Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Akční
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (160)

plakát

Neven (2022) 

Fantastická práce mladého režiséra, který film zvládl i geniálně a moderně ozvučit a hlavně stojí za speciálními efekty na úrovni hollywoodské produkce. Kameraman předává snovost celkově despotické atmosféře pomocí anamorfických objektivů a herec v hlavní roli dokonale přenáší jemné emoce. K tomu všemu skvělé lokace a výsledkem je slovenský film s mezinárodní ambicí. Gratulace!

plakát

Gehen am Strand (2013) 

Elisabeth Umlauft ve své životní roli... křehká žena plná strachů, obav a zranitelná. Toto melancholické dílo si skutečně zaslouží pozornost.

plakát

Věčně mladá (2015) 

Po delší době mi zase slzelo vočko. A hodně... nádherná romantika s dobře dotaženým scénářem. 8.8/10

plakát

Pořád jsem to já (2014) 

Tento film... (voice over: sakra, vo čem to jen bylo?), který jsem shlédl (voice over: sakra, sakra, sakra, hlavo děravá!), mě vtáhnul... do svého děje (voice over: do jakýho kua děje, dyť nevím, vo co tam šlo!) a musím přiznat (voice over: no jen se přiznej), že mě uchvátil (voice over: kouknu na to ještě jednou a hotovo... sakra, kdy sem si dával naposled prášky na toho hnusnýho němčoura...) /// ale jako fakt, bez pr... zadní části těla na dolním konci zad s funkcí sedacího ústrojí - bylo to moc dobrý! 8/10

plakát

Bojovník (2015) 

Děsně uplakaný drama s obrovskými skoky v příběhu, kterej je děravej jak švýcarskej sejr, ...jako celek je to afektovaný až hrůza a Fu-kua by kua zasloužil vytahat za ucho. Když takhle budu pokračovat v této filosofické rozdumě, tak to za minutu a půl označím jako "klišoidní sračku"... ale ten film má Džejka a Rejčl a Lesana a každý z nich tam má pár detailů, který jsou fakt silný. Né... nebude to ani minuta a půl... je to klišoidní sračka, ale zas kdo si jednou za čas rád nezajde na "3x čísburgr, hranolky a kolu"

plakát

Zejtra napořád (2014) 

Film je na debut velmi slušný, je promyšlený, celkem dobře napsaný, má několik velmi vtipných scén, má jemnou romantickou rovinu, zajímavé lokace, líbivou kameru, herci jsou příjemní, divočák byl cool, ale co musím vyzdvihnout nad to všechno, nad co vyčnívá uplně že: Ne - nor - mál - ně ....to je HUDBA... to, co předvádí maestro Ondřej Konvička, je výkon hodný vysokorozpočtových hollywoodských produkcí, jako by režisér sehnal kontakt na Hanse Zimmera a záhadným způsobem ho překecal ke spolupráci. Vůbec se nevyhýbám srovnání s momentálně asi nejlepším a nejvyhledávanějším hudebním skladatelem současnosti, protože tento pán má silně nakročeno k velké budoucnosti... Jemné tóny piana nahánějící husí kůži měnící se v nadupanou smršť úderů orchestru - to je něco, nad čím žasnu a co přidalo hodnocení filmu celou jednu * ...gratulace!!!

plakát

Lesapán (2015) (studentský film) 

Krásná práce, doufám velmi, že se na festivalech zadaří a plán udělat z krátkometrážního filmu počin celovečerní s dalšími "strašidly" a příběhy, se povede... Pokud by si tedy zachoval tuto kvalitu, sfoukl by Brabcovu Kytici s takovou lehkostí, že se mi to nějak nechce ani věřit. Tohle že vzniklo v dílně studentů? Je to pecka s velkou kvalitou, hutnou atmosférou, skvělým vedením herců s věrohodnými výkony, mistrovským zvukem a hudbou a především "hand-made VFX", které byly předkládány po malých kouscích jako šťavnaté jednohubky až do elektrizujícího finále..., Pavel Soukup dostál slova a udělal věru precizní prácičku. Tohle se vyplatilo podpořit. Gratulace jako hrom a těším se na další, ať už pokračování a nebo nové záležitosti! Pouze malá poznámka k technickému provedení nasnímání postavy Hejkala: v některých scénách působil mohutný, vysoký a hrozivý, což bylo super, v jiných však nebyl o moc vyšší než třeba Anička, to je asi jediná výtka, kterou např. Nolan v posledním Batmanovi vyřešil tak, že Toma Hardyho, coby chlapa menšího vzrůstu, postavil na paletu a snímal ho ze spodu, aby navodil dojem, že je mnohem větší. Jde však jen o malichernost a někomu to vadit vůbec nemusí ;) 9/10

plakát

Interstellar (2014) 

Nolan nezklamal... samozřejmě, je těžké překonat se, ať už jde o jakoukoliv práci a překonat svá předešlá díla byla pro Nolenovský brašule výzva a čeledž, které zkrátka nelze dosáhnout v tom úděsném tempu, ve kterém chrlí své filmy. Jednoznačně nejzásadnějšími zářezy zůstanou Memento, kterým se dostali do extraligy holý-údu a Incepšn, jenž psán a promýšlen po celou dekádu, stal se životním snímkem. Přesto však je tento film pro mě osobně tím největším filmovým monumentem Ever... Nolan ukázal novou tvář: rodinné drama s klišé a patosem a ačkoliv se tím stal v tomto směru debutantem, řekl bych, že sfoukl Špilberga jako prach z kukuřice. Jakožto nadšenec do všeho, co se vesmíru týká a trochu víc než laický znalec teorií musím zlehka smeknout, že se tvůrčí brodrs nevyhýbali zásadním záležitostem a snažili se je vysvětlit celému publiku. Samozřejmě pokud jde o závěr (bacha blatníky, spojlery, brojlery a bojlery!) kdy se hlavní hrdina vnoří do černé ďoury a tvůrci si tam vloží, co se jim hodí, klidně i knihovnu a vysvětlí to jen stroze, že lidé v budoucnu budou moci sestrojit 3rozměry v 5dimenzích (o tom silně pochybuji! Černé díry a dimenze lidé prostě nedají, dřív se všichni vybijem a i kdyby ne, je to nad možnosti lidí... jako by se mravenci měli naučit teorii relativity)l, ale na druhou stranu, je to film a bez tohoto detailu, by se neuzavřeli všechny ty kruhy a ploty, které Nolanovci zamýšleli. Výsledkem je pak obrovské strhující dojemno a Metjů i Annča s Džesikou zahráli tak brutálně, že sem žasl... i tak pro mě tento film zarezonoval nejvíc díky hudbě a režisérovu umu budovat neuvěřitelné napětí... 10/10 a nejlepší film!

plakát

Výchozí bod (2014) 

docela nedávno to bylo HER od Spika Jonzeho, které mě fakt dostalo a je tu druhý skvost, I ORIGINS... skvělý snímek kutálející se na hraně sci-fi a romantiky, velký souboj vědy a víry, které se ve finále vůbec nemusejí vzájemně vylučovat a oči jsou vážně cool materiál. Scénář je naprosto dokonalým dílem a ačkoliv malým a komorním, ve výsledku odzbrojujícím a dechberoucím. 10/10