Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Sci-Fi
  • Dobrodružný

Recenze (93)

plakát

Potomci lidí (2006) 

Především hutná, mrazivá atmosféra beznaděje je hlavní devízou tohoto filmu. Děj solidně napínavý, taky se mi velice líbila kamera (té si většinou všimnu spíše když je nepovedená) a i všichni herci dobří. Navíc solidní výprava a pocit - co kdyby se to stalo?

plakát

Cesta draka (1972) 

Ze všech bojových filmů možná největší klasika. Kdo ví? Děj není nijak strhující, vše je vynahrazeno super kung-fu scénami a závěrečný duel s extrémně chlupatým Chuckem Norrisem mě úplně zboural.

plakát

Kill Bill 2 (2004) 

Škoda, že nesestříhali oba díly do jednoho filmu, mohlo to být mnohem lepší. Jednička se mi líbila víc než dvojka, ale i tak žádná sláva. Jsem úplně paf z toho, jak na to všichni pějí ódy jako kdyby se jednalo o já nevím co. Vždyť děj je docela chudý a natahovaný, mraky dialogů o ničem, antihrdinka Umy Thurman mi nebyla sympatická ani málo a "legendární" souboj v karavanu je dost trapný. Dobrý výkon podal představitel samotného Billa - to je sympaťák!

plakát

G. I. Joe (2009) 

Svižné akcí nabité, ale po odchodu z kina jsem nevěděl na čem jsem vlastně byl (zmatený děj, chaotický střih). Hlavní hrdina mi navíc opravdu nesedl.

plakát

Dračí srdce (1996) 

Krásný fantasy příběh se sympatickým drakem a hrdinným rytířem. Pohádková atmosféra, humor, inteligentní děj, drak je jako živý a padouch je opravdu odporný.

plakát

Dračí doupě (2000) 

Jednou se to vidět dá, ale s velkými výhradami. Nejvíc mě naštval nevyužitý potenciál, pokud by se tohoto tématu chopil někdo opravdu schopný mohli jsme se dočkat fantasy před kterou by měl respekt snad i pán prstenů. Bohužel slabý a chvílemi nudný děj, chabá atmosféra a o hereckých výkonech je škoda mluvit. Výprava není úplně špatná, vizuální efekty jsou někdy dobré, jindy katastrofální. Akce poměrně málo a závěrečná bitva s draky krátká a okatě počítačová. Ach jo, takový potenciál a takhle promarněný.

plakát

Osvobození (1969) 

Všechny části natočeny úžasně. Filmy kombinují jakoby historické černobílé záběry s reálnými postavami (např. Hitler, Stalin, Mussolini, plukovník Stauffenberg nebo Churchill) s velkolepými bitvami (bitva u Kurska nebo dobývání Berlína) a občas se objeví i skutečné archivní záběry. Prostě velkolepá podívaná oslavující hrdinství ruských vojáků.

plakát

Planeta dinosaurů (1993) (seriál) 

Dnes už zapomenutý dokument s na svou dobu kvalitními dinosaury. Nemůže se srovnávat s dokumenty BBC, ale v dětství se mi to líbilo dost.

plakát

Přátelé (1994) (seriál) 

Je to rozhodně povedený seriál, ale uniká mi proč z toho všichni dělají takový kult. Vždycky mě udivovalo kolik slavných herců se tu objevilo ve vedlejších rolích a to už od první série.

plakát

Ben Hur (1959) 

Škoda přemrštěné stopáže i když chápu, že mnoha lidem to vyhovuje kvůli ponoření se do děje. Nadchla mě lodní bitva a neskutečně natočená (v poměru k době) scéna závodu vozů. Výprava monumentální, historicky působí docela věrně a Heston byl výborný herec. Vzhledem k době vzniku se nedivím, že film byl oceněn 11 plešouny.