Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Emperor1 

všechny recenze uživatele

V tý době to mělo svý kouzlo, malý sympaťák Kevin, laskavý humor, po duši to pohladilo, i nějaké poučení k tomu. Ale dnes by to už nejspíš nemělo šanci zaujmout, je to spíše sentimentální záležitost pro ty, co to tehdy, když to dávali u nás prvně v televizi, viděli (spolu s Dallasem, Beverly Hills atd., atd.), v dobách, kdy nebyly mobily, internet, sociální sítě, lidi si byli tak nějak blíž a vůbec všechno bylo lepší. Ne, neposmívám se, já tehdy na BL také koukal pravidelně (stejně jako na Dallas, Beverly Hills atd.) a coby pubescent s rozjitřenými city to velmi prožíval. Jenom si na rozdíl od většiny zde tu čtvrtou a pátou nostalgickou hvězdičku odpustím a dám tomu jen tolik, kolik si to podle mě zaslouží. Průměrný seriál s chytlavými, leč lehce kýčovitými epizodami, neurazí, mnohdy pobaví a dojme, plus kvalitní český dabing. ()

Reklama

ivamka 

všechny recenze uživatele

Pět hvězd je málo, protože ten kluk je symbolem mládí, dospívání , kopanců a drobných úspěchů, které je provázejí. Není to typický dětský seriál, ale spíš pro všechny věkové kategorie. Všechno mělo zvláštní atmosféru. Vypravěč v pravou chvíli propojil jednotlivé obrazy. Trošku dojemné hlavně však veselé příběhy, které pokaždé něco připomenou. Mi se líbil Kevinův otec, který byl dobrák tak trochu jako velký Kevin a Kevinův bratr ho párkrát pořádně doběhl. Kevinův brácha je starší a větší hajzlík, než Kevin, ale v jednom díle překvapí, že má taky dobré srdce. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nostalgický seriál. Amerika 60. letech viděna očima dvanáctiletého kluka. Příběh nejen o dospívání. Seriál měl velmi vysokou úroveň po celou dobu svého trvání. Jeden z mých hodně oblíbených seriálů. Báječná léta mě dokázala připoutat k obrazovce a hned tak se od neodrthnout. Neuškodila by repríza. Při vyslovení názvu mě napadnou dvě postavy, asi nemusím připomínat, že jde o Vinnie a Kevina. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Parádně natočený seriál, se kterým jsem tak trochu vyrostl, protože ho tady u nás vysílala ČT v polovině 90. let. Hlavní postava, kluk, má snad ty nejnormálnější problémy a proto se s ním stotožní asi úplně každý, protože alespoň jednou něco takového každý zažil. Lásky, prohry, zklamání, výhry, starosti, prostě život náctiletého.. ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Tvůrce Neal Marlens původně chtěl, aby prostředí bylo jeho rodným Huntingtonem na Long Islandu, kde vyrůstal. Prvky byly také převzaty z Blackova dětství z části White Oak v Silver Spring v Marylandu. ABC však trvala na tom, aby umístění zůstalo nespecifické (hovorové „Anytown, USA“). (Trajektt)
  • Herečka Crystal McKellar, která hrála postavu Becky Slater – Kevinovy přítelkyně a pozdější rivalky, je ve skutečném životě sestrou Danicy McKellar, představitelky postavy Winnie Cooper. (Luxocculta)
  • Malého špunta s lukem a šípy, který pospíchá na střelecký kroužek, si zahrál Ben Savage, bratr představitele hlavní postavy Kevina Arnolda – Freda Savage. (Luxocculta)

Reklama

Reklama