po celou dobu srážely dolů opakované bitky, které se staly v závěru už poněkud ohranými, nudnými a řekl bych až otravnými. Nedělám to rád, ale musím dát ve finálním součtu jen 3 kule. .... a jen tak mimo soutěž - za tu demolici nádherného Mustangu bych lidem přerazil ruky.. takové škody :-D

plakát

Po strništi bos (2017) 

"Při procházce liduprázdným krajem, jsem si na polní cestě klekl. Měl jsem přece ve svých sedmi letech ty oči, co mám teď, akorát byly níž. V kolenou mi zapraskalo a stromy podél cesty rázem vyrostly." řekl Zdeněk Svěrák. Pokaždé když se mi tato slova zpětně přehrají v hlavě si uvědomuji, kolik je v nich pravdy každého z nás. Snímek Po strništi bos je úžasná česká komedie, kterou se do filmové podoby, dle knižní předlohy svého otce Zdeňka, podařilo přepracovat Janu Svěrákovi. Tento pán totiž zvládnul ztvárnit mnoho úspěšných českých filmů, a proto se mu ne nadarmo říká český Steven Spielberg. Tady své označení totiž jen potvrzuje. Líbí se mi ta spolupráce otce a syna - správným krokem k úspěchu bylo rozhodnutí ponechat dialogy ze života svého otce Zdeňka Svěráka, no a Honza si už zbytek scénáře pohlídal a vzal pevně do svých opratí. Film si tak drží svůj standard a humor, jenž má ráda velká většina z nás. Myslím si, že se to tu sešlo vážně na jedničku. Velmi dobrý scénář, správné a kvalitní herecké obsazení a povedené ztvárnění... Co se týče hereckých výkonů, chtěl bych hlavně vyzvednout výkon malého chlapce Aloise Greca. Byl hvězdou od začátku až do konce a v žádné scéně nezklamal. Jeho start v "herecké kariéře" začal výborně. Snad na tento výkon v budoucnu naváže a budeme ho na filmových plátnech vídat nadále.

plakát

Hancock (2008) 

V rychlosti: Will Smith zahrál dobře - role mu neskutečně sedla. Dějově ale bohužel příliš monotónní. Klasický průměr, neurazí ani neoslní.

plakát

Spider-Man: Homecoming (2017) 

Zbrusu nový Spider-Man? Očekával jsem jen další díl ohrané nudy, ale díky Bohu se nic takového nestalo. Je vidět, že Marvel si jede svou novodobou linii a navazuje tak, na úspěšné taháky ve své filmografii. Hromada vtipných scén, akce i nějaká ta "romantika" - to je přesně to, jaký by měl film o pavoučím muži být. Marvel vše pozvednul na úplně jiný level. Tom Holland ukázal, že i ve svých 20 letech umí zahrát jako kdokoliv starší a zkušenější a z hlediska obsazení je jako nový Spider-Man naprosto skvělou volbou. Za mě tedy, opravdu zasloužené, 4 kule!

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Pro mě asi jednoznačně film tohoto roku. Tento snímek mě naprosto odrovnal... A ke skutečné události asi tolik: je úchvatné, co je schopen člověk, který má víru v sebe, ve své poslání a odhodlání dokázat. "Zachránit" vlastníma silama 75 osob, mít takovou odvahu, kuráž a dobrovolně si projít peklem zatímco ostatní couvli? Neuvěřitelné! Kdybych za letošní rok mohl za sebe udělit některému filmu 6. hvězdu, bylo by to právě tu.