Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Dokumentární
  • Komedie
  • Krátkometrážní
  • Akční

Recenze (341)

plakát

I'm Not Ashamed (2016) 

Film vycházející ze skutečných událostí a zápisků skutečné dívky, o níž je tento film. Film o životě jedné skutečné dívky, která věřila Ježíši ale stále bojovala se svou přirozeností. Sledujeme její výhry i selhání její smutky i radosti. Jako křesťané s ní toto vše můžeme prožívat, neboť to prožíváme také. Co mě na tomto filmu povzbudilo bylo to, že zde bylo krásně vidět, že to, co pro Ježíše udělala ve svých "lepších" chvílích, ji pomohlo v těch těžších. Za shlédnutí určitě stojí.

plakát

The Crossing (1994) 

Matt umřel... Ale nechal zde záhadný vzkaz a jeho nejlepší přítel Jason by chtěl vědět, co to znamená? Na pohřbu se Jason trochu zdrží... a přijde za ním Matt - tedy jeho duch a chce mu ukazat, co tím vzkazem myslel. Jason tak na vlastní kůži "zažije" evangelium spasení. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Before the Wrath (2020) 

Jako my žijeme v určité době a určité kultuře, tak i Ježíš žil v jiné době a jiné kultuře. Takže zatímco lidé okolo Něj byli často plně v obraze o čem to mluví, my pohledem naší doby v tom trochu tápeme a vytváříme různé výklady... Tento dokument se zaměřil na Ježíšova častá přirovnání ke svatbě. Představí nám, jak konkrétně probíhala svatba u Galilejců (odkud Ježíš pocházel a kde se odehrává velká část evangelií) a ta se od té obecně židovské přece o něco liší a na základě toho začínají všechna Ježíšova slova o svatbě dávat hlubší smysl. Tento dokument určitě doporučuji těm, kteří milují Ježíše. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

The Case for Christ (2017) 

Jak moc důkazů je dost důkazů? Ano, kdo opravdu hledá pravdu, nalézá. Kdo jen tvrdoglavě hledá potvrzení svého názoru, bude hledat donekonečna. A přesto - je to na každém, čemu/komu se rozhodne uvěřit. Tento příběh je jedním z mnoha těch, kteří našli. A je hromada dalších lidí, (zvlášť vědců, co vím) které až věda přivedla ke stvořiteli... TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Příběh Ježíše Krista pro děti (2000) 

V podstatě je to film JEŽÍŠ (r 1979) jen sestříhaný a doplněný o scény s dětmi tak, aby přiblížil a dopomohl pochopit toto poselství i malým divákům. Jelikož je film především evangelizační, dá se pořídit už od příjemných 39Kč na stránkách Brněnské tiskové misie btm.cz a to v X jazycích (SK, PL, D, FR...) TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Compelled by Love (2014) 

Inspirující dokument o ženě, z níž přímo září Ježíš - Heidi Baker. Víc není třeba říkat, prostě koukni. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Woodlawn (2015) 

Dost netradiční sportovní film. A je to o to podivuhodnější, že je dle skutečné události! Ač je to film o americkém fotbalu, tak tam o něj ve skutečnosti až tak nejde. Celý tým totiž uvěřil - Bohu! A šířil toto poselství všude kam přišel. Je to o to silnější, že to bylo v době, kdy byli černoši spíše za psy. A tým vyhrával především díky věřícímu černochovi! Určitě doporučuji. TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

The Last Reformation: The Life (2018) 

Třetí díl, více kvality na úkor kvantity. Aneb méně lidí a zázraků, ale více rozhovorů s těmi lidmi. Tento díl už je navíc střízlivější - už nás seznámí s nepovedenými záběry (chápej jako záběry s odmítnutím, nebo s modlitbami bez zázraku), což je potřebné a povzbudivé vědět. Jako předchozí dva díly DOPORUČUJI, DOPORUČUJI a ještě jednou DOPORUČUJI! A protože zde nejde o zisk, ale o vyučování, autoři dali dokument v desítkách jazyků ke shlédnutí zadarmo přímo na své stránky (přes YOUTUBE). Ovšem - zadarmo jste dostali, zadarmo dejte :-) Proto si mohu dovolit dát ho ZDE ke shlédnutí A jako obvykle - TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

7 Days Adventure with God (2017) 

Torben se vydal na týden do Brazílie, aby jednak sám roznášel evangelium a pak se účastnil konference, která ma za účel nakopnout další křesťany, aby sami vyšli do ulic nejen se slovem, ale i s mocí! Žádné sezení a dlouhé nudné přednášky, ale praktická ukázka a rovnou všichni zkoušet a aplikovat! A protože je dokument natočen za účelem šíření evangelia a ne kvůli zisku, mohu si dovolit dát ho ZDE ke shlédnutí A jako obvykle - TIPseznam dalších křesťanských filmů.

plakát

Tajemství divokého lesa (1980) 

I tento filmík podle knižní předlohy od Patricie St. John je opravdu výborný film pro děti. Nějaký čas už k dostání i v češtině v podnikové prodejně vydavatele ROSA - gimel.cz TIPseznam dalších křesťanských filmů.