Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Robocop (2014) 

Jeden z mála remaků poslední dekády, která dává díky výtečnému ztvárnění José Padilhy dokonalý smysl. 80%

plakát

Domek z karet (2013) (seriál) 

Mrazivý politický thriller v jedné ze svých nejlepších podob. Špičkové dialogy, šokující scény, zkrátka po všech stránkách brilantní scénář korunovaný jednou z nejlepších seriálových postav posledních 10 let, Frankem Underwoodem. Kevin Spacey si svou televizní štaci vychutnává v každém pohledu a Robin Wright za ním překvapivě tolik nezaostává. Jen škoda, že ve druhé sérii tvůrci pracují již s malinko nudnějšími vedlejšími liniemi a vlastně je vám celou dobu jasné, jak to celé skončí. Jde tu "jenom" o tu výtečně natočenou cestu k Frankově cíli. 1.série:90% 2. série: 80%

plakát

Lights Out (2013) 

Na ploše necelých tří minut až nečekaně atmosférické a mrazivé, s vynikající zvukovou stránkou. Škoda jen toho nechtěně vtipného posledního záběru. Lacinost se holt u hororů někdy nevyplácí. Celovečerní verze tu bude do dvou let.

plakát

Tom Yum Goong 2 (2013) 

Na můj vkus již až příliš přepálený a dementní. Jistě, ani předcházející Tonyho filmy nedávají zrovna velký smysl, obsahují ale takové množství tvrdé a skvěle natočené akce, že to divák tvůrcům rád odpustí. Zde však nekompromisnost byla již definitivně nahrazena přehnanými a absurdními kaskadérskými kousky, bolestně viditelnými dráty a megahnusnými triky. Pár slušných scén se zde sice najde, ale i tak tahle non-stop akční jízda nebaví tolik, jako její předchůdci a množství wtf momentů se vám po 15 minutách už ani nebude chtít počítat. Marrese Crump je ale solidní mlátička, i když je nesmrtelný jak Chuck Norris.

plakát

Veronica Marsová (2014) 

Příjemná jednohubka určena "překvapivě" hlavně pro fandy, jež se budou pousmívat u každého odkazu či jen camea známé postavy. U tohoto snímku totiž platí, že čim víc jste teenagerské očko Veronicu žrali, tím víc si budete pomlaskávat. A jelikož už jsem já toho za ty léta dost pozapomněl, tak jsem se malinko ztrácel a zas tolik se tedy blahem nerochnil. Pohodová atmosféra z toho však vyloženě čiší, charaktery mají i po letech stále co nabídnout a nehorázně rychle to odsýpá. Samotná detektivní zápletka ovšem zas tak zajímavá není a dost postav je zde násilně přidaných zkrátka jenom proto, že je fanoušci chtěli vidět. Jedná se tak hlavně o hodně povedený pozdrav milovníkům seriálu, jemuž se tak dá díky tomu odpustit spousta neduhů. Další řadu seriálu bych si dal paradoxně ale hned.

plakát

Need for Speed (2014) 

Další videoherní adaptace, na níž budou chtít všichni co nejrychleji zapomenout. Příběhově je to snad ještě dementnější, než ty neúspěšné díly série, jež se o nějaký děj pokoušely, jedna wtf scéna střídá druhou a za to množství trapných hlášek by se scénáristům měli zapálit jejich vytuněný káry. Postavy jsou navíc totálně nesympatické, Aaron Paul se do tohoto světa vůbec nehodí, Michael Keaton se před natáčením asi sjel hodně silným matrošem, britský přízvuk Imogen Poots opravdu není sexy a Dominic Cooper se tak snaží celkem zbytečně. Co na plat, že honičky nejsou natočeny úplně špatně. Jednak tuhle více jak dvě hodiny trvající nudu neutáhnou, a potom jim také chybí jakýkoliv drajv, adrealin či aspoň pořádně nařachaný soundtrack, jež by vás pořádně zarazil do sedaček. Tenhle film však nenabízí kromě pár nablýskaných aut a řádně řvoucích motorů vůbec nic.

plakát

Mr Hublot (2013) 

Zajímavý vizuál, ale jinak ničím zajímavý a objevný animák, v němž humor ani emoce příliš nefungují. Letošní oscarové nominace kraťasů nabízely mnohem lepší kandidáty.

plakát

Mickeyho velká jízda (2013) 

Výtečný mix starého dobrého Mickeyeho probouzející v divákovi nostalgii s moderním a svižným kabátkem. Lépe už to snad ani propojit nešlo.

plakát

86. Annual Academy Awards (2014) (pořad) 

Už od prvního rádoby vtípku Ellen DeGeneres v subjektivně asi hodinovém úvodním monologu mi bylo jasné, že s moderátorkou se asi nestrefíme do podobného stylu humoru. A bohužel bylo ještě hůř. Trapné Elleniny skeče korunoval nepovedený running gag s pizzou, předávající byli nezajímavý nebo působili strašně znuděně a celému ospalému přenosu chybělo jakési stěžejní téma či rozpoznatelný ksicht. Jedna boží fotka bourající Twitter, uvolněný Spacey a solidní hudební čísla už bohužel tento asi nejnudnější ceremoniál posledních pěti let nezachrání.

plakát

Dobrodružství pana Peabodyho a Shermana (2014) 

Že bychom zde po Legu měli během jednoho měsíce opět jeden z nejnápaditějších a nejvtipnějších animáků posledních let? Ano, je to opravdu tak! Nápady a šílenými (nejen) historickými odkazy přetékající pecka, která jede od samého počátku na plný plyn a až do svého epického finále se vlastně nezastaví. Dětské publikum bude hlavně ve druhé polovině už možná trochu mimo a užívat si to budou překvapivě hlavně starší ročníky. I pro caparty se zde ale najde pár povinných pádů a roztomilých ksichtů s dávkou rodinných moralitek navrch. I to ovšem dospělí pod nekonečným návalem gagů s chutí prominou. Navíc si to přímo říká o vlastní seriál.80%