Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (1 047)

plakát

M3GAN (2022) 

Nejsem hororovy fajnšmekr, takže mohu srovnat akorat s tou znamou panenkou Chucky. Ma to novy háf, nove triky, ale nějak tomu něco chybi a člověk má pocit, že už to všechno tak nějak viděl. Neposlusny robutek co se nechce vypnout a prestava poslouchat apod... Ale koukatelne to je.

plakát

Šílená noc (2022) 

Já se náramně bavil. Ani jsem nečekal, že si to takhle užiju. Určité momenty mě bolely za samotné zloduchy, ale co naplat. Neměli zlobit.

plakát

Na nože: Glass Onion (2022) 

Jednička byla novým vánkem v krimi filmech. Dvojka se snazi byt stejna, ale na jednicku proste ztraci. I tak ale dobra usmevna podivana.

plakát

Víly z Inisherinu (2022) 

Nádherně komorní s překrásnou přírodou (kamerou) a přitom mi to sedlo a hrozně mě to babilo. Neskutečné herecké výkony. McDonagh dokáže z herců vyždímat to nejlepší. To prokázal už v dřívějších filmech (Bruggy a Billboardy). Pro mě úžasný zážitek. Věřím, že film nesedne spoustě lidem, ale komu sedne, ten ho bude milovat.

plakát

Orel přistává (1976) 

Asi jsem uz rozmlsany soucasnou tvorbou, nebo ztratil film nektere logicke souvislosti prekladem, ale scenar je misty naivni jako film pro deti.

plakát

Jan Koller: Příběh obyčejného kluka (2022) 

Hezky dokument. Neuveritelna cesta z vesnice az do top klubu západních lig a ligy mistru. Jak to rikal Kraus ke konci. Kdyby to nekdo natocil jako hollywodsky celovecerak tak je to proste az prepisknuty kyc.. A ejhle ono je to realita. Slo krasne videt jak se rika, vsechno zle, je k necemu dobre. Ono vystipani ze Spartanske kabiny bylo to nejlepsi, co ho mohlo potkat. Sigi a spol si dal hrali na velke ryby v tom svem zaplivanem rybnicku ceske ligy a Honza zatim daval goly na Manchesteru, Realu a dalsich mistech o kterych sni kazdy fotbalista. Navic pusobil fakt normalne a lidsky. Nezbyva nez poprat zdravicko a at se Honzovi dari i ve fotbalovem duchodu.

plakát

Dobrá sestra (2022) 

Me tenhle film sedl. Krasne komorni az minimalisticke. Obeslo se to bez spousty klise, ktere jsem misty ocekaval (tisk dukazu - tak jsem klasicky cekal ze se zaporak objevi za zady, nebo ze vycte, ze uz to o nem kladna postava vi a zacne vydirani skrz deti apod). Takze mi to prislo jako prijemne neprekombinovane mrazive drama s velmi povedenymi hereckymi vykony hlavnich postav. Parada.

plakát

Na západní frontě klid (2022) 

Knihu jsem cetl tak davno, ze uz si ji nepamatuji. Ze skolnich lavic uz jsem nejaky ten patek. Diky tomu jsem nemel nutkani srovnavat obsahovou stranku film/kniha a to mi umoznilo si uzit paradni valecny film. Osobne se mi libil vice nez 1917 (ten je taky famozni, ale jeho sila je vice v kamere). Chapu ze kdyby se film jmenoval Bitva u Champagne, tak na nej koukne mnohem mene lidi, nez kdyz ho pojmenujete dle knizni klasiky. S tim asi nic nenadelame, nicmene je to skvely valecny film s uzasnym vstupem (cesta uniformy) bez zbytecnych hrdinskych patosu jak to delava hollywodska produkce. Evropske valecne filmy mam rad (Valecna generace, Unter dem Sand atd.) a tenhle kousek se mezi ne pravoplatne zaradi.

plakát

Střídavka (2022) 

Tak to bylo zase neco. Nejvetsim prekvapenim filmu je, ze tam nehraje Langmajer. Onehda jsme koukali s zenou na Mimoradnou udalost a tu oznacila za divny film. V polovine tohodle blockbusteru s Polivkovou jsem se ji zeptal: tak ve srovnani s timhle byla M. U. docela zdarila komedie ne? A zena jen tise prikyvla hlavou. Kdyz uz se dementni Holubova cvachtala v porodnici ve vane tak jsem to oznacil za husty bizar. Jako neni skoda ty penize hazek z okna za takovehle filmy? Proč se to vubec toci?

plakát

Království zombie - Epizoda 6 (2020) (epizoda) 

Zazdili to teda famozne. Celou dobu se mi libily intriky a ikdyz byly nektere zvraty pritazene za vlasy, tak jsem to zvladal. Ovsem tento finalni dil byl prekombinovana epicka kravina. Otevreny konec me uz fakt nelaka v pokracovani sledovani.