Reklama

Reklama

Báječná léta

(seriál)
  • USA The Wonder Years
Drama / Rodinný / Komedie
USA, (1988–1993), 42 h 10 min (Minutáž: 22 min)

Hrají:

Fred Savage, Dan Lauria, Alley Mills, Jason Hervey, Danica McKellar, Josh Saviano, Olivia d'Abo, Daniel Stern (vypravěč), Michael Landes, Juliette Lewis (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(115)

Obsahy(1)

V průběhu 115 dílů vzpomíná třicátník Kevin Arnold na své dětství, které prožil na předměstí amerického města šedesátých let. Let květinových dětí, války ve Vietnamu, dobývání Měsíce. Ve vzpomínkách se Kevin vrací ke své lásce k černovlasé Gwendolíně, přátelství s Paulem Pfeifferem i ke spolužití se svými rodiči a sourozenci. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (171)

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele

Seriál mého dětství. Když jsem v podvečer přepnul televizi a viděl, že zrovna hraje Kevin Arnold se svými patáliemi, rád jsem se díval. Velký kus nostalgie. Závěr mi ale utekl, takže jak to s Kevinem a Winnie dopadlo, jsem se dozvěděl až po letech. Dost možná inspirace pro jeden nejmenovaný pozdější sitkom. (49.) ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Nostalgický seriál. Amerika 60. letech viděna očima dvanáctiletého kluka. Příběh nejen o dospívání. Seriál měl velmi vysokou úroveň po celou dobu svého trvání. Jeden z mých hodně oblíbených seriálů. Báječná léta mě dokázala připoutat k obrazovce a hned tak se od neodrthnout. Neuškodila by repríza. Při vyslovení názvu mě napadnou dvě postavy, asi nemusím připomínat, že jde o Vinnie a Kevina. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál o dospívání, který se stal nedílnou součástí mého vlastního dospívání. Zásadní i nenápadné životní okamžiky a pravdy s nadhledem načrtnuté na pozadí obrazu přelomu 60. a 70. let, kdy v Americe doznívalo květinové hnutí, Američani dobyli Měsíc, ale nedobyli Vietnam, a podmalované dlouhou řadou dobových šlágrů. A tím vším se jako červená nit vine roztahaná romance hlavního hrdiny Kevina s jeho osudovou dětskou láskou Winnie. Byl jsem do ní tehdy zamilovaný jako všichni a když se s Kevinem rozešla, bylo to jako by se rozešla se mnou. Seriál měl výborné obsazení v čele s představitelem Kevina Fredem Savagem. S odstupem na mě ale působí hodně pateticky a humor je na jedno brdo, v podstatě to celou dobu valí jeden a ten samý fór a vy přesně víte, co bude po každé narážce následovat. A dneska mi přijde Winnie jako po lobotomii. ()

Sifaka 

všechny recenze uživatele

Skvělý seriál o dospívání. Jak často jsem se v Kevinovi viděl :-)! Viděl jsem všechny díly 2 x a většinu jich mám na kazetě. Hodně seriálu pomohl skvělý český dabing (hlavně Donutil je nezapomenutelný). A taky je dobrá hláška otce rodiny ... "A musím platit daně" a " Neříkej levná a 30 Dolarů v jedné větě" atd. Prostě skvělá zábava, kterou si rád často pouštím a hlavně neomrzí ... ()

P/\/EL 

všechny recenze uživatele

nostalgie k nostalgickýmu seriálu, nj, to bejvaly časy, když se lidi koukali na seriály normálním způsobem :), to zn. jednou tejdně jeden díl pěkně, to neni jako dneska....5 dílů za den.... :), ale né...má to svoje pro a proti, ale né, to jen tak na okraj, ale pamatuju si pár věcí, neviděl sem určitě všechny díly. Řekněme, že to prostě dávali, tak sem na to koukal, normální kluk, normální problémy, pamatuju si, že ta holka o něj ani moc nestála, ale von jí pořád nadbíhal....atd., já nevim, napadá mě hlavně to slovo: normální...ikdyž jasně..normální..víme...ale...nebo autentické(na to my diváci - všech seriálů a filmů a převážně amerických moc zvyklý nejsme..) ()

Galerie (108)

Zajímavosti (17)

  • Seriál byl natočen převážně v Culver City v USA. Na krásných předměstích Culver City a Burbank. Vnitřní záběry byly pořízeny ve „Fox Studios“, také v Culver City. (Trajektt)
  • Hlas vypravěčova syna v poslední epizodě patří Henrymu - skutečnému synovi vypravěče Daniela Sterna. (Kulmon)
  • Byly vyrobeny tři různé verze úvodní písně „With a Little Help from My Friends“, kterou nazpíval Joe Cocker, ale je to původní song od kapely Beatles. (Trajektt)

Reklama

Reklama