Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Krátkometrážní
  • Komedie
  • Drama
  • Dokumentární
  • Hudební

Obsahy (39)

John Cale: Hallelujah

John Cale: Hallelujah (2016) (hudební videoklip)

V rámci propagace reedice svého koncertního alba Fragments of a Rainy Season (1992) představil velšský hudebník a skladatel John Cale nový videoklip k jedné písni z této desky, Cohenově Hallelujah.

A Bridge to a Border

A Bridge to a Border (2014)

Bývalý důstojník hraniční hlídky Pakal Gomez je obviněn z vraždy dvou ilegálních přistěhovalců a neprávem uvězněn. Později je poslán do zdravotnického zařízení, odkud uniká a začne plánovat teroristický čin s ostatními vězni, zatímco jeho přátelé se jej snaží zastavit.

John Cale - If You Were Still Around

John Cale - If You Were Still Around (2014) (hudební videoklip)

John Cale, velšský hudebník, skladatel a producent, se rok po smrti svého dávného přítele, ale i rivala Lou Reeda rozhodl uctít jeho památku hudebním videoklipem If You Were Still Around. John Cale, který je jedinou postavou vyskytující se ve videu, si prohlíží útržky fotografií nejen Reeda, ale i dalších lidí, které znal a kteří již nežijí. Jsou to například Andy Warhol, Nico či Edie Sedgwick. Režie videa se zhostila Abigail Portner, takto sestra Davida Portner (a.k.a. Avey Tare z hudební skupiny Animal Collective).

Lennon or McCartney

Lennon or McCartney (2014)

550 osobností různých profesí, převážně hudebníci a herci, odpoví na jednu jedinou otázku: Lennon nebo McCartney? Film ukazuje, jaký vliv měli tito dva členové skupiny The Beatles na celý svět.

Loop>>60Hz: Transmissions from the Drone Orchestra

Loop>>60Hz: Transmissions from the Drone Orchestra (2014)

John Cale, velšský hudebník a hudební skladatel, představil v roce 2014 své nové hudební dílo, které zahrnovalo dva koncerty jeho kapely doprovázené létajícími objekty v sále londýnského divadla Barbican. Na celém projektu spolupracoval s architektem Liamem Youngem. Režisér Bevis Bowden natočil o tomto projektu patnáctiminutový dokumentární film, v němž autoři vyprávějí o přípravě díla.

Mark Lanegan - I'm Not the Loving Kind

Mark Lanegan - I'm Not the Loving Kind (2013) (hudební videoklip)

Mark Lanegan vydal v roce 2013 album s vlastními verzemi písní jiných autorů. Jednou z nich byla píseň I'm Not the Loving Kind od Johna Calea. A tu také vybral jako první singl a vznikl k ní videoklip. Ve videu chodí starý muž vzhledem připomínající kovboje neonovým městem Las Vegas.

John Cale - Catastrofuk

John Cale - Catastrofuk (2011) (hudební videoklip)

Velšský hudebník John Cale se setkává s dcerou Eden. Ta je režisérkou tohoto videoklipu, jehož děj se odehrává na cizí planetě.

Sport pro holky

Sport pro holky (2011)

Talentovaná jezdkyně na koních Gracieuse (Marina Hands) pracuje na farmě, kde je s nimi v kontaktu. Majitel však prodá jejího oblíbeného koně a ona odchází. Začíná tak znovu od nuly ve stáji německého trenéra a bývalého šampióna Franze Manna (Bruno Ganz) a jeho manželky Joséphine (Josiane Balasko).

Dyddiau Du/Dark Days

Dyddiau Du/Dark Days (2009)

Velšský hudebník John Cale byl požádán, aby zastupoval svou rodnou zem na slavné mezioborové přehlídce současného umění, Benátském bienále. Film zachycuje Caleův vztah k Walesu, velšském jazyku a také odhaluje problematiku komunikace a jedinečnosti bardské tradice země. Obsahuje záběry z jeho rodného domu, ale také z okolních břidlicových dolů.

Salamandr

Salamandr (2008)

Argentina, po skončení diktatury: Třicetiletá Alba byla nedávno propuštěna z vězení a jde vyzvednout svého šestiletého syna, kterého nikdy nepoznala. Společně se usadí ve ztraceném údolí El Bolson v Patagonii, kde nalézají útočiště odpadlíci z celého světa. Zde se setkává s různými druhy lidí, od osvícených po staré hippies.

Go Together

Go Together (2007)

Závěrečný devátý film ze série 9 @ Night. Manželství Dennyho (Denny Dey) a Michelle (Michelle Anton Allen) se rozpadá a podobně je na tom kino v Oaklandu, které provozují a v němž bydlí. Promítají cyklus 9 @ Night, který vůbec nevynáší. Dostávají nabídku, aby za účelem větší ekonomické přitažlivosti začali promítat program historických pornografických filmů. Do děje vchází lidé bez domova s podivnými požadavky a artefakty, které se ukazují být podivně prorocké. Noc erotických filmů je přerušena střelbou a nakonec se manželům zdá, jakoby se jim zdi kina snažily něco říct…

Used

Used (2007)

Druhý film ze série 9 @ Night. Ben Malafide (Robert Viharo) a Johnny Berryhill (Edwin Johnson) jsou bezdomovci. Johnny je vážně nemocný a Ben se rozhodne jet vlakem do Rena a najít People T (John Tidwell), bývalého spoluvězně a čerokíjského léčitele. Benova přítelkyně St. Tre (Paige Olson), karetní hráčka a majitelka klubu, se snaží vypátrat Bena. Doprovází ji další gambler, Kenny Salisbury (Rob Nilsson). Přátelství, láska a tragédie ve stinném světě bezdomovců od Sanfranciského zálivu po nevadskou poušť…

Pan

Pan (2006)

Osmý film ze série 9 @ Night. Bobby (Nighttrain Schickele) je osamělý devítiletý chlapec, který je sám doma, kde si hraje, zatímco jeho ovdovělá matka Barbara (Kara McCartney) tráví kvůli obživě celé dny v práci. Bývalý trestanec Pan (Kieron McCartney) žije na ulici a snaží se ochraňovat trojici dalších bezdomovců, s nimiž žije poblíž železnice. Oběma chybí skutečná rodina a navzdory nesouhlasu Bobbyho matky se sbližují. Příchod chlapce ze světa bohatých a s tím spojené bourání společenských tabu však nutně vede k násilnostem…

Bideshini

Bideshini (2005)

Hlavní protagonista filmu, novinář Joy Hassan (Helal Khan), opouští kvůli špatné ekonomické situaci svou manželku. Potká americkou dívku Elizabeth Reed (Carmen Brandt). Ta je znuděná svým pohodlným životem (je dcerou milionáře) a přichází najít změnu do Bangladéše. Zde se příběh začíná vyvíjet...

John Cale - Perfect

John Cale - Perfect (2005) (hudební videoklip)

První oficiální videoklip velšského hudebníka Johna Calea z nového tisíciletí. Vizuální podobu dokresluje píseň Perfect z jeho aktuální desky Black Acetate (2005).

Need

Need (2005)

Sedmý film ze série 9 @ Night zobrazuje křehká přátelství, rodinné problémy a konkurenci, ale i solidaritu mezi čtyřmi ženami pracujícími v sexuálním průmyslu v Tenderloinu, čtvrti San Franciska známé svou vysokou kriminalitou. Zároveň sleduje individuální počínání každé z nich, jejich lásky i podvody. Petite (Diane Gaidry) se snaží udržet svůj vztah s kulečníkovým podvodníkem. Jane (Marianne Heath) pracuje jako striptérka, zatímco její matka Lou (Brette McCabe), závislá na heroinu, pracuje jako prostitutka v ulicích. Všechny příběhy spojuje postava Francescy (Gabriela Maltz Larkin).

Process

Process (2004)

Hlavní postavou tohoto francouzského dramatu je herečka (Beatrice Dalle), která je postupně tlačena k sebevraždě. Důvodem je autonehoda, při níž zahynula její dcera. V sérii nelineárních scén je líčena její neschopnost vyrovnat se se ztrátou, zejména poté, co je jí nalezena rakovina prsu a musí podstoupit amputaci. Když ji opustí i manžel, stále častěji se oddává anonymním pohlavním stykům a nadále propadá do deprese.

Reklama