Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Krimi

Recenze (3 651)

plakát

Fallout - Cíl (2024) (epizoda) 

No… na úvod zase nová linka (pejsek), souvislost nula. Pozn.: útěk před rotačním kulometem pobavil. Pak střih za pipkou… a hele zase pejsek. Pak černoch… zase pejsek. Zase černoch. A to běží děj 15 minut… jo tak ony se linky prolínají. OK. Konečně se taky seriál obtěžuje s nějakým vysvětlováním a o dost méně se hraje na umění (zpomalené záběry a hudba z padesátek). A také žádní “oni”. Tohle funguje.

plakát

Vládcové nebes - Část pátá (2024) (epizoda) 

10 minut po začátku máme další briefing: nálet na Münster. A to je problém. Je totiž 10.10.1943 a úspěšný nálet na Münster totiž proběhl až 25.10.1944 (o skoro rok později). Čeká nás tedy průser. Buď selže mise nebo scénář. Tentokrát sledujeme “neokoukanou” posádku bombardéru “Royal Flush!” a potom Johna "Buckyho" Egana. Každopádně cca 20 minut od briefingu je jasné co se podělalo.

plakát

Vládcové nebes - Část třetí (2024) (epizoda) 

Tentokrát se začíná hned misí Schweinfurt–Regensburg (17.8.1943). Do vzduchu se dostaneme po nějakých 15ti minutách a jsme tam celou epizodu. Vše co předchází startu je součástí přípravy. Takhle má vypadat “vycpávková vata”. Nejlepší epizoda a pochybuju, že tohle něco v budoucnu překoná.

plakát

Vládcové nebes - Část druhá (2024) (epizoda) 

Někteří berou epizodu za lepší než minule, já tedy rozhodně ne. Kde první měla příjemné dávkování “země vs vzduch” v krátkých intervalech. Tady se prvních 20 minut v kuse jen žvaní. Dalśich 20 minut (konečně) přijde na řadu nálet na ponorkovou základnu Trondheim (24.7.1943). Zbytek času (10 minut) je zase jen “seznamování se s postavami” konverzací. Imkdyž epizoda působí nudnější, stále je to nejlepší co jsem za dlouhou dobu viděl.

plakát

Vládcové nebes - Část první (2024) (epizoda) 

21.5.1943 - 389. bombardovací skupina nad serverem Německa dostává celkem na prdel a jeden si říká proč to křečovité představování postav před pěti minutami, když to vypadá že ta B-17 ani nedoletí. Pak se ale začneme věnovat 100. bombardovací a konkrétně “Alice from Dallas” nebo “Wild Cargo”. Tak to zavání nostalgií BoB. Očekávání jdou nahoru. Historie scénáři nahrála jeden luxusní nálet (myšleno dějově vděčnějši) na Brémy, nicméně toho nevyužil a místo toho sledujeme jeden neúspěšný (začátek července 1943). I tak nechám 100%. Před-letová příprava dokonalá.

plakát

Válka na Ukrajině: První měsíc (2023) 

Fantasticky zpracované (autentické záběry doplněné o “kartonovou grafiku” fantasticky dokreslují představu o pohybu jednotek). Takhle ucelený pohled i ukazuje lacinost propagandy (narážím na zprofanované “Z”), kdy jednotky útočící z Běloruska měli označení “V” a zahlédl jsem i kolony s “O”. Tedy evidentně logistické berličky (na malé Československo jim v 68 stačil jen pruh). Hodně se mluví i o ruské mentalitě a rozebírá jejich styl boje a chyby.

plakát

Mortal Kombat Legends: Snow Blind (2022) 

Mortal Kombat Legends 3” začínají (odhadem) 30-40 let za #2. Sub-Zero je dědula a Kano tak nějak víc kyborg než si pamatuju. No… a vytržené páteře jsem se dočkal už po dvou (ano DVOU) minutách. Tedy rozjezd na plné obrátky. Atmosféra funguje naprosto fantasticky a nutno říct - je to lepší než minule. Rozhodně nejlepší z dosavadní trilogie.

plakát

The Grand Tour - Dovádění v písku (2024) (epizoda) 

Celkem mě baví ty jejich názvy (ta lehce zaměnitelná dvojsmyslnost je geniální). Co mě od začátku dost děsilo ke stopáž. Nějakých 130 minut (ta hodina nahoře je bullshit) je celkem nálož a oni úplně po těch letech nápadem nehýří. A není tomu jinak ani teď. Přesto mě překvapilo, jak ta stopáž rychle utekla, natočené je to skvěle a s ohledem na věk protagonistů je mi jasné, že extra skopičinám odzvonilo. Někde jsem četl, že štáb měl nějakých lidí! Takže ani sekundu nevěřím, že by spal kdokoliv z nich ve stanu :).  Co mě ale vyloženě přišlo přes závit (zbytečně) bylo (cokoliv) ohledně sněžného skútru. Také se mohli scénáristé víc snažit. Dále (za mě) šok ten bordel… jako žije tam 5,5 člověka na 100km2, ale co je odpadkový koš evidentně neví ani jeden. Se pak může celá Evropa s Green-dealem klidně posrat a bude to stejně k ničemu… Nicméně z nostalgie dávám plný počet.

plakát

Jeff Dunham: I'm With Cupid (2024) (pořad) 

A je to venku. Achmed má v TV stopku, tedy jakmile bude Dunham dělat speciál pro Netflix, Comedy Central a podobné, bude vystřižen. Nicméně tohle je jeho vlastní produkce, takže tu máme “Amora” (Walter), Bubba J, Peanut + José a “Archimedes” (Achmed). Oproti minule je humor o dost méně korektní, řekněme více dospělý, dělá si (jako minule) legraci z Nancy Pelosi (?!) …asi něco jako místní Tomio Okamura, že to padá na úrodnou půdu… nevím… a na každého má tabulkově sestříháno 10 minut. Takže doufám, že až vyjde “placka”, bude to těch 60 minut co se píše nahoře vedle popisku (já viděl verzi co měla sotva 42 minut). Pozn.: dost si tam hraje s angličtinou a dvojsmysly, překládat bych to (aby se zachoval vtip) nechtěl :). ”wham, bam, thank you ma'am

plakát

Reacher - Season 1 (2022) (série) 

Zvláštně nevyvážená řada. Prakticky každá epizoda má jinou kvalitu a spád (proto více u každé z epizod). Jako celek lze říct, že je fajn vidět trochu té solidní krve a konečně seriál co se neštítí nahoty (poctivě jako v devadesátkách). Samozřejmě se nevyhneme debilní momentům a scénaristickým berličkám, ani zcela zbytečným vycpávkovým konverzačním scénám (které seriál vyloženě k ničemu nepotřebuje). Nicméně poctivě epizodu po epizodě hodnoceno a dostal jsem se na nadprůměr. No… a po tom co jsem viděl první řadu podruhé a nově i druhou řadu, zvedám hodnocení na plný počet.