Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (20)

plakát

Insomnie (2002) 

Celkem netradiční film postavený hlavně na atmosféře a tak trochu jiném pohledu na vyšetřování vraždy.

plakát

Letopisy Narnie: Lev, čarodějnice a skříň (2005) 

Knižní předlohu jsem měla jako dítě velmi ráda a věřím, že jako pohádka pro děti film není úplně špatný. Ale je až příliš přímočarý, až příliš doslovný (postavy své počínání až příliš komentují, což ve filmu zní hrozně nepřirozeně) a mluvící bobři film prostě neutáhnou.

plakát

Porco Rosso (1992) 

Líbí se mi dětské filmy, které se nevyhýbají vážným tématům, a to je přesně tento případ. Příběh je dobrodružný, ale zasazený do pohnuté doby a prostředí. Další velké pozitivum je, že vyústění je spíš naznačené než přímo řečené a v příběhu zůstává právě správné množství nezodpovězených otázek, které člověka podněcují k zamyšlení, i když třeba ne nijak hlubokému. Podle mě jeden z nejlepších Miyazakiho filmů.

plakát

V Bruggách (2008) 

Pohlednice z Brugg okořeněná irským přízvukem Colina Farrella. Pěkné.

plakát

Vadí nevadí (2003) 

Film, jehož interpretace není zcela jednoznačná, protože, tak jako postavy, divák také nedokáže zcela jasně rozlišit hranice mezi realitou a hrou. A právě v tomto pro mě spočívá hlavní pozitivum tohoto filmu, který není ani banální, ani (pseudo)intelektuálně přehnaný.

plakát

Bratříčku, kde jsi? (2000) 

Absurdně komický muzikál na motivy Homérovy Odyseje odehrávající se na jihu USA ve 30.letech, to myslím mluví za vše.

plakát

Dracula (1992) 

V první řadě: skvělé herecké obsazení. Film působí tak roztomile retro, i díky častým narážkám, či úplným citacím, z původního Draculy s Belou Lugosim (nelze se nepousmát, když slyšíme Garyho Oldmana říkat "the children... of the night" s tak trochu Lugosiovským přízvukem). Co se týče samotného příběhu, tak za mě má film plus také za lehce erotický podtext příběhu a za rozpolcenost hlavní hrdinky. Po vizuální stránce mi film chvílemi připomínal filmy Karla Zemana (které mám velmi ráda) a triky rozhodně nevypadají moc realisticky, ale to mně osobně do celkové nálady filmu naprosto sedlo.

plakát

Stud (2011) 

Tento film ve mě vyvolal podobné pocity (i když zdaleka ne tak silně) jako Rekviem za sen a rozhodně je zajímavý. Nicméně chvílemi mi přišel celkem nudný.

plakát

Záskok (1994) 

Skvělá komedie s přesně tou správnou mírou absurdna.

plakát

Temný rytíř povstal (2012) 

Velmi zajímavé vyústění trilogie. Film působí velmi pochmurně a depresivně, Bane je záporák jak má být a objeví se tu pár zajímavých nových postav. Zároveň je tu propracovaná návaznost na předchozí díly a trilogie tak působí skutečně kompaktně. Nicméně, na můj vkus byl rozjezd trochu pomalejší a člověka nemrazí celou dobu sledování filmu v zádech, tak jako tomu u mě bylo u předchozích dvou dílů.