Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Dokumentární
  • Krimi

Poslední recenze (22)

plakát

Thomas Pynchon: A Journey Into the Mind of P. (2002) 

Nikdo by se neměl nechat odradit tím, jak amatérsky snímek působí. Pochopitelně, sestřih starých záznamů a hudba ne zrovna komerčního rázu, nedává tušit zrovna nějaké hollywoodské šílenosti. Nicméně, s trochou kritického myšlení si tento snímek o bizarním, prapodivném spisovateli rozhodně užijete. Thomas Pynchon je génius, o tom není sporu. Cesta do jeho mysli tak nemůže být nic jiného než pozoruhodná. Z jasných důvodů někteří z aktérů působí jako by je postihla ona Pychonova paranoia. Už se musíme smířit s tím, že každá záhadná postava vyvolává v lidech mnohoznačné pocity a přiznejme, kdybyste se měli zpovídat o člověku, kterého nikdo nezná, nikdo ho neviděl a panovali spory o tom, zda to náhodou není jen pseudonym J. D. Salingera, také byste zapochybovali a konspirovali i o věcech, o nichž jste si jisti. Není bez zajímavosti, že dokument se soustředí chvílemi i na Pynchonovu práci, aby tak doladil celkový obraz. Dělá to dobře, nutno podotknout. Abych citovala přímo ze snímku: Duhu gravitace by si měl přečíst každý. A poté, před nebo během četby by si také měl pustit tento dokument.

plakát

Stephen Hawking a jeho Grand Design (2012) (seriál) 

Stephen Hawking je natolik inteligentní, aby tak komplexní témata jako existence Boha, vznik vesmíru, fungování vesmíru nebo smysl života dokázal ze své perspektivy vysvětlil nanejvýš jednoduše. A sice pomocí metafor, díky nimž se chytí i ti pomalejší. Hawking pochopitelně obhajuje své teorie, své myšlenky, zkrátka svůj pohled na vesmír. Ano, existují i jiné teorie než jen teorie strun, ale proč 'cupovat' ty ostatní, když místo toho mohu ukázat, proč jsem se rozhodl právě pro tuto. Nespornou výhodou je, že nemusíte o fyzice vědět vůbec - ale VŮBEC nic, poněvadž je dokument podávaný v takovém velmi objasňujícím balení. (Kdybyste tedy nikdy neslyšeli třeba o Newtonovi, nebojte, dozvíte se.) Pro mě byly právě tyto pasáže nadbytečné. Ne snad, že byste se dozvěděli něco skandálně nového, ale Stephen Hawking's Grand Design má tak krásně logicky navazující strukturu, že si rádi své teze společně s nejslavnějším fyzikem světa znovu promyslíte.

plakát

Pán času (2005) (seriál) 

Nikdy nezapomeneš na svého prvního Doctora. ...záchrana světa a prapodivní mimozemšťané,komiksové klišé vršená jedno na druhé, nicméně podaná s nadhledem a velmi dynamicky. To je podle mně důvodem, proč se obnovený Doctor Who stal kultovní záležitostí. A přirozeně na to mají vliv i herci hlavní bezejmenné postavy, která si říká The Doctor. Okouzlující je především to, že ač se jedná o sci-fi seriál, tedy žánr dokonale brakový, je hlavní postava hezky rozkreslená, tzn. není černobílá. Není žádný spoiler, když řeknu, že se Doctor umí regenerovat a tím pádem nejen, že seriál může pokračovat do nekonečna, aniž by tím narušil strukturu příběhu, ale také v něm může excelovat hned několik výborných herců. První sérii startuje Christopher Eccleston, od druhé do čtvrté vládne David Tennant, pátou až sedmou přebral Matt Smith a nedávno započatou osmou sérii nastoupil Peter Capaldi. Kolem nich ještě rychlejším tempem než regeneračním víří různé společnice a společníci na jeho cestách časem a prostorem. A ještě jednu poznámku: Nesnažte se na seriál Doctor Who aplikovat logiku.

Poslední hodnocení (284)

Noční recepční (2016) (seriál)

05.06.2016

Zachraňte pana Bankse (2013)

02.06.2016

Obchod pro sebevrahy (2012)

03.03.2016

Salinger (2013)

03.03.2016

Broadchurch (2013) (seriál)

27.02.2016

Eichmann show (2015) (TV film)

21.02.2016

Mr. Robot (2015) (seriál)

20.02.2016

Selfie (2014) (seriál)

02.02.2016

Jízlivě tvůj (2013) (seriál)

02.02.2016

Reklama