Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Krimi
  • Dokumentární
  • Mysteriózní

Recenze (303)

plakát

Neskutečná Anna (2022) (seriál) 

Tohle mě překvapivě fakt bavilo sledovat - tu mladou hvězdici, co dokázala předstírat a přesvědčit okolí i sebe a ještě si užívat:-). Je fakt, že lakomá teda nebyla:-)). Annu Delvey hrála Julia Garner výborně (herecky  jsem si jí všimla už v seriálu Ozark). Novinářka, která představovala opravdovou novinářku Jessicu Pressler, která tento Aninn příběh odhalila, napsala, vydala, mi tady v podání Anny Chlumsky nebyla moc sympatická, ale co už. Zajímavé jsou také informace o tomto "případu", kdy Anna byla sice odsouzena (odseděla si 2 roky), ale už během pobytu ve vězení se začal pro Netflix natáčet její příběh. Za prodané vlastnické práva Anna dostala částku 320.000 am. dolarů (cca 7, 600.000,- Kč), které pak musela použít na splacení svých dluhů a pokut (223.000 AMD). Nicméně nějaké drobné na útratu jí v přepočtu za cca 2,200.000,- Kč po propuštění z vězení zůstalo:-)). I proto se asi cítila opět jistá v kramflecích a začala zase trochu "blbnout" po svém, takže deportace do Německa byla pak už na jistotu. Jo, za mě zajímavý příběh.

plakát

Východní přísliby (2007) 

Pro mě je tento film režisérův 3. nejlepší v pořadí, hned za kultovní Mouchou a Dějiny násilí.  Mortensen + Cassel patří k mému stádu oblíbených herců, kteří s věkem krásně zrají. 5 hvězd.

plakát

Kolo zázraků (2017) 

Woody je fakt podivín, který si zakládá na vztahovém kýčovitém klišé muže-ženy-trojuhelník-čtyřuhelník...:-). Nic proti tomu, tady mě to ale tak nebavilo. To, že K. Winslet umí skvostně hrát je jasné a v tomto příběhu předvedla velice rozkolísanou protivnou blbku:-).

plakát

Dexter (2006) (seriál) 

Celkem ve sprintu jsem po sobě dala 5 sérií po 12 epizodách. Teď si musím udělat chvilku přestávku, bo mám v hlávce "předextrováno":-)). Seriál výborný, byť bych pár drobností, co mi nesedí našla, ale čert to vem.  Musím sdělit tyto dojmy: Dexter ja takový roztomile zajímavý vážný psychouš, Debra je baba od rány s trefnou zásobou sprostých slov, komisařka Maria pěkná baba a z portorikánského detektiva - Angel Batista - nemůžu spustit oči - když mluví, tak se fascinovaně koukám na jeho pusu - všimli jste si toho jeho krásného hlubokého nosového hlasu a výslovnosti? :-)). On hraje svoji roli tak nějak nenuceně, v reálném životě před herectví byl také policista, takže do seriálu zapadne jako prdel na hrnec:-)

plakát

Clickbait (2021) (seriál) 

80% za tuto povedenou krimi minisérii. Příjemné rozdělení na 8 dílů se zaměřením na konkrétní osobu a její postavení+role v příběhu, takže po každém dílu jsem měla v hlavě jiný "tip" na vraha - což bylo docela osvěžující:-)). Neskutečně mě tady uritovaly obě hlavní ženské představitelky (manželka a sestra, obě ošklivky:-)), přičemž Pia (sestra) byla vyloženě nesympatická pinda:-)). Závěr a rozuzlení v 8. dílu mě trochu zklamal - nepřesvědčil mě, proto body z hodnocení dolů. Jinak ok.

plakát

Zóna zájmu (2023) 

Drsný film s velmi uvěřitelně vykreslenou atmosférou válečných let. Krásná kamera se záběry domu, zahrady. A je dobré si tyhle zvěrstva a chování nejen německých občanů připomínat a uvědomit si, že nejen Hitler měl moc ovlivnit a zfanatizovat dav, tady třeba taková manželka Hedwiga byla už od pohledu obrovská bezcitná pi..., kterou máte chuť od samého začátku přetáhnout hranou lopaty po lebce :-). Trochu mi u promítání vadila ta eskalace šílené nepříjemně dunivé hudby a animační vsuvky mi přišly už zbytečné, ale jinak pěkně zpracovaný film dle předlohy, který vás určitě po odchodu z kina nenechá v klidu. A pokud se na to cítíte - podívejte se ještě na film Chlapec v pruhovaném pyžamu, který byl za mě - díky šokujícímu závěru - ještě lepší.

plakát

Tancuj Matyldo (2023) 

Takže zase jeden český film, co mě neurazil ani úplně nenadchnul. Tady náš Kája Rodenů předvedl víc než 2 ze svých strnulejších výraziv:-), takže za mě dobré. Rázlová herecky taky ok. Jen teda nevím, plný počet bodů snímku nemůžu fakt dát, ani kdyby mi rvali vlasy a nesdílím tedy zde to 81% hodnotící nadšení, nepřišlo mi to totiž až tak v ničem víc....jak bych to řekla....zajímavé? Chyběla mi tady ta přidaná hodnota efektu, byť samozřejmě chápu, že v tomto příběhu a scénáři už od začátku prostě víte, co bude následovat dál.

plakát

Zmizet beze stopy (2021) (seriál) 

Tak jasně - Fauda to není, ale Lior Raz se svým pohledem a výrazem drsňáka stojí za tu dobrou podívanou i tady - že jo, holky? :-))). Takže "shukra", Liore a pokračování příště:-)

plakát

Chudáčci (2023) 

Parádní kombinace Barona Prášila a Frankensteina v dámské parodii, kde z Emmy Stone nespustíte oči, je fakt naprosto výborná a po právu sebrala za roli Belly ocenění nejlepší herečky snad na všech festivalech. Ostatně všichni herci tu jsou dobře zapasovaní:-). Z filmu jsem měla nejdříve malinko obavy (sci-fi žánr nemusím), ale úplně zbytečně. Příběh mě v kině bavil, vtáhl + ty vtipné scény + hudba s místy zaznívajícími hodně sytými až děsivými tóny byla podle mě super a doplňovala tu bláznivou - černobíle a pak barevně vykreslenou - atmošku. Možná kdyby byl film kratší o 20 minut, stačilo by to k tomu zážitku, jinak dávám plný počet:-)

plakát

Zimní prázdniny (2023) 

Film je takové moc milé pohlazení, i ta delší stopáž plynula v kině docela rychle. Pod vnější maskou postav je ještě další odhalující slupka, která mě bavila. Profesor byl teda výborný (tady vypadá o hodně starší než na jeho v době natáčení 54 let) a dohromady s kuchařkou a studentem Angusem (to je také herecký talent) tvořili fajnou kombinaci příběhů s inteligentním vtipným sarkastickým humorem. K tomu příjemná atmosféra staré školy a hned tu máme plný počet bodů.