Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (2 275)

plakát

Deadpool (2016) 

Nejkrvavější a nejvtipnější pocta skupině Wham! v historii!

plakát

Angel from Hell (2016) (seriál) 

Po 2 dílech:Angel from Hell sice není žádným sitcomovým peklem typu nedávného Dr. Kena či Mr. Robinsona, u nichž si chtěl divák vypíchnout oči a pro jistotu i rozmlátit svůj počítač. Andělská novinka je prostě jen další z řady naprosto nevýrazných a totálně nudných komediálních zářezů, jimž se prostě nevyplatí věnovat ani těch dvacet minut vašeho času. Obzvláště, když byste poté všechny postavy nejraději zaškrtili a ultraotravná Jane Lynch v něm snadno přichází o svůj menší komediální statut. Tenhle kousek prostě nebrat.40%

plakát

Baskets (2016) (seriál) 

Pilot:První dojmy z očekávané komediální novinky jsou spíše rozpačité. Populární vousáč si seriál sice krade pro sebe a potenciál na netradiční podívanou tu vzhledem k námětu pořád je. Záleží však na tom, jak rychle scenáristé uchopí svůj tvůrčí styl a usadí svoji humornou složku, jež dosud vyznívá dosti roztříštěně. Tvůrci totiž spoléhají zejména na absurdní humor a scény záměrně balancující na hraně trapnosti, který mi zatím příliš nesedí. Na druhou stranu, Baskets je jedním z těch případů, který kvůli svému specifickému stylu rozhodně nesedne každému a známá hláška “sto lidí, sto chutí“ na něj sedne dokonale. Možná vám tedy tento kousek hned od počátku sedne daleko více, než mé maličkosti. 60%

plakát

Straight Outta Compton (2015) 

Po všech směrech naprosto klasický a rutinní životopis, který z režijního hlediska nepředvádí vůbec nic svěžího a výjimečného. Což je vzhledem k historii kapely celkem škoda. Místo toho, aby se u těchto rapperských drsňáků šlapalo pořádně na dřeň, se tu tvůrci pohybují jen tak nějak po povrchu a všechny palčivá témata se tu jen načrtnou a po chvilce opustí, aniž by je tvůrci nějak efektně využili. Celé to proto ve výsledku působí spíše jak povrchní reklama na všechny zúčastněné (a ne zrovna sympatické) hudební ikony, která rozhodně není tak nekompromisní a dravá, jak se na první pohled tváří. Po těch ohlasech vlastně docela zklamání.

plakát

Sinister 2 (2015) 

Je až s podivem jak se scenáristům a naprosto neschopné režii povedlo původní atmosférický kousek šmahem změnit takřka v odpad, v němž nic nedává smysl, postavy se chovají jak po lobotomii a některé scény na sebe téměř ani logicky nenavazují. Původní příběh a výtečnou jedničku to pošlapává snad ve všech směrech. Hlava mi nebere, jak se něco tak laciného, co od pohledu vypadá jak direct-to-dvd film, vůbec dostalo do kin.

plakát

Insidious 3: Počátek (2015) 

Překvapivě svižná a atmosférická hororová jednohubka, která za Wanovými předchůdci zaostává méně než bych čekal. Obzvláště v první polovině se fungujícími lekačkami rozhodně nešetří. Škoda, že v poslední třetině už to celé podstatně ztrácí dech a celé se zvrtne jen v nenapínavou variaci na závěr předchozích dílů. I přesto ale tato série pořád nečekaně baví.

plakát

Sherlock: Přízračná nevěsta (2016) (TV film) 

Jako chápu, že to chtěl udělat Moffat strašně meta a společně s Gattisem už si vlastně dělá z diváků tak trochu srandu a zkouší, co ještě vydrží. To bych ještě bral. Jenže to by to muselo celé dávat aspoň v základech trochu smysl a tvůrcům se nesměl jejich "originální" nápad v poslední třetině naprosto rozpadnout pod rukama. Jo, řemeslně to je stále výborné a hlavní dvojice stále perfektní, jen už to prostě svými rádoby svěžími a vtipnými hrátky spíše nudí, než baví. Čtvrté série se začínám upřímně bát.

plakát

Sázka na nejistotu (2015) 

Ani se mi nechce věřit, že něco tak nápaditého, hravého a svým způsobem i dosti originálního, natočil do této doby komediální rutinér Adam McKay. Tomu říkám zjevení. Herci parádní (nejvíce ruluje každým filmem lepší Carell), humorné vložky fungují parádně a nepříjemný závěr rezonuje až nečekaně silně. Jenže těch dialogů plných ekonomických a finančních termínů bylo zkrátka někdy tolik, až je to téměř k neprospěchu filmu. Divák je zkrátka v některých částech všemožnými termíny až utlučen a snímek postrádá i přes McKayovu nesmírnou snahu tu správnou dynamičnost a živelnost. I přesto ovšem jeden z největších úkazů poslední doby, který si ještě zasluhuje minimálně jedno shlédnutí. Tohle totiž najednou prostě pobrat nejde.

plakát

Spotlight (2015) 

Poctivý kus filmařiny, v níž je všechno na tom správném místě. Tempo je možná chvílemi až příliš pomalé, a tak nějak jsem čekal, že jim bude církev šlapat víc na paty. I přesto z toho však vznikla nadprůměrná investigativní detektivka s realistickou atmosférou a bezchybným obsazení. Jen toho geniálního Scheibera byl na můj vkus až příliš málo. Na zlatého plešouna to sice není, kdyby ale Hollywood ročně produkoval více podobných žánrovek, rozhodně bych se nezlobil.

plakát

Miliardy (2016) (seriál) 

Pilot: Trošku těžkopádnější a po dialogové stránce strnulejší, než bych čekal. Jako lákadlo na budoucí (doufejme) mrazivý duel ovšem pilot funguje více než solidně. Damian Lewis a Paul Giamatti si to totiž obrovsky dávají už teď.70%