Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Dobrodružný
  • Animovaný

Recenze (2 479)

plakát

Nenarození (2009) 

Takže o čom je tento tuctový a vesměs nezáživný horůrek? Ano, přesně tak. Je to přesně o tom jediném záběru, který je zvěčněn na plakátu. Je to o dokonalém zadečku Odette Annable.

plakát

Vzmuž se (2015) 

Nečekaně příjemně romantická komedie. Lake Bell je sympaťačka a když se zjeví Simon Pegg, tak samozřejmě nemůžete udržet vážnou tvář. Dohromady jim to ladí, takže těžko hledat chyby na tak úsměvném a hřejivém filmu. Snad jen kdyby někdo vyžadoval poněkud bláznivější humor, tak musí sáhnout jinde, ale tam by zase nebylo tolik romantiky.

plakát

Princezna z měsíce (1987) odpad!

Asi nejsem z Měsíce, protože jsem nedokázal pochopit tuto dvouhodinovou nudu. Pokud se někdo taktéž nechá nalákat zajímavým námětem a žánrem sci-fi, tak ať se na to radši zrovna vysere a ušetří si dvě hodiny života. Ve zkratce tu vyspoileruju kompletní film (tedy celé nekonečné dvě hodiny). Manželům umře malá dcerka. Z oblohy po příletu UFO asi na zem spadne ve zlaté schránce mimino a na místě z něho vyroste totožná náhrada dcerky, akorát má modré oči a chová se jak nechápavý emzák. Asi za pár dní z dcerky vyroste dospělá ženská na vdávání. Hledají se nápadníci. Zadají se jim náročné úkoly, aby to měli těžší. Jednoho nápadníka málem sežere i s lodí mořský brontosaurus udělaný z ponožky (prý drak). Žádný sňatek se nekoná, jelikož přiletí UFO a odveze si princeznu na Měsíc. Asi tak nějak. Nevím to při tom dřímání zcela přesně, ale tempo bylo vražedně ukolébavé, podání řemeslně nezvládnuté a debilní, dialogy trapné a děj žádný. Takže jasných 80%. Vraťte se na Měsíc, ufoni.

plakát

Kam orli nelétají (1968) 

V šedesátých letech bezesporu jeden z nejlepších velkofilmů. Zároveň je to jeden z těch filmů, co dodnes nezestárli a stále mají své dobrodružné kouzlo. Nijak to nezaostává za novější produkcí, ba naopak by se z toho ještě mohli dnešní filmaři učit. Příjemně starosvětská špionská akce. Mladý Clint byl prostě frajer. Copak můžete nemilovat film, kde Němčouři padají po desítkách?

plakát

Another Me (2013) 

Když je někdo cool emo gothic puberťák, tak si musí dávat bacha, kolik si těch slastných depresí dávkuje. Když se totiž takový puberťák utápí v depresích příliš, občas se stává, že mu tak zvaně jebne a dojde k rozpolcení osobnosti následované důkladně duplicitním rozkladem na dva emo blbečky. Něco podobného se asi stalo i rozkošné Starkovic holce.

plakát

Dědictví aneb Kurvahošigutntág (1992) 

Neco tak blbého, trapného a zároveň zábavného se jen tak nevidí. Legendární hlášky zlidověly a zná je celý národ. Co víc si může film od diváků přát? Snad jen divák by si mohl od filmu přát víc, ale to bychom museli zabrouzdat do jiných filmových vod, než jsou ty české porevoluční.

plakát

Dědictví aneb Kurva se neříká (2014) 

Ještě horší, než se dalo čekat. Na druhou stranu by jen blázen očekával od českého filmu něco víc. Ne vždy se podaří zachytit to kouzlo okamžiku při správné konstelaci hvězd a nálad, jako tomu bylo u prvního Dědictví, které je sice taky sračka, ale přesto nezapomenutelná kultovní a neskutečně zábavná sračka. Tohle je už jen sračka čistě prostá a nudná.

plakát

Zabij mě třikrát (2014) 

Taková povedená zamotaná tarantinovka, které ovšem chybí ty správné tarantinovské dialogy. Teresa Palmer je sympaticky blbá a Simon Pegg zbytečně nevyužitý, ačkoli stále bavící. Komedie to holt moc není, ale poslední scéna skutečně stojí za to.

plakát

Dej si pozor! (2016) 

Potom věřte dětem. Citlivé téma mladistvé kriminality zde dostává naprosto grandiózní rozměr a divák se musí nutně zamýšlet nad tím, kolik těch smradů kolem nás je nebezpečných. Těžko říct, jestli je ten sousedovic chlapeček jen blbeček, nebo se v něm ukrývá vraždící psychopat. Dnes aby se člověk zamykal s mačetou i na záchodě, protože jeden nikdy neví...

plakát

Podfukáři 2 (2016) 

Je to sympatický film, ale jednička to není. Stejně tak Lizzy Caplan je sympatická, ale Isla Fisher to není. Celá ta sranda s Okem je tak nějak nedotažená a všechny ty triky jsou tak neuvěřitelné, že by jejich uskutečnění uvěřil leda nějaký dutý Amík.