Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Akční
  • Komedie
  • Krimi
  • Krátkometrážní

Recenze (144)

plakát

Cesta za smířením (2021) 

Doprdele, zase nářez ze Severu. Jak já to miluju, přistihl jsem se jak se několikrát potutelně usmívám a říkám si, jo tak tohle je přesně pro mě. Herecká a režisérská sestava, která by úspěch měla zaručit a tak se i stalo. Brutální, skvěle natočené scény, zároveň černé a vlastně úsměvné. To je přesně vlastní severské kinematografii. Moc rád jsem viděl po dlouhé době Aksela Hennieho a samozřejmě Noomi taktéž perfektní. No a ta příroda, to je balzám. Doufám, že uvidíme více severských filmů na Netflixu.

plakát

Gangs of London (2020) (seriál) 

Tak to se mi asi nikdy nepoštěstilo, že bych měl 3 seriály po sobě a všechny za plný počet. Každopádně to spolu nesouvisí. Co tohle bylo za masakr to nemá obdoby. To je prostě áčkovej akční skvost. Tak brutálně nechutný (dokonalý) scény jsem naposledy viděl ve Warrioru. Řemeslně dokonale zvládnuté. Ale co musím vyzdvihnout, že se toho nebojí a mlátí tam běloch negra, negr negra a negr bělocha. To se v dnešní nechutný ultrakorektní době velmi cení! No to jsem trošku odbočil, tak zpátky k seriálu. Perfektní počin, jak herecky, tak příběhově i co se zvratů týče. Když jsem po 2 dílech zjistil, že to točil rejža Serbuan Maut, tak sem si řekl no jistě, já věděl že mi to něco připomíná. Ale tohle bylo o level výš. Herci skvělí, scénář perfektní, soundtrack sem si užil. Dost zajímavých zvratů, který nejsou úplně čitelný. No je to hlubší než by si člověk pomyslel, kdo asi tak tahá za nitky dnešního světa, lepší nevědět:)

plakát

Hra na oliheň (2021) (seriál) 

Korejci se zase zbláznili. Je vidět, že jsou hodně jinde. Jejich specifický smysl pro humor, drama, no vlastně všechno je neuvěřitelný. Korejské dětské hry na život a na smrt byly zpracovány opravdu parádně . První hru známe i my, taky jsem jí hrál jako dítě:) Každopádně perfektně natočená, místy (poměrně často) brutální podívaná, kde ale nechybí  ani to psychologické drámo. Spousty zajímavých, ale zároveň i otravných postav tam je opravdu dost. Líbila se mi ta cesta k tomu proč a jak se k té hře dostali. Pár zvratů taky nechybělo. Občas jsem si ťukal na čelo, to jako vážně? No, za mě vskutku pěkné podívání. Pro diváky co ocení korejské, potažmo asijské filmy povinnost.

plakát

Co tomu řeknou lidi (2017) 

Jak může být někdo tak vyhráblej? Co to je za odpad tihle muslimáci? To ať si praktikujou někde v tý jejich odporný poušti a netahaj to sem. Jo já zapomněl, na to už je vlastně pozdě. Lidi, kteří evidentně nemají problém zavrhnout ba i zabít své dítě, protože je údajně zneuctilo? No a co pro ně asi znamenáme my tím pádem že?  Středověk hadr, neskutečný. Film mě iritoval jak blázen, ale co si budeme, dobře natočeno.

plakát

Nevina (2021) (seriál) 

Tak to je neskutečnej propletenec neuvěřitelných událostí a zvratů při kterých se tají dech. Napínavé, drsné, prostě bez obalu. Zajímavý styl vyprávění, postavy a prostě scénáristický majstrštyk. Oriol Paulo opět potvrdil, že tohle umí dokonale a věřím, že se od něj ještě máme na co těšit (i když tohle je podle knihy). Každopádně celkově španělská tvorba je jedna z těch nejlepších. No a poslední díl, ten to samozřejmě rozsekne a je to něco! Za mě řemeslně skvěle zvládnuté.

plakát

Agent (2019) (seriál) 

Víš co Sašo? jdi doprdele! Mrhat svůj talent v takových hovnech jako Borat atd. Protože tohle byla herecká jízda a ty prostě umíš. Příběh velmi fascinující, dostat se jako agent až k vrcholovým vojenským špičkám v Sýrii. Měli to pěkně naplánované, jen co je pravda. Každopádně naprosto šílená práce, neustále žít ve lži, kde vlastně nevíte jaký život žijete. Taky je Eli Kohen národní Izraelský hrdina.

plakát

Vraždy ve Valhalle (2020) (seriál) 

Za mě velice slušná kriminálka, kterých jsem už viděl opravdu nespočet. Žeru je:) a co si budeme, sever v tomhle drží absolutorium, protože na jejich atmosféru a charaktery postav má opravdu málo která země. A všichni tam umí sakra dobře hrát. První případ sériového vraha v zemi je samo o sobě fascinující. Propletenec kde nic nevíte jistě. Silnější čtyřka.

plakát

Vitkuv Cestopiss (2016) (seriál) 

Zdarec sranec. Bez cenzury, bez skrupulí.

plakát

Neortodoxní (2020) (seriál) 

Kvalitní netflixová jednohubka. Ortodoxní Židi? Jako vážně? Solidní fanatici, že vypadají jako dementi to je věc druhá. Ale jakým způsobem žijí to je opravdu síla. Nedivím se holčině, že tohle prostě nedala. K čemu, že je to dobré vůbec? Kvůli nějaké neexistující bytosti? No každý extrém je špatný, ale co je zvláštní, že to přetrvalo i do dnešní doby. Ještě, že žiji v jedné z nejateističtější zemi na světě. Jinak moc dobře zahrané i napsané.

plakát

Bojovník - Série 2 (2020) (série) 

To je poprvé kdy komentuju nějakou sérii, ale tady prostě musím. Nejakčnější, nejbrutálnější, nejsurovější věc za poslední sakra dlouhou dobu (možná od dob Banshee a opět u toho byl Hoon Lee). Perfektně natočené bojové scény, zároveň napínavé, že by se atmosféra dala krájet. A musím dát za pravdu Evilovi, že 9.díl je totální masakr, u kterého jsem měl husinu a musel to stopnout abych to vydýchal. Vynikající zvraty, velmi zajímavé postavy ať už mezi Číňany, nebo Iry. Každý si přijde na své. Každopádně tenkrát se s tím teprve nesrali. To byl rasismus jako prase. Ne jak dnes když vás označí za rasistu, pokud řeknete černochovi, že je černej. No, ale to jsem kapku odbočil. Úžasná podívaná, dle mého trošku nedoceněný seriál. Netflix holt táhne víc:)