Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (164)

Kimon 

všechny recenze uživatele

Zvukař by měl dostat za uši. Tak mizerně "uhuhňaný" snímek jsem už dlouho neslyšel. Asi někdo neví, jak zacházet při natáčení s mikrofonem. Dialogy jsou mnohdy téměř neslyšitelné bez znatelných výšek a že se mluví se dá rozpoznat pouze podle pohybu úst. Zesílím a v následující hlasitější scéně mi to může utrhnout uši. A ujišťuji, že TV zařízení Panasonic Viera mám ohledně reprodukce zvuku stále stejně nastavené a problém mám jen u Clony. S Prvním oddělením je u mě Clona obsahově, ale hlavně po zvukařsky technické stránce propadák, i když nemohu popřít jistý odlišný akčnější černo-nažloutlý pohled kamerou a nutnost diváka u sledování poněkud více myslet, což není na škodu. ()

Inozuka 

všechny recenze uživatele

Klišé na entou. Dialogy jakoby opsané z amerických moderních krimi seriálů, rádoby umělecké, zazrněné záběry, rychlý střih a pod .... celé dost mimo. Přitom Kryštof Hádek podle mého pojal roli hodně dobře a asi jako jedinému jsem mu jeho postavu i věřil, totéž platí o Medvecké. Vica Kerekes je alespoň hezká, ale zbytek ubohost. No dobrá, pár záběrů dobrých (nohy ve sprše), jedním okem se to dalo sledovat a občas i celkem fajn hudba. I když po případech 1. oddělení totální propadák, přesto dvě hvězdy dávám (hlavně za Hádka). ()

Reklama

geklon 

všechny recenze uživatele

Mám sto chutí do komentáře zkopírovat ten od Geminiho. Naprostý souhlas. Moho povyku pro nic. Příběh nula. Žádné napětí ani očekávání či další náznaky na případné zvraty v dějové lince. Postavy plochý. Namísto věnování prostoru příběhu a postavám, se setkáváme jen s kameramanskou onanií, která po pěti minutách ztrácí na zajímavosti. Atraktivitou se tento pilot snaží hýřit vskutku vrchovatě a kdyby vám to po prvních třech minutách, ve kterých se vystřídá asi 50 záběrů, nebylo jasný, brzy se na scéně objeví fun fatál Československé kinematografie číslo dva. Jediná postava, která mě zajímala v první půlce zahyne a nastupuje naprosto nepochopitelné dějové bláto.... u kterého jenom kroutím ovladačem. Řehořek stále nedozrál. Estein nejspíš trpí syndomem vyhoření. ()

Skuby47 

všechny recenze uživatele

Tento krimiseriál jsem při premiéře neviděla a tak jsem byla zvědavá. Většina detektivních seriálů se soustředí na tým vyšetřovatelů. Tento je originální tím, že je zaměřen pouze na osobu policejního fotografa. Škoda, že Jan Hartl jako otec si příliš nezahrál. Mé sympatie má Táňa Medvecká, která stejně jako já nemá ráda šmuky a nesnáší cestování. Hádek - Fellini si mne zase získal už v prvním díle při kondičním cvičení vtipným výrokem ...ještě jsem neviděl policajta běžet. Já totiž taky ne. Případy působí dost věrohodně a herecky to taky není nejhorší. Je fajn, že bylo natočeno pouze sedm dílů, alespoň se divák nestačí nudit. Jen zvukaři by měli být lepší, protože místy není dialogům rozumět. Možná je to úmysl. ()

Ferinka 

všechny recenze uživatele

Vica je svým způsobem hezká ženská, nicméně ptala jsem se taktéž našich východních sousedů i ti říkali, že JÍ NENÍ ROZUMĚT ANI ZBLA! Což je škoda, protože občas svým monologem přispěla i k posunutí děje.. Jinak seriál fajn, trošku po reálné stránce přitažené za vlasy (viz Hádek všude jako první a neposlechl jediný rozkaz), ale napětí a akce na mě fungovaly.. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • Jeden z mála českých televizních seriálů, jehož licenci se podařilo prodat do zahraničí. (raininface)
  • Natáčelo se především v reálném prostředí, například v SaSaZu, vyhlášeném holešovickém nočním klubu, dále na letišti v Roudnici nad Labem a Bubovicích, na Nákladovém nádraží Žižkov i na uzavřeném úseku dálnice R7 či v depu stanice pražského metra Háje. Také na policejní akademii v Modřanech, v Břevnovském klášteře, na Slapské přehradě nebo v budově bývalého Federálního shromáždění, dnes nové budově Národního muzea. (Zdroj: TV mini) (Rodriguez)
  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)

Reklama

Reklama