Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (16)

plakát

Blade Runner 2049 (2017) 

Těžká atmosféra nechutné, radiací a nemocemi zamořené budoucnosti naší Země, kde každý bojuje za svoje právo na život. Místo, kde již neexistuje fauna, flora, vše je vytěženo a zničeno, kde půlka kontinentu je skládka všemožného odpadu, kde kdysi velkolepá města jsou nyní desítky let opuštěna. Film zobrazující opravdu odporný, surový a temný svět budoucnosti za 30 let vyvolává hned několik otázek zpochybňující naši samotnou lidskost vůči světu. Kdy i ti, kteří byli lidmi vytvořeni projevují mnohem více lidskosti než-li lidé samotní, a jsou tak všemi nenáviděni a loveni vlastním druhem. Tuto velkolepou podívanou doplňuje extrémně těžká a surová hudba od hudebního velikána. Všechny postavy, především Ryan v roli replikantského detektiva K, který poznává sám sebe a po ničem jiném netouží víc než po své vlastní duši a svobodné vůli, tak i Leto v roli diktároského, mocí omámeného androida, který si hraje na boha, odvádí skvělou práci. Nemohu ale jen chválit, měl jsem občas pocit, že některé scény byly někdy až moc roztahané. Nicméně toto na finálním hodnocení ubere maximálně půl hvězdy. Každopádně tento film rozhodně není pro každého, kdo očekává dech beroucí a nadupanou akci, jako například můj kamarád, budou lehce zklamaní a možná se budou i nudit. Tohle je zcela něco jiného. Pro ty, kteří se na tento film chystají a neviděli první díl a krátkometrážní doprovodné filmečky popisující události, které se během 30 let od prvního dílu staly, tak doporučuji shlédnout, aby vám toho moc neunikalo. Není to ovšem podmínka, spíš doporučení, film ale i tak šikovně nastiňuje divákům, co se zhruba událo. Za mě je toto klenot mezi sci-fi thrillery. Moc rád se na něj podívám znovu a musím si stáhnout ten perfektní soundtrack. Dávám 4,5/5, zaokrouhleno: 5*

plakát

REVENANT Zmrtvýchvstání (2015) 

Po shlédnutí všech trailerů jsem s velkými očekáváními došel do kina, usedl s balíkem popcornu do sedačky a nevěřil jsem svým očím, co jsem tam viděl. Režie, scénář, kamera, herci a jejich neuvěřitelné výkony mi naservírovali čistou a tvrdou naturalistickou podívanou do doby kolonizace USA plnou lidské krutosti, chamtivosti a touze po odplatě, jakou jsem jakživ nikdy neviděl. Vstup do děje, kdy skoro celá výprava zařve po nájezdu původních obyvatel ukázala všem divákům, že tohle nebude jen tak ledajaká výprava o přežití v divočině. Těžko uvěřit, že celý útok medvěda byly počítačové efekty, protože na tom divokém stvoření se hýbal každý chlup, každý sval jeho těla. Dokonale zpracován. Líbilo se mi i to, že Leonardo neměl nijak zvlášť dlouhé dialogy. Nepotřeboval je, protože jeho mimika, jeho řeč těla sdělila divákovi přesně to, co měla. Jeho hněv, zoufalství, únavu i fascinaci nad nespoutanou krásou divoké přírody, kterou nám servírovala dokonalá kamera, která nás tam vtáhla. Byl jsem tam s ním, fandil mu a čekal na dostatečně uspokojující odplatu, kterou jsem samozřejmě dostal. A další bod a asi i poslední, protože se nechci opakovat: nevzpomínám si, že bych poslední dobou zůstal v sále tak dlouho, abych vše vstřebal, jak u tohohle filmu. Za mě bez debat zasloužených 5* z 5.

plakát

Železná srdce (2014) 

4 z 5. Zvukové efekty naprosto skvělé, vizuální efekty pastva pro oči, hudba bombastická a obsazení taktéž. Samozřejmě to mělo své chyby, ale dokázal jsem je přehlédnout. S filmem naprostá spokojenost. Ještě by mohli udělat podobný film z německé strany o Witmannovi, největším tankovém esu a jeho posádce.

plakát

Vinaři (2014) (seriál) 

Včera měl premiéru jeden nový seriál z prostředí malebné jihomoravské vesničky, kde se od rána do večera jenom slope a tamní lidé dokáží prase dovezené v podvečer udělat na rožni tak, že se dá jíst ještě téže noci. Ach taky to chci umět :) Je tu naprosto hrozná spojitost s Bobulema. Což byl sám o sobě celkem obstojný film. A tady je naprosto jasný, že ten špica pražské machr Buddy nebo jak začne šaškovat s tou borkou (ostatně to bylo ukázané v ukázkách), ten její ho zmlátí a určitě začne chodit s jeho ségrou a nakonec budů všeci naprosto šťastní. Nemám nic proti tomu obsazení, ale pražáci vskutku moc neumí hrát moraváky. To sebevětší snažení chovat se a mluvit jako my je hrozně okaté. Nevím proč tam neobsadili třeba Zedníčka. První díl naprosto splnil všechna má očekávání :)

plakát

Expendables: Postradatelní 3 (2014) 

První díl = 5 hvězdiček Druhý díl = taky 5, ale podtržených. Třetí díl = 4 hvězdičky. Je to nejslabší díl trilogie, ale přesto si zachovává to svoje expendabloské kouzlo a je vtipný. Náhrada za Bruce je skvělá, Forda mám velice rád a myslím, že si určitě užíval znovu roli agenta CIA. Co mě trochu mrzí, že jiné některé hvězdy jako Li, Schwarzenegger a Gibson neměli dostatek prostoru ukázat, co je v nich. Hlavně u Mela mě to dost mrzelo. Čekal jsem, že jeho finální bitka se Slyem bude o něco delší a víc brutální. Něco jako proti Van Dammovi ve dvojce. Další věc, co mě už nemrzela, ale celkem vadila byla ta, že pan Velký černoch neumřel. Myslím, že série by něco takového už potřebovala a tohle byla nejlepší příležitost. A další věc, už poslední, co mě vadila byla slečna Miss Ultrabrutalmlátička. Nevadilo mě to, že tam obsadili ženskou. Ve dvojce to skvěle fungovalo. Ale tady to byl obrovský šlápot vedle do velkého smradlavého hovna. Miss mlátička nebyla vůbec atraktivní. Ale vůbec. A už vůbec ji na charismatu skutečné tvrdé ženské nepomáhal její věčně zamračený výraz. Ne, ne a ještě jednou ne. Tady s výběrem herečky a role pro ni skutečně šlápli vedle. Byl to dobrý díl, ale rozhodně ne tak dobrý jako ty předešlé. Hold každý den není posvícení a nám nezbývá nic jiného než doufat, že čtverka bude srovnatelná s prvními dvěma díly.

plakát

Bourneův odkaz (2012) 

Chtěl jsem dát čtyři hvězdy, ale za toho zbytečně zabitého vlka dávám tři.

plakát

Jack Ryan: V utajení (2014) 

Ne...ne...ne...prostě NE. Toto nemá s knižní sérií Jack Ryan nic kromě jmen některých protagonistů nic společného. Takže NE

plakát

RRRrrrr !!! (2004) 

Odpad, odpad, odpad, odpad? Cože? Lidi vzpamatujte se. Toto je jedna z tak naprosto skvělých blbostí u které se nasměje spousta lidí aji když to vidí po několikáté! Hlášky naprosto skvělé. Jako vám nepřijde vtipné "Dřív se chodili po čtyrech, teď po dvou. Jestli to tak půjde dál nebudem mít po čem chodit."? Koho by to kdy do prdele napadlo? :D Jste banda tupounů a projevujete se bohužel u více filmů či seriálů. Jděte do rohu a vyfackujte si. Jak tu napsal o něco níž TheMarker :::::::::::::::::::::: Moje nejoblíbenější komedie !!! Takže komu se to nelíbí, ať mi prdel políbí !!! Geniální dílo !!!! Nechápu nízké hodnocení !!!! Jste divní, namyšlenci jedni ,-) !!!!! ....... ::::::::::::::::::::::: Tak přesně takto kreténi!

plakát

Smrtonosná past: Opět v akci (2013) 

Bohové proč??? Pořád jsem oddaloval podívat se na tento díl a možná kdybych to oddálit o něco déle mohl jsem jít dnes v klidu spát. Takhle sprasit tak skvělou sérii. Jsem z toho smutný.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Takže: První polovina už od naprosto skvělého úvodu v epicky nahlížejícímu konci Kryptonu přes dobu, kdy hledá sám sebe a svoje místo v životě a co všechno dokáže, je naprosto úchvatná. Lepší nástup Supermana jsem si nedokázal představit. Druhá polovina poklesla v důmyslnosti a propracovanosti oproti té první v naprosto nehorázném digitálním hardcore gang-bang pornu, kdy jsem měl chvílemi pocit, že kdyby Metropolis mělo o něco víc baráků, tak by film trval o hodinu déle. Bitka samozřejmě byla uspokojující, ale kazila to ta již několika tady zmíněná zbytečná délka. Zkrátit ji o čtvrtinu a pokračovat finální bitkou se Zodem, nic by se nestalo. Obsazení herci naprostá paráda. Role obou otců zastávali velikáni, kteří jsou mými oblíbenci a role Zoda připadla chlápkovi, který se na ni naprosto skvěle hodil. Filmová hudba byla jak jinak lahoda pro uši. Zimmer = kvalita. Všechno tohle skvělé, úžasné a úchvatné kazila jedna jediná věc: Lois Laneová. Zbytečné scény, které bych buď naprosto změnil nebo bych je tam vůbec nedával. V té důmyslnosti a propracovanosti hlavního příběhu tvůrci zapomněli jaksi doladit sblížení mezi S a Lois. Zničeho nic ho nechce opustit, on nechce opustit ji, zničeho nic se do sebe zabouchnou a všude kde to jen de si vyměňují sliny. Tohle se opravdu může stát jen v americkým filmu. V pokračování se dozvíme, že po roce společné práce se rozhodli, že se vezmou a pořídí si malý domek s bílým plotem a budou žít jeden velký nekonečný americký sen. A jejich společný kámoš Batman v podobě úžasného Bena Afflecka jim bude platit nájem. Naštěstí jsem se na něco takového připravil, protože je to jakási podmínka, ikdyž nevím proč, že v drtivé většině filmů a hlavně v těchto žánrech musí být ta ona romantická chvíle, kdy se hrdina zamiluje do krávy a všechno se pak kvůli tomu naprosto překope. Proto dávám čtyři hvězdy z pěti. A jak už tu použil Tsunami_X: Superman existuje a je to Američan.