Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Krimi
  • Romantický
  • Pohádka

Recenze (30)

plakát

Já, Mattoni (2016) (seriál) 

Pro mne jedním slovem zklamání. Je to První republika v bledě modrém t.j. i se stejnými chybami. Za tu nejhlavnější považuji (stejně jako u výše jmenovaného seriálu) absence konzultace s odborníky na dané období (v tomto případě doporučuji kapacity jako Lenderová, Secká, Sobková). Kdo má jen trochu potuchu o denním životě měšťanský kruhů té doby, ví, že většina lidí v té době, se díky konvencím a tehdejší morálce chovala jinak. Např. scéna, kdy Mattoni přijde za nemocnou Mínou do ložnice v domě jejich rodičů. Neexistovalo, aby svobodná dívka z vážené rodiny přijímala muže v posteli v noční košili . A rodiče poslušně vycouvají ?! O dalších excesech ani nemluvím. Absolutně žádný výrazný hudební motiv . V podstatě vůbec nevím , jestli tam nějaká hudba byla. :-) Poslouchal někdy někdo z tvůrců hudbu ze Sňatků z rozumu nebo F.L. Věka ???????? Co takhle se inspirovat ? Za klady považuji výpravu a výkon Davida Švehlíka a Jáchyma Novotného. To, že jsem seriál úplně nezatratila, je pouze důsledek abslutního hladu po historické tvorbě na televizní obrazovce. Bohužel František Filip zůstává naprosto jedinečný , nikdo ze současných tvůrců mu nesahá ani po kotníky a nikdo není schopen vytvořit uvěřitelný historický film nebo seriál s dobovou atmosférou a živými dialogy. A není k tomu potřeba desítky milionů a exteriéry. Geniální Sňatky z rozumu vznikly většinou ve studiu.

plakát

Plukovník Chabert (1994) 

Jeden z nejlepších filmů, které jsem za celý život viděla.

plakát

Hlas pro římského krále (2016) (TV film) 

Líbilo se mi to. Typově velmi dobře vybraní herci (Majer, Lichý). Krásné kostýmy i hudba. Jsem poměrně vděčný divák historických snímků, protože se u nás točí jen vyjímečně. Všech těch současných feťáků , úchylů, mafiánů ve filmu mám plné zuby, takže pro mne za pět hvězdiček.

plakát

Králova zahradnice (2014) 

Některé filmy bych označila jako skvělé, úžasné nebo ohromující. Ale ještě žádný mi nevyrazil dech. Až tento. Nádherný příběh, dechberoucí výprava, skvělí herci. Naprostá esence krásy.

plakát

Temno (1950) 

Nedělá mi vůbec problém oprostit se od ideologie. Dnes je už přece dostatek informací, aby si každý udělal svůj názor. I na pátera Koniáše a jezuitský řád se dnes pohlíží zcela jinak. Po filmové stránce naprosto dokonalé. Výprava excelentní, přehlídka nejskvělejších herců . I když jsem román nikdy nečetla, atmosféra mě skutečně uchvátila. Nedokážu si představit , že by v dnešní době, někdo sehnal finance na podobně výpravný projekt. Jenom mě tak napadá, kdo by v tom hrál? Že by elita z Růžové zahrady ?

plakát

Susedia (2006) (seriál) 

Naprosto náhodou shlednutý díl seriálu o kterém jsem nic nevěděla, mě přinutil každý podvečer usednout k TV .( to se mně stává zcela vyjímečně) Nedívám se na sitcomy ani české ani cizí, ale toto mě skutečně dostalo. Naprosto skvělé po stránce nápadů i herectví. Dokonale vybraní představitelé hlavních rolí. Od revoluce jsem se takhle u seriálu nenasmála. Je ale nutné znát slovenštinu, protože z velké části je to založeno na slovním humoru, kdy madarský manželský pár komolí slovenská slova a věty. Bez sprostoty a vulgarismů , nesmírně pozitivní seriál pro dobrou náladu. Všem doporučuji.

plakát

Neviditelní (2014) (seriál) 

Seriál mě příjemně překvapil. Spousta neotřelých nápadů. Opravdu mě to bavilo.

plakát

Clona (2014) (seriál) 

Totální zklamání. Další díly určitě vynechám. Začalo to už děsivým úvodem pseudointelektuálních keců studentů z Famu a ve stejném duchu film pokračoval. Herecké obsazení už nemohlo být horší a angažování mého oblíbence Jana Hartla do role dopravního policisty byl zjevný omyl.. O vyšetřovacím týmu už ani nemluvím. Snažila jsem se tomu dát šanci, ale po 45 ,minutách jsem stále jen nevěřícně zírala do čeho ČT dala peníze . Tohle není kriminálka ani náhodou, jen bezbřehá nuda, nuda, nuda. Seriál Případy 1.oddělení nasadil laťku, ke které se Clona nemůže ani přiblížit.

plakát

Skrytá identita (2006) 

Excelentní herecké výkony. To je vše. Snímek jako takový ve mně vyvolal pocit hnusu.............a to by myslím neměl žádný film.

plakát

Hostitel (2013) 

Skvělé. Samozřejmě tady nejde o sci-fi, ale o normální ( paranormální) love story zasazenou do budoucnosti. Upřímně - nedokážu si představit, zda to celé jde pochopit bez předchozího přečtení knihy (S.Meyer mi svými tématy a jejich zpracováním vyloženě kápla do noty). Sice dva hlavní mužské hrdiny jsem si představovala trochu starší a zajímavější než jako prvoplánové hezouny, ale v kontextu celého filmu mi to nakonec nevadilo. Mělo to atmosféru a snímek splnil vše, co jsem od něj očekávala.