Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Rosieho nadcházející mise naznačuje podstatnou změnu strategie skupiny při bombardování. Crosbyho povýší, ale není to zadarmo. (Apple TV+)

Recenze (21)

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Wow. Práve som ju dokončil a stále ju cítim. Piata epizóda opäť presúva rýchlostné stupne a do veľkej miery sa zameriava na jednu misiu, pričom sa opäť venuje viac času leteckým súbojom. Tentoraz je to Munster a vedie ju Bucky Egan, aby sa pomstil za svojho priateľa Bucka Clevena. Túto časť naozaj vyrazili z kopýtka. Cítime napätie tejto misie pomsty, o ktorej písal Crosby. Crosby sa, btw, vrátil po tom, čo prežil poslednú misiu, keď havaroval na poli s Blakelyho posádkou - to by nemal byť spoiler, keďže sa o tom dosť písalo. V každom prípade sa mu táto misia vydarí. A je dobre, že sa mu to podarilo. Bez toho, aby som čokoľvek spoileroval, z epizód 3 - 5 si môžeme urobiť predstavu o tom, aké trestné boli tieto misie v polovici a na konci roka 1943 pre mužov, ktorí na nich leteli. Herecké obsadenie a produkcia tu výborne ukazujú stres z neutíchajúceho boja. Rozdiel oproti Band of Brothers alebo iným podobným príbehom je v tom, že tu sa muži, ktorí sa vrátia, vyspia v teplej posteli, napijú sa, dostanú teplé jedlo atď. Dostanú úľavu... ale musia žiť s vedomím, že keď sa dostanú do vzduchu, ich letenka môže byť kedykoľvek prerazená. Tu skutočne nahliadneme, aký bol tento neúprosný životný štýl a aký mal na nich vplyv. Úžasne spracované. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

10 minut po začátku máme další briefing: nálet na Münster. A to je problém. Je totiž 10.10.1943 a úspěšný nálet na Münster totiž proběhl až 25.10.1944 (o skoro rok později). Čeká nás tedy průser. Buď selže mise nebo scénář. Tentokrát sledujeme “neokoukanou” posádku bombardéru “Royal Flush!” a potom Johna "Buckyho" Egana. Každopádně cca 20 minut od briefingu je jasné co se podělalo. ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední díl mi potvrdil, že jsem z toho zklamaný. Na to, že se tam toho stalo dost a byl tam slavný pilot to až na pár scén to bylo hrozně dokudramaticky prázdné. Hlavně jsme se dějem a vyprávěním nikam neposunuli. Kde jsme byli ve 2/3 v BoB, v Ardenách ? No uf to srovnání a teď nemyslím kvalitou... ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podobně laděný díl jako třetí. Pořád teda přetrvává to, že muže v kuklách je dost těžké rozeznat, ale tvůrci to vynahrazují atmosférickým pojetím bitev, tentokrát obohacené o skvělé dunivé hudební motivy a několik scén, které mají potenciál se zapsat mezi ty opravdu zapamatovatelné (zaseknutí za dveře, srážka bombardérů). Dá se čekat, že skrze některé pády letadel se budou postupně projovat příběhy s postavama, které jsme v minulém díle "ztratili", a teď nejspíše hnijí někde v zajetí. ()

warrenur 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, ze sa opat opakuje priprava, zoradenie, odlet, pokec, vzdusna bitka, jatky a navratenie sa prezivsich, ma to velmi slusnu atmosferu. Vytratil sa podton heroizmu nadsenia, ci bojoveho zapalu a ostal pocit trpkeho uvedomenia si, strnulosti a skazy, ci dokonca odmietnutia az vzdoru. .."No record....." Zaverecna tretina velmi silna. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama