Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Dobrodružný

Recenze (225)

plakát

Světová válka Z (2013) 

Ke katastrofickým filmům jsem poněkud skeptický, protože mi přijde, že jsem všechny o tom samém. WWZ se mi ale moc líbila! A není to proto, že hlavním tahounem snímku je Pitt, ale proto, že mě film vtáhl do děje strašně rychle a na nudu není čas. Mám rád filmy s nemrtvými a proto je tento film v mém žebříčku mezi top zombie filmy a možná na prvním místě mezi katastrofickými filmy, takže se nebojím snímku napálit plný počet a zařadit ho mezi nejlepší díla letošního roku.

plakát

Star Trek: Do temnoty (2013) 

První díl byl pro mě obrovským překvapením, protože jsem nikdy Star Trek nesledoval a ani nějak nemiloval. J.J. ale vytvořil něco co mě nadchlo a při druhém shlédnutí prvního dílu jsem filmu napálil pět hvězd. To byl taky důvod proč jsem se těšil na "Do Temnoty". Ono těch důvodů bylo i víc, třeba že antagonistou je výborný Benedict Cumberbatch. A výsledek? Zklamán jsem nebyl, ale bohužel jsem čekal víc. Zanedlouho se těším na druhou projekci a doufám, že napálím filmu plný počet stejně jako prvnímu dílu. Stále ale zastávám názor, že J.J. Abrams je jeden z nejlepších tvůrců sci-fi za posledních pár let a pro Star Wars je to ten pravý.

plakát

Lidice (2011) 

Tenhle film už mám asi rok doma a pořád jsem se k němu nechtěl dokopat. Ale líbil se mi a vyvolal spoustu silných pocitů.

plakát

Gangster Squad – Lovci mafie (2013) 

Na to, že jsem se snímku docela bál, protože mě nezaujal ničím, snad jen tím, že hlavní postavy ztvárnily Ryab Gosling a Emma Stone. Ale byl jsem velice příjemně překvapen. Famózní scény střídaly slabé, ale díky bohu těch prvních bylo víc. Takže za mě velice pěkné 4*.

plakát

Oko bere (2008) 

Příjemný film, u který zničil dost předvídatelný a unuděný závěr. Do lehkého nadprůměru vyzdvihuje jedině Kevin Spacey.

plakát

Já, padouch 2 (2013) 

Dnes jsem viděl dva animáky- Univerzitu pro příšerky a Já, padouch 2. Kdybych měl srovnávat, Já, padouch je mnohem humornější, za to může hlavní tahoun filmu- Mimoňové, kteří tu zaplňují více scének, než v prvním díle. Nemůžu si pomoct, ale můj názor je, že zbytek už je jen taková omáčka, která je vymyšlená, protože celovečerní film, ve kterém bude stovka žlutých nemluvících příšerek velký příběh nevytvoří. Ona je ale ta omáčka nakonec docela dobře vymyšlená, vytvořená a přesvědčuje mě, že tento snímek si nakonec ty 4 hvězdy zaslouží.

plakát

Univerzita pro příšerky (2013) 

Vytvořit animák jako prequel? Zajímavý nápad s jedinou nevýhodou- dopředu víte, že to skončí tak, že budou nejlepšími kamarády a budou pracovat v továrně na křik. Film v prvních dvou třetinách ničím extra nepřekvapí. Jde o příjemný rodinný animák, který nejvíc vsází na to, na co může- na příšerky (nové humorné druhy monster, scénky, ...). Na poslední třetině si ale někdo dal hodně záležet, protože byla skvěle propracovaná a film posunula z tří hvězd na čtyři.

plakát

Muž z oceli (2013) 

Mám z toho takové rozpolcené pocity. Chvílemi jsem si říkal jak je to fantastický film, že je všechno skvěle uděláno. Pak jsem si ale začal říkat, že je to vlastně jen další sci-fi snímek, kterých se každým rokem rodí stovky. V čem je tenhle jiný? Je něčím vyjímečný? Asi moc ne, takže "jen" za 4*.

plakát

Pod kupolí (2013) (seriál) 

Začátky dobré, ale po shlédnutí celé první série musím říct, že jsem prostě čekal víc. Chválím výborný námět- kopule svržená na jedno jediné město. Ty zvraty, zápletky a příběhy, které se uvnitř odehrávaly mě ale příliš nebavily.

plakát

Thor (2011) 

Po prvním shlédnutí jsem zase tak nadšený nebyl, po tom druhém maximálně. Ten svět na Ásgardu jsem si zamiloval. Moc se těším na další díl a na Avengers, protože Marvel dokázal něco absolutně perfektního- spojuje své filmy, propojuje je a vytváří výbornou mozaiku.