Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (245)

plakát

Abraham Lincoln: Lovec upírů (2012) 

Nápad to nebyl špatný. Ale prostě... nevím, nějak mi tohle podání váženého amerického prezidenta nesedlo. Upírské filmy mám ráda, ale tohle byla slátanina. Zkroutit válku severu proti jihu do požadovaného boje upírů o území a moc, se podle mě dvakrát nepovedlo a celé to působilo dost kýčovitě a strojeně. U podobných filmů něco zachrání hlavní hrdina, ale ani to se zde nepodařilo. Walker je mi vyloženě nesympatický a mohl dát do role mnohem víc. Za to Cooper mohl mít klidně prostoru víc. Nejvíc mi asi vadila umělost některých scén a otřesně průhledné a vyumělkované efekty. Souboj Lincolna s upírem mezi stádem koní byl otřesný... Přes tohle všechno poslední dobou nějak měknu, a tak i Lincolnovi dávám 3 hvězdičky. Koukatelné to bylo a když člověk přivře obě oči, tak si to možná pustí i znovu.

plakát

Amazing Spider-Man (2012) 

V první řadě chválím výběr herců. Hlavní představitel Spidermana byl úžasně potrhlý, roztomilý a hlavně lidský, takže z něj člověk neměl pocit, že jde jen o tupého namakaného hrdinu typu například Green Lantern. Celkově se mi film opravdu líbil, jen bych možná trošku zkrátila úvodní část nebo už ji teda dořešila celou. Takhle zůstala spousta věcí pouze nakousnutých a nedovysvětelných. Osobně moc nechápu záměr tvůrců - co jsem četla, tak chtěli vytvořit film, který na Spidermana pohlíží jinak, než původní série s Maguirem. To se podle mě (alespoň v tomto díle) zrovna dvakrát nepovedlo. Několikrát jsem totiž měla pocit, že se dívám na původní film. Nevím, ale tento díl mi přišel po dějové lince opravdu zbytečně natočený, protože v něm nebylo krom pár maličkostí vůbec nic nového. Ale když bych ho hodnotila bez porovnávání s předchozím Spidermanem, tak asi takhle - velmi slušná, akcí plná podívaná, která rozhodně nenudí.

plakát

Amélie z Montmartru (2001) 

Neuvěřitelně roztomilý film. Nevím, co víc dodat. Amélie nejde jen tak popsat nebo zaškatulkovat, ta se musí vidět, protože na každého zapůsobí trošku jinak. Nesedne určitě každému, ale je v ní něco... neuvěřitelně pozitivního. Naivního, v reálném světě těžko odehratelného, ale i tak...

plakát

Aréna národů (2012) (pořad) 

Marná snaha o to, napodobit myšlenku Her bez hranic. Ty byly kouzelné (a já je milovala) kvůli tomu, v jaké době byly tvořené, s jakým nadhledem a fantazií nejen v různosti disciplín, ale i kostýmů. Celkovému rázu Arény národů nepřispěly ani podobné opakující se soutěže , které po dvou dílech začaly nudit. Většinou jsem spíš usykávala strachy, když se nějaký rozzuřený býk přehnal po soutěžícím, než abych se bavila. Nezaujali mě ani komentátoři, kteří se sice snažili, ale někdy jen snaha prostě nestačí. Za mě - pouze zbytečná parodie.

plakát

Avengers (2012) 

Říkejte si co chcete, ale tohle se prostě povedlo. Z kina jsem odcházela nadšená a plná dojmů. Akce od začátku do konce, super triky a bezva hlášky, které už teď člověk slýchá všude možně. Že jsou někteří hrdinové jen tupé ovce, které plní příkazy? Ano, ale to je jejich podstata, ne? Obětovat se pro lidstvo na úkor sebe. Slátanina, kde nikdo nemá své místo? A co jste čekali, když do jednoho příběhu nacpete přes 5 hlavních postav, kdy každá má svůj vlastní příběh a historii, byť představenou v samostatných snímcích. Podle mě se s tím Whedon popral dost slušně. Jediné, co mi trochu vadilo, bylo naprosto nevysvětlené "napravení a zdobráčtění" Hulka. I přes drobné vroubky si ale film zaslouží vysoké hodnocení. Už jen kvůli charismatickému Rennerovi, správně schyzofrenímu Ruffalovi, bezkonkurenčnímu Hemsworthovi a sympaťákovi Downeymu, který si umí i tu sebemenší scénu ukrást jen pro sebe.

plakát

Babovřesky 3 (2015) odpad!

Už dlouho se mi nestalo, abych u sledování filmu cítila, jak mi odumírají mozkové buňky a klesá IQ. Vzpamatovávala jsem se ještě dlouho po zčernání obrazovky značící konec filmu. Přítel měl z téhle parodie na cokoliv, co má připomínat film, dokonce noční můry, ve kterých vylézaly babči v neoprénu z jejich rybníčku na zahradě. Tohle prostě ne, ne, ne a NE! Pane Troško, měl byste se sebou něco začít dělat, nebo už netočit. Vaše filmy jsem měla ráda, jak komedie, tak pohádky, ale tohle je vážně moc.

plakát

Bad Eggs (2007) 

Jak mám kraťásky ráda, tak tenhle byl naprosto o ničem...

plakát

Bajkeři (2017) 

Já teda nevím, na jakém filmu byl zbytek zdejších uživatelů, že dávají tak nízké hodnocení, ale proti gustu... Je možné, že se mi tahle komedie prostě jenom trefila do divácké nálady, ale ukamenujte mě - já se fakt bavila a po dlouhé době si myslím, že jde o opravdu dobrou českou komedii. S přítelem jsme se smáli od začátku do konce a chlámal se i zbytek kinosálu. Na film jsem šla s dost smíšeným očekáváním, protože nenávidím Mišíka, ale jinak mám ráda zbytek obsazených herců. Nesmíte od toho čekat žádné převratné filmařské umění a neříkám - konec byl tragický přeplácaný pathos a kýč, ale jinak... jsem se prostě bavila a některé hlášky byly vážně na roztrhání bránice.

plakát

Bez kalhot (2012) 

Těžko říct, co jsem od Bez kalhot čekala, ale tohle určitě ne. Není to špatný film, to určitě ne, ale zkrátka... ani ne tak dobrý, jak jsem po všech reakcích čekala. Komediální složka je dle mého názoru tak nepatrná, že jsem ji skoro ani nepostřehla, romantický příběh je taky zanedbatelný, jako jen na životopis se na to taky dívat nedá, drama si představuju trošku jinak... prostě nemastné, neslané. Jako holka hodnotím kladně jen striptýzové scény,.Vůbec nic ve mně film ale jinak nezanechal a až na pár výraznějších scén si ho už skoro ani nepamatuju. Zklamání...