Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Do Anglie přijíždí pod vedením majorů Clevena a Egana 100. bombardovací skupina, aby se přidala k tažení 8. letecké armády proti nacistickému Německu. (Apple TV+)

Recenze (28)

cyphercz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Parádní úvodní díl, nejvíc si na něm cením toho, že se nesnaží danou tématiku zjednodušit obyčejnému popcorn žeroucímu americkému divákovi, máme tu dlouhé záběry na komplexní obsluhu létajících pevností včetně dobového žargonu a všeho kolem toho, tak to má být! V postavách mám krom Bucka a Buckyho solidní bordel, takže časem budou potřeba další projekce, které mohou ovlivnit moje zdejší hodnocení. Prozatím velice dobrých 80%. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele

Velice solidní díl. Hlavní postavy jsou převážně sympatické a dobře zahrané, i když trochu stereotypické v rámci žánru. Austin Butler stále zní jako Elvis, ale vlastně se to k jeho postavě i docela hodí. Seriál (nebo zatím alespoň tato epizoda) dobře zobrazuje bratrství pilotů ale zároveň se vůbec nesnaží prezentovat válku jako něco romantického, naopak ukazuje její krutost a hrůzu. Ta klasická dějová linka ve smyslu “šéf nás chce zrušit ale já to nedopustím, tak se snažte kluci” mi přijde ohraná, je to celkem levný a často používaný způsob jak uměle zvýšit pocit, že je v sázce všechno, takže nemám úplně radost z toho, že je to i tady. Ale je to teprve první epizoda a zatím to zde nemělo velkou roli, tak třeba s tím vůbec problém mít nebudu. Jinak vážně super, i po technické stránce. 8.5/10 ()

Reklama

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle se mi bude psát těžko, ale pilotní epizoda zatím nepředvedla nic, na co bych se měl těšit. Postavy jsou ok, přesto citelně chyběla pravá výcviková část. Nějaké stmelovací scény. Vadí mi umělost některých pasáží. Scény působí rušivě, zejména kvůli vizuálním efektům ale i tím, jak jsou pojaté. Hrozně vyčnívají věci, které víte, že jsou z jedniček a nul. Mnoho pasáží bylo uspěchaných a v porovnání, jak s BoB tak s Pacificem, jednoznačně MotA prohrávají ve velkém počtu aspektů. ()

Sany33 

všechny recenze uživatele

Príbeh: Strhujúci príbeh druhej svetovej vojny z pohľadu amerických letcov a ich nálet na okupované územia Nemecka. Pre niektorých je to prvý raz pre iných zas posledný. Prevedenie: Veľmi podarený vizuál je v popredí pred surovým vtiahnutím do deja. Postavy majú skoro nulové predstavenie čo ale seriálu vôbec neškodí. Práve naopak opierame sa o postupné vtiahnutie do prvej akcie. 80% ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

21.5.1943 - 389. bombardovací skupina nad serverem Německa dostává celkem na prdel a jeden si říká proč to křečovité představování postav před pěti minutami, když to vypadá že ta B-17 ani nedoletí. Pak se ale začneme věnovat 100. bombardovací a konkrétně “Alice from Dallas” nebo “Wild Cargo”. Tak to zavání nostalgií BoB. Očekávání jdou nahoru. Historie scénáři nahrála jeden luxusní nálet (myšleno dějově vděčnějši) na Brémy, nicméně toho nevyužil a místo toho sledujeme jeden neúspěšný (začátek července 1943). I tak nechám 100%. Před-letová příprava dokonalá. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama