Reklama

Reklama

VOD (1)

Šestice vědců se vydá do sídla, kde jedné noci záhadně přišlo o život 18 lidí. Tam pak zažijí různé praštěné situace a narazí na hodně laciné satanistické kněze. (Netflix)

Recenze (29)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy, které se mermomocí snaží o humor, byť je většinou infantilní a nejapný. Tohle se celou dobu stylizuje do jakési slapstickové grotesky, která zde anoncovaný „horor“ neviděla ani z rychlíku  a ve které se želbohu podaří pouze jeden z deseti, patnácti vtípků. Ano, dělá si to srandu z klasik jako je ´Carrie´, ´Osvícení´ či ´Vetřelec´, ale takovým dost nevtipným způsobem, kde chybí až na vzácné vyjímky nějaká pointa. Občas je to správně nekorektní, když si to třeba střílí z homosexuálů (za to by vás dneska ukřižovali), ale jinak to je zmar. Herec v roli německého vědce, který tu vypadá jako mladší brácha Roberta Englunda, tak mocně přehrává, až je utrpení ho sledovat, naproti tomu klasik Vincent Price (!!!), který se tu mihne ve čtyřech scénách, si to vysloveně užívá, asi ho to i bavilo, ale stejně se nemohu zbavit pocitu, že jeho přítomnost v takové blbině je spíše devalvací jeho nádherné kariéry. Za Vincenta a čtyři letmé pousmání dávám vratké dvě hvězdy. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Tohle mě hodně bavilo. Hororová komedie, která místy dokonce paroduje slavné bijáky a dělá si sama ze sebe nehoráznou prdel. Některé džouky samozřejmě zavání trapností (Star Wars), ale většina se jich povedla (Vetřelec, E.T.). Navíc britský humor má Bloody rád a tady se projevuje hlavně v dialozích - třeba zrovna v tom, jak se několik postav nemůže neustále shodnout, kolik přesně lidí bylo oběšeno, zastřeleno, probodnuto nebo spáleno bleskem. Dále počítejte s úvodním masakrem, kde zařve 18 lidí, celkem atmosférickým závěrem, ale taky se skupinou dementních mnichů. A Mistr Vincent Price si svou roli neskonale užívá: ačkoliv se objeví jen v pěti scénách a v titulcích je uveden jako třetí. ()

Reklama

Yoshitsune odpad!

všechny recenze uživatele

Přestože film je krátký, tak se neskutečně vleče, ale hrozně moc. A teď mohu jen vypsat, co zde neni, humor, děj, gore/násilí, horor a nebo aspoň něco, co bych mohl vyzdvihnout, tenhle film postrádá naprosto všechno. Jediné co zde stojí za zmínku, sou ty dvě minuty, ve kterých se objeví Vincent Price, ale ani to nestačí na jednu hvězdičku. ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Asi tak: proti kombinaci hororu s komedií osobně nic nemám, jenom většina hororových komedií (čest několika výjimkám v čele s La Grande Frousse), se kterými jsem měl dosud tu čest, prostě z mého pohledu na nic víc, než průměrný, maximálně ve vybraných pasážích mírně nadprůměrný film, nevydala. Ale třeba jsem jenom dosud neměl štěstí na ty správné žánrové kousky, kdo ví... Musím uznat, že tahle krvavá lázeň naplněná mne osobně sympatickým britským humorem patřila ještě k tomu lepšímu z tohoto soudka. Hlavně většina scének s Kennym Everettem byla vtipná, zmíněný komik v hlavní roli slušně zábavný, potěšila i účast velké herecké legendy žánru Vincenta Price a děsivá braková atmosféra v kombinaci s absurdním humorem se tu celkem hezky snoubila (pár lekaček na mě i hororově komediálně zapůsobilo, či-li lekl jsem se a pobavil záhy zároveň). Ray Cameron jako režisér a scenárista v jedné osobě naplnil svůj film řadou nápadů, z nichž některé se povedly, jiné méně, některé jsou znesitelné alespoň v rovině šílených úletů, pár jich hraničí už s trapností, několik scén mě i dokázalo nudit a v tom asi spatřuji největší slabinu snímku: v nevyrovnanosti. Bavilo mě spoznávat narážky na slavné žánrové filmy, ale třeba taková Carrie od Briana De Palmy mi přijde až příliš skvělá na to, aby si zasloužila takto šíleně trapné zesměšnění. Navíc hlavně v prostřední třetině na mě film často působil, jakoby neměl ani jednu souvislou zápletku, spíše představoval slepenec tu kratších, tu delších scének využívající různé známé i originální hororové motivy. Takže vcelku, přes všechny klady, opět... nevyrovnanost.  [65%] ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Čiernohumorná paródia známych dobových hororov a sci-fi filmov s niekoľkými vydarenými gagmi, v ktorých sa nešetrí násilnosťami či bizarnosťami. Takéto zábavné momenty sú tu však len tri či štyri a to je trochu málo. Zo strany tvorcov si to pýtalo ešte viac popustiť uzdu fantázii, pridať ďalšie šialenosti a poriadne sa na tomto vďačnom námete vyblázniť. ()

Galerie (19)

Reklama

Reklama