Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Akční
  • Dokumentární

Recenze (2 461)

plakát

Nezastavitelný (2010) 

Scénář: Mark Bomback .. Tony, už ty koleje opusť. Tento film je dobrej, ale stále věřím, že máš na něco víc než jen vlastní variace již dříve viděných kousků, které skládáš, jen ovanuté tím svým osobitým vizuálem, do jiných celků. Ale už od Man on Fire tam prostě nic víc nenalézám.

plakát

Den šelmy (1995) 

Scénář: Jorge Guerricaechevarría, Álex de la Iglesia .. Doufám, že shniješ v pekle, řekne kněz potřebnému při posledním pomazání, aneb úvodní nekorektní zábava, která má svou pestrost. Celkově to téma je superově pojaté, ale jde to pozvolna z kopce a ke konci vyznívá celkem do ztracena. 65%.

plakát

Na doraz (2010) 

Scénář: Alan R. Cohen, Alan Freedland, Adam Sztykiel, Todd Phillips .. Taková přesvědčivá sedmdesátka, kterou rád zaokrouhluji nahoru - jelikož jsem Due Date viděl v dvojbloku se sedmým HP, který mne opravdu znechutil a znudil, takže tohle přišlo jako svěží, zábavný a vtipný vyproštovák! A tím také po většinu času je, byť Downey nejde tak na drsno jako Galifianakis a občasným momentům by slušelo dopracování.

plakát

Harry Potter a Relikvie smrti - část 1 (2010) 

Scénář: Steve Kloves .. Čáry, máry, fu(c)k. Tento film absolutně nefunguje. Téměř stopadesát minut rozbředlé, nudně natočené a vleklé vyprávěné látky, která o to víc uráží, že vzniknula jen a pouze pro kasovní zisk a jejíž samotná hodnota je mizivá (ještě že mne lístek do kina stál jen 50 kč, větší sumy bych zajisté litoval). ___ Knihu jsem četl jenom jednu a to ani ne celou (nezaujalo), ale z toho co se „děje“ ve filmech (viděl jsem všechny) už asi tři díly zpět musí být přetaženo z hodně mizerné předlohy. A David Yates tomu nasazuje korunu svou únavnou režií, plnou táhlých záběrů přírodních scenérií a nezvládnutou dramatizací klíčových scén. Sice pár scén udělal poměrně vtipnými, zbytek ale vyzněl převážně směšné. V poměru s vynaloženým rozpočtem a známosti předlohy jde o jeden z nejhorších a především nejzbytečnějších výsledku. Vše, co obsahuje sedmá kniha, by zaisté šlo smrsknout do jednoho filmu, navíc celá série už dlouho trpí seriálovostí ovšem na zbytečně velkém rozsahu stopáže, kterou není schopná naplnit. ___ Nejsem zklamán, po minulém díle bylo očekávání po zásluze nízké - ale takovej poser jsem teda nečekal! Relikvie nudy – část 1. 20%.

plakát

Ďábel (2010) 

Scénář: Brian Nelson .. Dobrej nápad s historkou, moc dobrá hudba a moc dobrá kamera, dobrá režie, dobrý zážitek, který svižně uběhne .. a zmizí. Jako ďábel sám.

plakát

Živí mrtví (2010) (seriál) 

Creator: Frank Darabont .. Hodnotím - po první sérii – nízko. Ovšem nikoliv z vyšší rezistence vůči hororovému tématu, jak mi bývá občas u tohoto žánru podsouváno (navíc zombie tématiku mám ze subžánrů hodně rád), ale protože tento seriál je neskutečně utahaný, bez výrazných nápadů a s tím koresponduje hodně častá nuda. Nezachrání to ani postavy, protože jsou nevěrohodné a do úst jim jsou cpány občas vyloženě banální morality. Upřímně, nebyl jsem nadšen ani prvním dílem, který sesbíral hype body zejména za položku režisér (Darabont je hold pořád jméno, co budí zájem a zaslepuje zdravou soudnost), ale jinak byl jen neméně vleklou a neoriginální kopií témat již jinde viděných (zejména v rozjezdu téměř variací filmů 28 dnů poté). Pak to šlo spíše dolů a únik, zobrazený v poslední epizodě, si tvůrci mohli klidně nechat a jen vygradovat fatalitu osudu zúčastněných, protože je to jen tupé otevírání vrátek (prostě se jen odjelo někam - navíc žádný podstatný cliffhanger nepřišel s tím, že příště tak může přijít cokoliv - další nudná planina za jiným městem, další příchozí postavy z něj, další útrapné střílení do hlav, další bunkr, vojáci, naděje, lék, bla, bla..) pro další sérii. A není moc nadějí, že bude lepší. _ Vyhazov scénáristů neberu jako spásné řešení, sám Darabont si taky něco odpsal, takže by si měl zamést i před svým tvůrčím prahem! Update 11.8.2011. ___ Být to uzavřená minisérie, tak bych hodnotil mnohem shovívavěji a přimhouřil oko nad slabším scénářem, který místy své kouzlo měl, jenže s přepsáním finále, které otevírá širé silnice pro další sérii, musím zatím nekompromisně do spodních vod. _____ Druhá série odstartuje sračkoidně a bez jakýchkoliv změn k lepšímu. Už po první epizodě se seriálem končím...

plakát

Frajeři (2009) 

Scénář: Alexis Dolivet, El Diablo, Izm .. Odřené čtyři hvězdy. Ne zrovna sympatická animace, zato většinově vyloženě nesympatické postavy a jejich až přepálená debilita jdou občas proti diváckému zážitku - naštěstí je zde slušná porce kladných segmentů, které pobaví a drží celek v souhrnně zábavných výšinách. Zkrátka svérázné rozvedení původní televizní série z devadesátých let, které si své spokojené diváky zajisté najde (a někteří povaleči se zde dokonce najdou).

plakát

Pavouci z vesmíru (2010) 

Scénář: Joshua Cordes, Liam O'Donnell .. Osvědčené a mnohdy úspěšné téma o mimozemské invazi dostalo smrtící ránu jak ve scénáři, který drží partu lidí na omezeném prostoru a nechává je nudně vykládat si a hloupě řešit danou situaci, tak v režii, která sice vizuál a akci jakštakš zvládá, ale v ničem jiném podstatném neexceluje. K tomu skladba druhořadých herců a zázrak resp. překvapení, vystupující z vod (pod)průměru, se zkrátka nekoná.