Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Dobrodružný

Recenze (436)

plakát

Abeceda (1969) (studentský film) 

Co k tomu říct? Lynch je prostě Lynch. Pro někoho je tento krátkometrážní film náprostý odpad a nestojí za zmínku, naopak pro jeho příznivce typicky despresivní a divný Lynch, jak má být. Málokdo by něco takového vymyslel a natočil.

plakát

Absolvent (1967) 

Film, který je naprosto poprávu umístěn jak v žebřičku ČSFD, tak i IMDB. Spolu s RainManem další vynikající Hoffmanův film. Jeho téměř první velká filmová role a hned takovýto unikátní filmařský kousek ve kterém se naprosto famózně zhostil role mladého studenta v romantické komedii. Velký dík samozřejmě patří i Miku Nicholsovi, který po právu získal Oscara za režii a tímto filmem nastartoval Hoffmanovu hvězdnou kariéru. K filmu nelze dodat nic jiného, než jen ho každému doporučit ke shlédnutí.

plakát

A.I. Umělá inteligence (2001) 

Tenhle film je podle mě hodně rozporuplný. Je to určitě zajímavé sci-fi ale musím se přiznat, že mě to občas i docela pěkně nudilo. Některé scény jsou ale opravdu výborné a hodně citlivé, kdy jsem jen sledoval obrazovku a dojatě kroutil hlavou jak je něco takového možné. Úplně nejlepší je ten konec.Nemám slov, totálně mě dojal a ve výsledku zvednul můj celkový dojem z tohoto Spielbergova díla. Být to o puůl hodiny kratší byl by to pro mě jeden z nejlepších filmů.

plakát

Alenka v říši divů (2010) 

Kouzelné, infantilní ale podle mě dost povedené 3D zpracování nejznámější pohádky na světě. Vynikající herecké výkony ať už od Deppa, Bonham Carter nebo Mii Wasikowski. Burton mě opět nezklamal !!! 90%

plakát

Ambiciózní blondýnka (2007) 

Poměrně zábavný film, který divákovi nic nového nenabídne ale na jedno zkouknutí je film opravdu dobře stravitelný. Jessica Simpson svoji roli přitroublé blondýny poměrně dobře hraje a béčkový Luke Wilson také nezklamal. 65%

plakát

Americká krása (1999) 

Jeden z nejlepších filmů, co byl kdy natočen. Kevin Spacey má neuvěritelné charisma a jeho výkon ve filmu je naprosto ohromující.

plakát

Americký gangster (2007) 

Tady vůbec není co řešit. Nejlepší mafiánský film od dob Kmotra a Scorseseho Mafiánů. Opět zde dokonale funguje spojení Crowe a Ridley Scott a do toho ještě neuvěřitelně charismatický Denzel Washington, který si roli Franka Lucase naprosto užívá. I když má film přes dvě a půl hodiny, nestávalo se mi jako v poslední době u většiný jiných filmů abych se těšil na konec. Film baví celou dobu a mě nezbývá něž dát jasných 5 hvězdiček. P.S. Už dlouho se mi nestalo abych šel dvakrát do kina na stejný film.

plakát

Američan (2010) 

Vynikající drama s charismatickým Clooneym, kde lehce slabý příběh zachraňuje vynikající režie. 80%

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Mnohem lepší než Šifra Mistra Leonarda. Zajímavější, akčnější, se skvělým scénářem a několika nezapomenutelnými scénami. Jako mínus bych viděl v příliš nataženém konci, kdy nám tvůrci servírují další zvrat, který je ale dle mého názoru trochu zbytečný a akorát ve výsledku snižuje celkový dojem z filmu. Tento film bych hodnotil 4 hvězdičkami, když ale vidím to podhodnocené hodnocení přikláním se k 5. 90%

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Velice zajímavý a originální pořad na který se opravdu vyplatí podívat. Na TV pořad opravdu vyjímečná záležitost.