Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Sci-Fi

Recenze (55)

plakát

Zmizelá (2014) 

Ne, opravdu nechápu momentálních 89%. Ano, mám rád filmy od D.Finchera( ne všechny). Jako fajn, je to podle knihy, jak jsem pochopil podle komentářů. Ano p. Fincher umí točit filmy. / Zatím všechno klape. / Rosemund ist sehr schon und wirklich gut. / stále dobré / Affleck je :), ale asi by měl prostě režírovat, jde mu to lépe. Neil je uměle vsunutá postava? Dává to celé smysl?.. No nic. Prostě nechápu nadšení z podobných filmů (od renomovaných režisérů). Je zajímavé sledovat, jak se vyvíjí společnost a jakým způsobem to (pravděpodobně) v USA funguje. Síla veřejného mínění. MOC lidí. To všechno chápu a přijde mi jako nejsilnější stránka filmu, kterou se i daří ukázat. Problém je, ale ve zbytku. Já nevím co si mám vybrat. U hry jsem věděl , že jde o překvapení, bavilo, od začátku do konce. U Zodiaca šlo o tajemství, super od začátku do konce, i když se nedozvím pravdu. Ale tady?

plakát

Lemmy Forever (2010) 

Neposlouchám metal. Koukal jsme na to jen kvůli procentům. Kromě informací z filmu o něm vím prd. Ale zajímalo by mě jestli je nácek nebo prostě blázen a nebo někdo koho nedokážu chápat... Ví to někdo? PS: dokument jako takový je příliš alegorický a jalový. Neukazuje negativa a když (viz můj dotaz), tak se tomu vyhne jednoduchou odpovědí. Jednostranně zaměřené dokumenty jsou prostě na houby. PS2: chápu, že to je pro mnoho lidí fenomenální hudebník. PS3: chápu, že to je fenomenální hudebník. PS4: taky sem v životě něco vychlastal, i když bezpochyby ne tolik co tenhle pán.

plakát

Jak vycvičit draka 2 (2014) 

Asi se film trefil do mojí momentální nálady, ale prostě to na mě fungovalo. Animace je skvělá, příběh byl zábavný, nápadu dostatek. Hromadu věcí jsem už spoustu krát viděl, ale co? Když to někdo dokáže skvěle spojit, tak i těch pár klišé s chutí odpustím.

plakát

Roznese tě na kopytech (2013) (TV film) 

Jak je možný, že na něco takovýho jdou veřejný peníze, to fakt nechápu. Opravdu slabá musela být už předloha (i když jsem ji nečetl, třeba se pletu :)) a ještě to převádět na film.. Opravdu neexistuje dostatek kvalitních předloh? Zbytek nemá cenu moc řešit, protože to obávám se vychází z knihy, ale tak jako tak se ani nikdo ze zúčastněných moc nepředvedl. Takže tak maximálně jedna * za nahej zadek slečny sledující fotbal s lahváčem v ruce. Ach jo.

plakát

Lásky čas (2013) 

Pohádka, přibarvená jak od malíře podzima. Úplně nejvíc mě vytáčí už ta premisa, že je fakt skvělý všechno prožít dvakrát aby ten život k něčemu vypadal. Když všechno hlavní v pohodě vykutím díky superschopnostem, tak mi nakonec díky bohu dojde, že by to ale přece nebylo tak zábavný, kdyby jsem to dvakrát prožívat měl, tak si to nechám a zmoudřím. Jistě, o to přece nejde, hlavně, že je to takový pěkně miloučký.

plakát

Východ-Západ (1999) 

Nevím čím to je, že mě ten film nedokázal vtáhnout do děje a celej jsem ho protrpěl. Asi je to tím, že mi chování všech postav příjde nelogický, asi proto, že většina postav mě rozčiluje, asi proto, že zrůdnost sovětskýho systému je deklarovaná pouze slovně a většinou maximálně jednou větou. Na jedný straně docela věrně vykreslený prostředí, ale na straně druhý nevyužitej potenciál, kterej to nabízí. Ukrutně nasírací klišovitá romance mezi mlaďochem a "trenérkou" plavání, kde chudák manžel hraje roli toho zlýho, páč nebojuje se systémem a pícha sousedku. Já vím, že nakonci se z něj vlastně stane ten dobrej mučedník, ale to jak je to ve filmu podaný, jim nevěřím ani za mák. Dvě hvězdy dávám jen kvůli reáliím a vlastně docela hezky, i když kýčovitě, zvládnutýmu závěru. Navíc - jsou filmy, kde člověk akceptuje berličku v podobě zmínky o reálnejch základech příběhu a jsou filmy, kde ne. Tohle je případ druhej a pro mě osobně je důvodem nezvládnutej scénář. Opravdu poslední věc je upozornění: proboha nikdo se nekoukejte na dabovanou verzi.

plakát

Prameny života (2013) 

Německy, takže standardně výborně natočeny a lehce podbizivy film. Skvělý herci, hlavně ve střední pasáži, obrazově příjemné. Největší překvapeni je sice dlouha, ale přesto snesitelna stopaz filmu, která před projekci odrazovala. Celkove velmi příjemná podívaná.

plakát

Hannibal (2013) (seriál) 

První dva díly byly moc fajn, jako návnada či vtažení do příběhů velice příjemné. Ale postupem času nadšení opadá. Po pátym dílu přestávám mít chuť sledovat nekonečný psychologický rozhovory a podivnej příběh skoro hlavního psycho hrdiny, kterýho pronásleduje jelen nebo co. Předpokládám, že ne úplně tradiční přístup ve formování příběhu s upozaděným hlavním hrdinou je záměrem autorů. Ale čím dýl to trvá, tím míň mě to baví. Stejně tak by se dalo předpokládat, že mnoho bočních linií, který zatím do hlavního příběhu přímo nepasujou se časem prosadí, ale taky by to docela dobře mohlo dopadnout, že jsou tam jen pro prodloužení seriálu. A pak už těch důvodů pro sledování Hannibala moc nebude. Počkám dva díly a uvidíme.

plakát

Nevědomí (2013) 

Ano, moc pěkně se na to kouká. Slušná atmosféra, fantastická architektura a design, ale to je asi tak vše. Ve filmu nedává téměř nic smysl, příběh je tupej, hlavní herci jsou tragičtí a konec filmu ve mě vyvolával v podstatě už jen smích. Sci fi produkce je na kolenou a ja jsem z toho smutný.

plakát

Svěrací kazajka (2005) 

Silná inspirace dvěma díly - kniha Tulák po hvězdách a film 12 opic. Trochu to pomixovat, poupravit, něco použít, něco ne a máme to. Kdybych neznal uvedený díla, tak bych byl asi spokojenější, ale v tenhle moment ani moc ne. Bavila mě atmosféra, bavil mě Craig a to je tak pomalu všechno. Že Knightley v tomhle filmu poprvé hraje? No možná bych si toho i všimnul, kdybych se při každy scéně s ní nerozesmál kvůli její meziretní šterbině.