Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Animovaný
  • Krimi
  • Drama
  • Akční

Recenze (1 148)

plakát

Star Trek: Hluboký vesmír devět - Vojáci říše (1997) (epizoda) 

Základní nápad s posádkou klingonské lodi, která jde od porážky k porážce a potřebuje naladit na vítěznou vlnu, je sice velmi slibný, jeho zpracování je bohužel velmi slabé. Nemá to žádnou šťávu, žádné působivé scény, hlášky nebo humor, prostě nic. I to rozuzlení mi přišlo dost nepovedené. Takže si vlastně říkám, jestli ty mé dvě hvězdičky nejsou zbytečně moc:-)

plakát

Adam Šangala (1972) (TV film) 

Nebýt mé slabosti pro historické příběhy, bylo by to asi jen za 3*. Hlavním problémem je, že se toho příliš málo dozvídáme o charakterech a motivacích postav. O samotném Šangalovi víme v podstatě jen to, že se umí podepsat a že po něm ženské (bůhvíproč) jedou jak slepice po flusu. K jeho postavě jsem si tak nedokázal vytvořit žádný vztah a kdyby v půlce série zmizela, tak ani nemrknu. K tomu asi přispělo i to, že mi Ivan Palúch v hlavní roli moc neseděl. Slabší stránkou jsou také akčnější scény.

plakát

Sword of Vengeance (2015) 

Byť jsem chvílemi uvažoval i odpadu, nakonec jsou to poněkud přemrštěné čtyři hvězdičky. Je to důsledek mé slabosti pro středověk a toho, že se mi hodně líbila vizuální stránka, zejména velký důraz na černobílo, které mám moc rád. Bohužel po obsahové stránce to působí hodně vyprázdněně, ani hudba mi příliš nesedla.

plakát

S vyloučením veřejnosti (1933) 

Nápad obstojný, ale na scénáři to chtělo trochu víc zapracovat. Herecké obsazení slušné (Lamač jede svůj standard, takže komu nesedne, má smůlu:-)

plakát

Krvavá lázeň v domě smrti (1984) 

Bavil jsem se zejména na začátku odehrávajícím se v minulosti, kdy jsem si ještě chvíli nebyl jistý, o jaký žánr se tu jedná (pobavila zejména dobrá práce s kopím a použití síťovky). Velice slušná je i následující pasáž v hospodě či flashbacky ze života "vědců". Vynikající je Vincent Price, zejména jeho "piss off" monolog, který je asi nejlepší scénou celého filmu. Bohužel postupem času přibývá hluchých míst a poslední půlhodinu už jsem se celkem nudil.

plakát

Isenhart: Legenda o rytíři (2011) (TV film) 

Slabý začátek, snesitelný prostředek a úplně dementní dušičkový závěr korunovaný zcela imbecilním soubojem.

plakát

Bakaláři - Zlodějka (1975) (epizoda) 

Výborná je zejména druhá polovina, kdy kauzu na policejní služebně se Sovákem řeší Moučka. Původně jsem chtěl zkritizovat anekdotu o psu, ale ukázalo se, že její nízká kvalita má své opodstatnění:-)

plakát

Odkud já vás znám (2003) (pořad) 

Několik klasických Holzmannových scének s místy poněkud otravnými, ale naštěstí krátkými hudebními předěly.

plakát

Vzhůru nohama (1938) 

Nerudovy Figurky z Povídek Malostranských ve formě typické předválečné české komedie. Hlavním problémem je špatný Borský v hlavní roli, pozitivem jsou některé vedlejší postavy. Kdyby chtěl někdo zkusit jinou verzi Figurek, v roce 1981 ji natočil Krejčík pod názvem Povídka malostranská...

plakát

Kundo: Čas pomsty (2014) 

Příběh je celkem slabý, navíc trochu chaoticky vyprávěný a nesmyslně roztažený na více než dvě hodiny (mimo jiné kvůli představování nadbytku postav, z nichž řada stejně nemá žádné pořádné využití). Ani akční scény mě nijak zvlášť nezaujaly.