Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Animovaný

Recenze (21)

plakát

Tři mušketýři (1993) 

Adaptací tohoto známého příběhu už bylo více než mnoho. Pravdou je, že většina z nich jsou spíše nepovedenými filmy. Tento snímek mě ale něčím zaujal, možná to byl občas až satirický humor, který u takovéhoto filmu nečekáte. Možná to byl Charlie Sheen v roli zbožného Aramise, ve které by jste si ho ani ve snu nepředstavili. No a možná to byl i samotný trochu poupravený, klasický příběh. Myslím si, že od každého toho bylo trochu, co mě zaujalo. Ve výsledku tento film považuji mezi ty nejlepší adaptace Tří mušketýrů.

plakát

Pacific Rim - Útok na Zemi (2013) 

Normálně, filmy natočené ve velkolepém ufo stylu nemám moc rád, ale tenhle mě i přes negativní ohlasy mile překvapil. Když to zkrátím, tak příběh je v podstatě jako normální akční romanťák s happy endem. Pravdou je, že té akce bylo chvílemi až moc, ale jelikož to byla celkem solidní akce s velmi povedenými vizuálními efekty, tak se to dalo přežít. Snaha, aby názvy zněly hustě, se tedy moc nepovedla a z názvů, jak mimozemských oblud, tak pozemských strojů se staly nezapamatovatelné hatmatilky, které vnášely zmatek do už tak složitých scén. Jednou z nejpovedenějších věcí na celém filmu byla rozhodně perfektně se hodící hudba Ramina Djawadiho.

plakát

Informátoři (2008) 

Možná i pravdivá ukázka některých lidí v 80. letech v Americe. Film s dějem nepochopeným, který se snaží vyrovnat své kvality pouze obscénními záběry je podle mého názoru filmem špatným. Pravdou je, že kamera byla celkem i dobrá, ale filmaři si prostě vybrali špatný knižní titul ke zfilmování. Příběhy byli totiž absolutně bez vyvrcholení a tudíž se divák ničím nepobavil. Kvůli relativně dobrým záběrům, které byli tedy nakonec spíše výjimkou dávám 1 hvězdu.

plakát

Hvězdná brána: Atlantida (2004) (seriál) 

Pravdou je, že bych nerad srovnával Hvězdnou bránu SG-1 a Hvězdnou bránou Atlantida. Nejspíše bych se k tomu ale stejně dostal, tak mi nic jiného nezbývá. Z SG-1 jsem byl nadšený a bál jsem se, že Atlantida mi celý tento dojem zkazí. Nakonec jsem ji shlédl a musím přiznat, že jsem udělal dobře. Nejenom, že mi ten dojem nezkazila, ale ještě ho ve mně posílila. SG-1 byla skvělá, ale Atlantida mi tak nějak přirostla k srdci. Zde se jim povedl výborný výběr herců, příběhu a prostředí. Prostě to všechno do sebe nějak zapadlo. Fakt je, že se jedná o bájnou Atlantidu, tak kdo by nechtěl vidět všechny ty možné vymoženosti a technologii dávných Antiků. Samotné město je záhadou a stále se v něm dají nalézt nové věci. Nejdříve jsem si říkal, že je trochu přehnané postavit proti lidem v podstatě nezabitelné, regenerující se tvory. V průběhu seriálu jsem ale změnil názor a to i proto, že v jednom z nich našli "přítele", což jsem opravdu nečekal. Jako v SG-1 se přidal k týmu Teal'c, tak zde se přidali k lidem ze země rovnou dva noví členové. Jednoho z nich, Ronnona Dexe, dříve běžce před Wraithy považuji za jednu z nejlepších postav seriálu. Samozřejmě i ostatní byli skvělí, třeba jako velmi sebevědomí Rodney McCay, nebo John Sheppard, vojenský vůdce Atlantidy. Takže rozhodně doporučuji shlédnout, ale pokud jste neviděli původní Hvězdnou bránu, tak nejdříve shlédněte tu, protože by vám zde mohly ucházet souvislosti.

plakát

Rivalové (2013) 

Mohl bych říct, že je tohle snad nejlepší snímek na posledních pár let. A to se vším všudy. Neuvěřitelný, pravdivý příběh dvou Rivalů Nikiho Laudy a Jamese Hunta odehrávající se v 70. letech vám vezme dech a absolutně vás pohltí, až do samého konce. Můžeme zde vidět skvělé záběry z prostředí formule 1 a aut jako takových, to i do těch nejmenších detailů. Detailní záběry ať už jezdců, aut, nebo i lidí v depu během všech závodů jsou tak dobře načasované a precizně udělané, až vám příjde, jako byste byli přímo na trati a bojovali s nimi o titul mistra. Už tak skvělý pravdivý příběh, byl doplněn brilantně se hodící hudbou od Hanse Zimmera. A když se sešlo všechno se vším, tak se přiznám, že mi běhal až mráz po zádech, jak to bylo úžasné. Jediné co dodat, doporučuji všem ke shlédnutí.

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Jeden z mála filmů, který mě absolutně pohltil. To nejen svou atypičností a zvláštností příběhu, ale také živými barvami nebo prostředím. Tajemná postava muže jménem Gatsby, ke kterému všichni chodí na večírky, ale ve skutečnosti ho zná pouhá hrstka z nich, se nakonec vyklube jako nenapravitelně zamilovaný muž. Příběh z prostředí bohatých, mafiánů, soudců, policejních komisařů a mnoha dalších mocných lidí ve 20. létech 20. století je úžasný. Zajímavou volbou a myslím si, že velmi dobrou volbou je hudba ve filmu. K roku 1922 je použita moderní hudba a to celému filmu přidává něco, co všichni známe a díky tomu nám je celý snímek trochu bližší.

plakát

Chuck (2007) (seriál) 

Po shlédnutí druhé série jsem si říkal, že to jde s celým seriálem z kopce. Ale opravdu velice jsem se mýlil. Je pravdou, že druhá série byla slabší, ale tuto chybu naprosto vyrovnaly další série seriálu. Nápad vložit tajné vládní informace do chlapa, který se vlastně chová ještě jako dítě a sledovat jak se z něj stává opravdový chlap, díky půvabné agentce CIA Sáře je perfektní. Za zmínku stojí rozhodně všechny postavy seriálu, ale nejvíce mě zaujala postava Morgana Grimmese, nejlepšího přítele Chucka a možná ještě většího "geeka" , než je Chuck sám. Morgan se snaží se vším pomoci, ale většinou to není úplně nejlepší nápad. Ještě větší pohromu nadělají většinou Chuckovi spolupracovníci z Buy More Jeff a Laster a jejich "strašná" hudební skupina Jeffster. Pravdou je, že se u tohoto seriálu zasmějete skoro častěji než u lecjakého sitcomu. Velmi jsem si tento seriál užil a rozhodně vám ho všem doporučuji.

plakát

Hvězdná brána (1997) (seriál) 

Člověk by řekl že deset sérií je hodně a že si seriál nemůže udržet své charisma a tu atmosféru, kterou má v prvních sériích, ale tomuto seriálu se povedlo udržet mou pozornost až do samého konce. Poslední, závěrečný díl byl tím nejlepším kamenem na vrcholu pyramidy, kterým mohli seriál zakončit. Pravdou je že jsem se s hrdiny tohoto seriálu sžil a to i přesto, že se občas nějaký ten člen týmu obměnil, ale to vůbec ničemu nevadilo. Tým SG-1 čelil svým nepřátelům občas až s neuvěřitelným štěstím, kterého je zde více než dost. Vizuální efekty se po ty dlouhé roky nepatrně měnily, lepšily se a to také získalo velmi na důvěryhodnosti celého seriálu. Když už jsem u důvěryhodnosti, tak rozhodně stojí za zmínku veliké množství odborných názvů, které používala snad jen Samantha Carterová. A i přes takové množství se u toho nenudíte. Hodiny proseděné u tohoto seriálu bych za nic jiného nevyměnil a proto doporučuji všem lidem, hlavně fanouškům SCI-FI.

plakát

Bohové musí být šílení (1980) 

Musím uznat, že už jsem se dlouho takhle u filmu nezasmál. Film jsem viděl před pár lety, ale už jsem si ho moc nepamatoval. Po tomto novém shlédnutí musím říct že je to skvostný film. Naprosto jedinečný křovák, který nechápe okolní svět, velmi komický a zamilovaný mikrobiolog a k tomu všemu ještě nádherné prostředí Afriky.

plakát

Cellular (2004) 

Rozhodně jeden z nejlepších thrillerů vůbec. Když jsem tento film viděl před několika lety poprvé, tak se mi hrozně líbil, ale nezapamatoval jsem si název. Na tento snímek jsem si vzpomněl nedávno a tak jsem si ho našel. Musím přiznat že i po tolika letech se mi film hrozně líbil, možná ještě více než tenkrát. Líbí se mi to, že se do děje jakoby náhodně přifaří hlavní postava Ryana, kterou ztvárnil skvělý Chris Evans. Ryanovi, jako náhodnému zavolá unesená žena, skvělé téma. Do toho všeho ještě policista, který tuší zradu. Závěrečné scény na molu jsou skvělé a plné akce. Na konci, příjemné setkání mezi unesenými a zachráncem. Ikdyž v celém filmu nebyl v podstatě žádný vtip, je to celé zakončené skvělou hláškou. Není nic, co bych vytknul a proto 5.