Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Anatomie (2000) 

Tak tohle byla děsná nuda. Námět byl sice docela dobrej, ale dalo se z něj vytěžit mnohem ale mnohem víc. Franka Potente mi tam spíš vadila a ta její postava byla i docela blbě napsaná a na to, za jak chytrou holku tam vystupuje tak její logické uvažování by odpovídalo spíše základní škole. A o tý její rádoby hezký kámošce ani nemluvim. A režisér, kterej se spoléhal na hezké vizuály to vážně nezvládá. Jo a na to, v jakým prostředí se to odehrává tam je hodně málo krve. Prostě blbost.

plakát

Andělé a démoni (2009) 

Celkově to vlastně dopadlo úplně stejně jako Šifra. Tom Hanks už sice odložil paruku, ale opět řeší jednu záhadu za záhadou a když si snaží tak ty jeho dedukce místy vyznívají dost směšně. Příběh zase není nějak světoborný, ale určitě se z toho dalo vydolovat víc. A herci opět hrajou spíše na nájem a taková Ayelet Zurer mě tam vyloženě vytáčela. Není to ovšem natočené takovým pomalým tempem jako Šifra a i přes fakt, že to má přes dvě hodiny a v celým filmu je jenom jedna přestřelka, jsem se vlastně ani chvilku nenudil a nekoukal jsem nervózně na hodiny jako v případě Šifry. A to je v tomhle případě docela pokrok.

plakát

Anděl Páně (2005) 

Tak tohle bylo milé překvapení. S českými pohádkami to jde delší dobu od desíti k pěti, ale jak je vidět, tak se začíná svítat na lepší časy. Scénář je na pohádku opravdu dost dobrý stejně jako debutující režisér Jiří Strach. Film je plný humoru a vynikajících hlášek, o které se stará převážně duo Trojan-Dvořák. Ostatní herecké osazenstvo je ovšem taky vynikající a některé epizodní roličky potěší. Škoda jen, že ke konci už tato pohádka ztrácí dech a není tak vtipná jako doposud.

plakát

Angel from Hell (2016) (seriál) 

Po 2 dílech:Angel from Hell sice není žádným sitcomovým peklem typu nedávného Dr. Kena či Mr. Robinsona, u nichž si chtěl divák vypíchnout oči a pro jistotu i rozmlátit svůj počítač. Andělská novinka je prostě jen další z řady naprosto nevýrazných a totálně nudných komediálních zářezů, jimž se prostě nevyplatí věnovat ani těch dvacet minut vašeho času. Obzvláště, když byste poté všechny postavy nejraději zaškrtili a ultraotravná Jane Lynch v něm snadno přichází o svůj menší komediální statut. Tenhle kousek prostě nebrat.40%

plakát

Anglické jahody (2008) 

Tohle by neobstálo snad ani jako televizní film. Je sice fajn, že se čeští tvůrci pokoušejí natočit filmy o roku 68, když ale spoléháte pouze na nasazení příběhu do téhle doby, tak z toho nic dobrého nekouká. Zvlášť když je ona okupace znázorněna pouze pěti vojáky a jedním tankem. Samotný příběh je absolutně o ničem, herci hrají přinejlepším průměrně, ale většinou dost hrozně (aby taky ne, když jich většina přišla ze současných seriálů). No a konec samotný působí jako ukončení jednoho dílu seriálu, kdy má za týden přijít další díl. Tady už naštěstí nic nepřijde a doufám, že Drha už příště bude točit jen ty seriály a ne téma, které by si zasloužilo mnohem lepší péči.

plakát

Annabelle (2014) 

Další z řady moderních naprosto neatmosférických hororů, nad jehož stupiditou a nechtěnou vtipností některých scén se budete jen hlasitě smát. Je až překvapující, jak rychle a trapně se tvůrci dokázali zbavit onoho tajemna, kterou tuhle ještě před rokem děsivou panenku obklopovalo.

plakát

Anna Karenina (2012) 

Po technické stránce téměř dokonalé. Nápad s divadelními kulisami byl vytěžen na jedničku, kamera je plná nápadů a výborná hudba také některým scénám hodně pomáhá. Jinak je to však na Wrightovi poměry překvapivě chladné a v druhé půlce již znatelně utahané. A to v případě Wrightových filmů, hlavně těch s (opět výbornou) Keirou, není zvykem. I tak ale slušný nadprůměr a hlavně díky technické stránce to správné doplnění čtenářského deníku.

plakát

Annapolis (2006) 

Tak pro mě jedno z největších překvapení roku! Ne že by to byl nějaký úplně vynikající film, protože své chyby určitě má. Příběh vyznívá skoro jako pohádka a od začátku je vám jasné, jak to celé skončí. To se dá ale celé překousnout, protože je to celé tak dobře natočeno, že jsem jim celý spolknul i s navijákem. James Franco je velice dobrý a opět dokazuje své kvality. Po delší době na sebe upozornila i Jordana Brewster, která také není k zahození. Jediný, ke komu jsem měl výhrady byl Tyrese, protože se do této role vůbec nehodí (a také mu od dob rychle a zběsile 2 nemůžu moc vystát). Tento film je tedy nakonec velice dobrý a dost dobře vám uteče.

plakát

Anonym (2011) 

Překvapivě ne tak tragické a nechtěně vtipné, jak jsem čekal. Ba právě naopak, protože scénář je skoro až vynikající a ty různý konspirace a intiriky mě opravdu bavili a to i přesto, že ke konci už ty twisty začínaly připomínat mexickou telenovelu.Emmerich se k tomuhle žánru ale vůbec nehodí a i když po řemeslné stránce vše zvládá bez problémů, tak jinak ze sebe víc jak průměr nevytlačí. A to se mu výborné herecké obsazení snažilo tak pomoct. 70%

plakát

Ano, šéfe! (2009) (pořad) 

Překvapivě hodně kvalitní a zajímavý pořad, asi nejzajímavější co kdy Prima měla. To ale není dvakrát těžké, když se člověk koukne na ty další zrůdnosti co Prima vysílá. Originál sice neznám, ale tenhle pohled do českých restauracích mě po pár dílech zatím hodně baví, Zdeněk Pohlreich hláškuje a s vedením restaurací se fakt nepáře. Jistě pár chybiček by se našlo, ale i tak je to na Primu nadlidský výkon a mně ta hodinka vždycky příjemně uteče. Snad to vydrží.