Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Drama
  • Akční

Recenze (1 142)

plakát

„Já už budu hodný, dědečku!“ (1978) 

Jako celek je to vlastně jen taková jednoduchá a předvídatelná moralitka s poněkud repetitivním dějem. Jednotlivé scénky jsou ale celkem zábavné a nápadité, navíc podpořené dobrými hereckými výkony. Chvíli jsem uvažoval i o čtyřech hvězdičkách, ale slabší závěr mě přesvědčil, že tři budou tak akorát.

plakát

Černý kotel (1985) 

Animace pěkná, nenudil jsem se, ale přece jen by to chtělo nějaký komplexnější příběh s propracovanějším světem a postavami.

plakát

Z archivu Sherlocka Holmese - Tančící figurky (1984) (epizoda) 

Případ opravdu hodně slabý. Celou dobu je jasné, o co zhruba běží, zbývá jen objasnit podrobnosti, které mě v podstatě ani moc nezajímaly. Kdyby si Holmes místo luštění tajného písma promluvil s manželkou klienta a vysvětlil jí, že bude pro všechny zúčastněné nejlepší, když kápne božskou, mohl být případ vyřešený hned. Takže hodně slabé 3*.

plakát

Slet čarodějnic (2020) 

Výborná atmosféra i herecké výkony, k tomu trocha toho folklóru. Příběh celkem prostý, bylo jasné, že pro tvůrce nebyl až tak klíčový. S tím asi souvisí i můj pocit, že na konci se dalo ještě trochu zapracovat. Ale možná lepší takhle, než kdyby se snažili vymýšlet na sílu nějaký velký zvrat, či nedejbože zásadní poselství:-)

plakát

Ztracený svět (1925) 

Na svou dobu naprosto bombastické triky, nechybí mimika tlam či sliny (těžko věřit, že legendární Ray Harryhausen měl v té době teprve pět let). Některé záběry mají navíc podobné kouzlo jako záběry z filmů české legendy Karla Zemana. U některých bych se fakt klidně nechal přesvědčit, že jsou z o 30 let mladší Cesty do pravěku. Kupodivu mě bavila i část před samotnou výpravou, zejména komediální scény související s temperamentní povahou progesora Challengera:-)

plakát

Wednesday (2022) (seriál) 

Zpočátku to vypadalo opravdu velmi dobře, možná i na pět hvězdiček. Bohužel s postupem času se originalita vytrácí a stává se z toho taková harrypotterovská tuctovka, kterýžto proces vyvcholí naprosto zpackaným posledním dílem.

plakát

Poslední království - Epizoda 4 (2020) (epizoda) 

Krvavé bitvy jsou sice fajn věc, ale přece jen by se ze všech významnějších postav včetně žen nemusely stávat bojové stroje schopné čelit pěti nepřátelům najednou a tři z nich sejmout jednou ranou meče:-)

plakát

Poslední lovec čarodějnic (2015) 

Čarodějnická variace na upírského Bladea, Ze začátku to nevypadalo tak špatně, jak jsem čekal, k čemuž možná přispěl fakt, že jsem krátce předtím viděl film Bloodrayne 3, kterýžto majstrštyk nastavil laťku proklatě nízko. Chvíli jsem měl dojem, že hlavní problém bude toporný Vin Diesel v hlavní roli, ale bohužel se postupem času ukázalo, že hlavním problémem je chabý scénář, který nedokáže v divákovi vzbudit napětí nebo alespoň udržet zájem o dění na plátně, respektive v mém případě na obrazovce. Ukázkou scénaristické nemohoucnosti je i dílčí zvrat, který vyšumí zcela do prázdna. Hodně slabá je také akční stránka - akčních scén je tu poskrovnu a navíc stojí za prd.

plakát

Boj (2007) 

První půlka dost nuda, ale pak se to celkem rozjede. Pro filmy s jakuzou mám navíc slabost, takže na ty tři hvězdičky to nakonec stačilo.