Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Horor

Oblíbené filmy (9)

Parfém: Příběh vraha

Parfém: Příběh vraha (2006)

Jean-Baptiste Grenouille (Ben Whishaw) zahrál svou roli naprosto perfektně, strhující příběh mě úplně uchvátil a film jsem hltala od začátku až do konce. Co víc k tomu dodat než 5*.

Střihoruký Edward

Střihoruký Edward (1990)

Pro mě nejpovedenější film od Tima Burtona, Kde Johnny odehrál opravdu skvělý výkon. Film je zasazen do hezkého barevného městečka, s temným sídlem na kopci, kam se lidi bojí vstoupit. Nechyběla tam láska, důvěra a nakonec i lidská zrůdnost. Film je Burtonovsky vtipný, až na smutný konec (při každém dívání na tento film doufám, že to skončí tentokrát jinak).

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street

Sweeney Todd: Ďábelský holič z Fleet Street (2007)

Mám velmi ráda muzikály, a popravdě řečeno je tento můj nejoblíbenější. Zaujal mě zpěv, velmi dobré texty a hezky udělané pochmurné prostředí. Johnny a Helena jsou skvělí, nejlepší dvojka všech dob.

Moulin Rouge

Moulin Rouge (2001)

Moulin Rouge je můj 2 nejoblíbenější muzikál, Nicole Kidman jako kurtizána Satine a Ewan McGregor jako pisálek Christian, to zahráli opravdu skvěle (celé obsazení bylo skvělé), ve filmu se k sobě náramně hodili a jejich zpěv byl dech beroucí. Některé scénky byly trochu kýčovité, ale v tomuto filmu to asi tak mělo být. Hudba výborně výborná a režii potlesk.

Batman

Batman (1989)

Nejlepší díl z celé série netopýřího muže. Michael Keaton zahrál Batmana naprosto bez chyby. Role Jacka Nicholsona jako Jokera byla fascinující. Tim Burton mě opět nezklamal, prostředí pochmurného města Gothamu a zároveň i barvičky, které jsou oblibou Burtona, mě opět uvedli do úžasu. Jak někdo může udělat z pochmurného prostředí a pestrých barev, něco tak skvělého? Burton ví co dělá a je to opravdu pan režisér.

Batman se vrací

Batman se vrací (1992)

Tak a zase tu máme teror v Gothamu, který sužuje banda cirkusáků a jeden zdeformovaný Oswald Cobblepot (Danny DeVito), který si říká Tučňák. Michelle Pfeiffer jako kočičí žena byla nádherná. Burtonovi se zase povedlo natočit pokračování Batmana, ale první díl je o trošku lepší, než tento.