Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Krimi
  • Dokumentární

Recenze (1 402)

plakát

Hacksaw Ridge: Zrození hrdiny (2016) 

Smekám před opravdovým Desmodem Dossem, pokud opravdu sám zachránil 74 lidí a neměl k tomu ani pušku. Nesmekám před katolíkem Gibsonem, který se mi snažil s náležitým patosem a příšernou hudbou hodinu před akcí vnutit, že bez Boha to prostě nejde a že víra v Bibli překoná všechna příkoří osudu. Totéž další cca 1/2 hodiny po akci. Přitom, ač urputný agnostik, jsem pochopil, v co Desmond Doss věřil a o co mu šlo a stačilo by mi na to klidně 20 minut. Film by tak netrval úmorných 140 minut ale jenom 80-90 a já bych mohl dát klidně 4 hvězdičky, protože ta akční část z ostrova Okinawa je opravdu dobře natočená i zahraná (teda až na pár scén, který by se spíš vyjímaly ve Žhavých výstřelech).

plakát

Šťastné údolí (2014) (seriál) 

Doslova dechberoucí. To, co se děje Catherine mně úplně fyzicky vtahovalo do filmu a kolikrát jsem se přistihl, že se cítím, jako bych tam byl někde poblíž. No a že tam mlátěj a zabíjej ženský policajtky a znásilňujou ženský rukojmí? No tak to prostě chodí - pokud chceme, aby ženský měly stejný práva a mohly dělat všechny povolání (ne jen ty manažerský), tak musej počítat s tím, že taky dostanou přes držku. A ženských rukojmí je stejně jako mužských a ty ženský se prostě znásilňujou. Ty mužský se zase třeba mučí. tak to je. A líto mi bylo všech, bez rozdílu pohlaví. To jen jako reakce na komentář Matty. 2. série ještě o chloupeček lepší té první. Více zaměřená na vztahy.

plakát

Patrola (2017) (seriál) 

Jediný, koho bych toleroval, aby provázel tenhle dokument je Martin Stránský. Ale s těma dalšíma dvouma (speciálně Michal Holán je vhodný tak max. do Prostřeno) už další díly nedám. A to mně armáda zajímá.

plakát

Andrej Rublev (1966) 

Tak jsem si dal tenhle majstrštyk (nemíním to ironicky) a můžu říct, že jsem to dokoukal jen proto, že se to "sluší" mít to ve shlédnutých. O Rublevovi se toho člověk moc nedoví (mohlo se to klidně jmenovat Sergej Fedorov), více už o poměrech v té době v Rusku. Markéta Lazarová je proti tomuhle filmu nabitá dějem :-). Film má ale i klady. Scény vpádu Tatarů, pohanský svátek nebo celá kapitola o zvonu byly opravdu podmanivé. Možná kdyby Andrej Rublev netrval 3 hodiny, vzal bych si z něj mnohem víc.

plakát

Che Guevara (2016) (TV film) 

Jenom mluvící hlavy a pár dobových fotek a videí. Jinak nuda.

plakát

Hvězdný prach (2007) 

Já být dítě, tak se z týhle pohádky poseru strachy. Naštěstí jsem dospělý a mohl jsem si pohádku pěkně vychutnat. Fakt jsem se bavil, ale někdy jsem měl pocit, že jsem hodně blízko epileptickýmu záchvatu. Být to o trochu klidnější, byl by to nadprůměr. A odbočka s Robertem deNirem mi přišla úplně zbytečná. Ale asi to bylo v knížce, takže chápu, že to tam asi bylo z tohohle důvodu.

plakát

Božská Florence (2016) 

Nebýt ústřední dvojice, asi bych šel níž, ale ti dva dali filmu něco navíc, co ho dostalo do nadprůměru. A hlavně - chvíli jsem se smál jak protrženej a chvíli jsem byl opravdu dojatej. No a takový filmy mám rád.

plakát

Vzpomeň si (2015) 

Teda staříkovi ani filmu to celou dobu moc neodsejpá (však taky Ch. Plumerovi bylo opravdu okolo 85 let). Ale rozhodně se vyplatí počkat na konec, protože ten je všechno, jen ne to, co by člověk za celou dobu staříkova putování očekával.

plakát

Život a doba soudce A. K. (2014) (seriál) 

Ať dělám, co dělám, nedaří se mi vtáhnout do děje. Je to takové sterilní. Švehlík (kterého mám rád) hraje strašně odměřeně (zcela jistě podle pokynů režiséra), ale takoví lidé nejsou - někdy zařve, usměje se přeci každý...Linka s Čvančarovou totální úlet, ještě že v 2. sérii není. Ale stejně je to takové nemastné, neslané, i když jednání ze soudní síně mě baví.

plakát

Boj o těžkou vodu (2015) (seriál) 

Napínavé, poučné. Jen ta dějová linka se stále perfektně zmalovanou Annou Friel by tam nemusela být. Ušetřily by se minuty a děj to stejně nikam neposouvalo.