Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Animovaný
  • Pohádka
  • Rodinný

Recenze (31)

plakát

Tatínkova sláva (1990) 

Důstojné zpracování knižní předlohy. Dětství, prázdniny, cikády a prosluněná Provence. Vše navíc protkáno milým humorem. Obvykle haním český dabing - tady se, myslím, povedl (Viktor Preiss). Nádherný film.

plakát

Nevinné lži (2013) (seriál) 

Pod hladinou: Obrovské překvapení, vzhledem k tomu, čím televize své diváky pravidelně hostí. Alice Nellis nezklamala - perfektní režie, perfektní scénář, výborné herecké výkony...upozorňuji, že Aňu normálně moc nemusím - tady byla úžasná. Velmi silný příběh, který nutí k zamyšlení a který je uvěřitelný. Oceňuji odvahu České televize zařadit do hlavního vysílacího času těžce psychologický film. Smekám.//100% Lež má rozbité auto: Vystřízlivění. Přiznám se, že jsem čekala do konce filmu, abych viděla, kdo režíroval. Chvílemi primitivní...herecky taky nepřesvědčivé. Mně naprosto nesympatičtí herci - s výjimkou Borise Hybnera a toho malého chlapečka. Sotva průměr.// 50% (jenom proto, že dávají obvykle ještě horší věci) Druhý dech: Já nevím...Příběh podle mě dost nereálný - nechal by to opravdu zajít tak daleko? neměl ulité peníze na dalších účtech? "náhodná" setkání s bývalým zaměstnancem? těžce optimistický konec? podnikání bez kapitálu? Každopádně ze začátku docela dobré, až z toho mrazí, tím koncem to podle mě zkazili. Langmajer slabší, na mě moc přehrával...Petra Hřebíčková skvělá.// 65% (Pořád lepší, než ten divný předchozí díl)

plakát

Štístko z Grand Canyonu (1967) 

Narazila jsem na něj náhodou v televizi...Nejdřív jsem chtěla odejít, čekala jsem, že to bude nějaký druhořadý western. Vydržela jsem - a nelituju! :D Neříkám, že je to vrchol kinematografie, ale...Miluju oslíky - a tady snad není v celém filmu záber bez osla! :D Štístko je tááák roztomilý :) Pro mě milé překvapení a nová srdcovka :) Akorát myslím, že to teda není o přátelství chlapce a osla :)

plakát

Bůh masakru (2011) 

Ja nevím...forma divadelní hry zajímavá, jinak mě to nijak neoslovilo. Dabing příšerný - teda doufám, že to byla chyba dabingu a ne hereckých výkonů...Chvilkama mi to připomínalo situační komedie a la Přátelé, které mi jsou cizí. V podstatě jsem se 79 minut jen nudila. Za mě ne.

plakát

Prostě spolu (2007) 

Většinu lidí to asi nenadchne, ale mně se to líbilo. Jednoduché, prosté, i slzička ukápla :) Čtyři hvězdy - i přesto, že romantické komedie ráda nemám.

plakát

Brouk v hlavě (1969) (divadelní záznam) 

Podle mě stejný připad jako u Sluhy dvou pánů - průměrná hra, jejíž úspěch závisí na zpracování. To je v tomhle případě bravurní. Neskutečně roztomilá Jiřina Jirásková, nezapomenutelný Vlastimil Brodský. Můžete se na to dívat donekonečna - a pořád se tomu musíte smát. :)"Já jsem Boutóóón!" :D

plakát

Milenec (1992) 

Já nevím... Když jsem zjistila, že byl podle mně známé knižní předlohy natočený film, dost jsem se vyděsila - a právem. Vzhledem k absenci nějaké větší zápletky bych ho zkrátila asi o polovinu - ty dvě hodiny, to už je jen pro otrlé. I přesto, že jsou erotické scény celkem odvážné, natočené jsou vkusně. Ta vata okolo byla už slabší, no. Co bylo ale bezkonkurenčně nejhorší, to byl český dabing - pokud můžete, sežeňte si to radši v originále. Jednou se to jakž takž dalo, podruhé to vidět nemusím.

plakát

Výchova dívek v Čechách (1997) 

Ale jo, příjemné překvapení...Ve srovnání s takovými Účastníky zájezdu je to zlatý.

plakát

Velká láska (1969) 

Vážení a milí, takhle má vypadat Komedie! Zlatá šedesátá v celé své kráse! Nápadité, hravé a opravdu vtipné. Kéž by takových bylo víc.

plakát

Osamělost prvočísel (2010) 

Jsem spokojená. Jeden z mála případů, kdy se mi film líbí víc než kniha. Aktuální témata, dobře vybraní herci, hudba, celkově působivé.