Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Animovaný

Oblíbené seriály (10)

Atami no Sôsakan

Atami no Sôsakan (2010)

Velmi, velmi povedené! Krásně vybalancovaný mix komedie, dramatu, napětí a mystična... Japonský humor moc nemusím, ale tady mi přišel moc milý. Celkově je to velmi osobité dílko, netající se svou inspirací u amerických seriálů podobného ražení. Vtip je v tom, že na to jde stylově japonsky. Pro mě jeden z nejlepších seriálů.

Člověk a vesmír

Člověk a vesmír (2014)

Poslední triumfy fyziky a jiných vědeckých disciplín zprostředkovány laikovi v nádherném profi BBC balení s krásnou dramatickou hudbou, charismatickým profesorem a spoustou etnických dětí :), co víc si přát? Plus ten fascinující filozofický a spirituální přesah. Zhlédnuto v takřka konstantním úžasu.

Most

Most (2011)

O stupínek výš než opěvované Forbrydelsen a tudíž maximální počet bodů. Drobné nedostatky v závěrečném pucle jsou jen smítka na dokonale propracované neo urbanistické fasádě tohoto díla. Už vizuál s dechberoucími záběry mostu a doprovodná hudba dávají tušit, že se jedná o velmi nadprůměrný počin. Pochmurná atmosféra s některými výjevy připomínajíci Larsovo Království (s jeho švédským primářem dánské nemocnice), propracovaný příběh se záporákem "řešícím" sociální problémy moderní společnosti, jsou ale jen třešničkami na dortu v porovnání s hlavní dvojicí vyšetřovatelů. Duo Saga a Martin předstvuje nejoriginálnější a pro mě nejsympatičtější dvojici detektivů všech dob. Realisticky seversky obsazené ostatní postavy jsou samozřejmostí.

Samurai Champloo

Samurai Champloo (2004)

Legendární anime a velkou zásluhu na tom má jistě i legendární soundtrack. Co se týče anime seriálů, málo co mě dokáže zaujmout a uspokojit. Nemám rád do nekonečna se táhnoucí série, přihlouplý humor a nudné šablonovité charaktery. Mnohé série mají výborný stěžejní nápad, ale zpracováním jsou pro mě nekoukatelné. Tady se ale povedlo dát dohromady fungující pestrobarevný seriál, který je originálním propojením moderního a středověkého Japonska, aniž by to působilo nepatřičně. Humor se tu střídá s vážnými scénami, ale ani jedno není hnáno do extrémů (patetičnost a podobně). Navíc animace je na velmi slušné úrovni, souboje jsou promyšlené a skvěle sestříhané. No a korunu tomu nasazuje nezapomenutelný OST, na kterém se zvláště vyjímá jedna skladba, kterou je ale dobré objevit až při sledování jedné z nejlepších a nejpůsobivějších scén, co jsem v anime viděl.