Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 904)

plakát

Johnny English (2003) 

Bean. Mistr Bean. Návrat k absurdnímu humoru francouzských a italských komedií 70. a 80. let. Blb, na jehož bedrech leží přežití celé Británie, nepostradatelný side-kick, sexy baba a megalomanský zaporák s geniálně idiotským plánem. Nevím, jak vám, ale mně to stačí.;-)

plakát

Johnny English znovu zasahuje (2018) 

I přes návrat Bougha citelně nejslabší díl trilogie. "Johnny English znovu zasahuje" není ani vtipný jako jednička, ani "chytrý" jako dvojka, je ve všech ohledech průměrný. Návrat k původní dvojici je fajn, stejně tak nekamarádění se s technologiemi (scéna s virtuální realitou je boží - chudák průvodce xD), ale to na dobrý film zkrátka nestačí. Nejlepší postavou je premiérka v podání Emmy Thompson, ale nemůžu se zbavit pocitu, že zabloudila na špatné natáčení a už tam zůstala... P.S.: Je mi u p*dele, co má Studio Virtual® s Pragerem a Tůmou za problém. Změnou dabérů film zabili.

plakát

Složka 64 (2018) 

7 let, 4 nezapomenutelné filmy. I přesto, že je "Složka 64" výborná, je vzhledem k vysoko nasazené laťce nejslabším dílem série. Minulost: Dívka je zavřena do zvráceného ústavu. Současnost: Assad odchází a Carlova sebedestruktivnost dosahuje pomyslného vrcholu. Pluralita linek působí zpočátku spíše rušivě, jejich propojení však proběhne s takovou lehkostí, že nad tím zůstává rozum stát. Atypická akčnost druhé poloviny mi nevadila, spíš mě mrzí, že mi byl zvrat s oběťmi jasný hned od začátku... Ač se jedná o závěr důstojný, nikdy tvůrcům neodpustím, že nebudou v Q-sérii pokračovat. Finální pořadí dílů (od nejlepšího): "Zabijáci" - "Žena v kleci" - "Vzkaz v lahvi" - "Složka 64".

plakát

Alita: Bojový Anděl (2019) 

Otázka, která mi nedá spát: Proč na ni nevypsali odměnu, když má tak nežádoucí cíl? OK, fuck the logic. Stejné jako nedávný výlet do Oasis (akorát míň geekovský a víc "lidský"). Vizuálně nemám, co vytknout, příběh je ale tuctový, šablonovitý a vedlejší postavy jsou jen prazvláštní figurky bez života. Musím se podívat, ze kdy je originál a jak moc se ho tvůrci drželi, protože aktuálně je pro mě "Alita" slepenec cca. deseti jiných sci-fíček. 3,5* a nějak si neumím představit, jak by ten pár mohl fyzicky fungovat... Dvojka být může, ale když nebude, srdce mi to nezlomí.

plakát

Můj otec je šílenec (2012) odpad!

Přiznávám bez mučení, že jsem to dala pouze do úvodních titulků a to byl totální humus. Časem to možná zvládnu do konce (až budu mít fekálnější náladu).

plakát

Na vlásku (2010) 

I když je film spíše lesklý než zářivý, pořád je to nadprůměr. Dojem mi trochu kazí vedlejší postavy (zloději, hrdlořezové), ale Locika s Rychlíkem a zvířátka jsou fajn. A ten duet! ♥ "Locika." - "Ne, dík, nedám si."xD

plakát

Andy a dobrodružství s dinosaury (2014) (seriál) 

Andy není o nic infantilnější než Michal z Kouzelné školky. Za mě super seriál pro děti, který mě baví i jako dospělou.

plakát

Robin Hood: The Rebellion (2018) 

Kdyby to bylo americké, beru. Kdyby to bylo kanadské, beru. Ale že si Britové sami dobrovolně zmrví svého "národního hrdinu", to zavání novým levelem. Nezajímavý, 100x viděný příběh, nudné exteriéry, mizerní herci, o efektech snad ani nemůže být řeč. Chápu, že je to low-budget film (a na nic jiného si ani nikdy nehrál), ale kdyby alespoň ty choreografie vypadaly reálně! Tohle je fakt trága... Další film viděný pouze kvůli GD-L.

plakát

Skandál po anglicku (2018) (seriál) 

"This is the story of a liar meeting a fantasist... And I'm not sure which one is which." Jak mě Russell T. Davies sere jako člověk (lže, dehonestuje určité skupiny fanoušků apod.), tak z hlediska tvoření nemá v dané oblasti konkurenci. "A Very English Scandal" je výborně napsaný, excelentně odehraný (Grant!, Whishaw!, Scarborough!, Harrison, Holan, Jennings) a velmi velmi britský. Přechod z tragikomické absurdity prvního a druhého dílu do roviny seriózního dramatu je prakticky nepostřehnutelný, přesto je závěrečný díl diametrálně odlišný a obsahuje přímo ikonické quotes. RTD a Murray Gold se holt opět překonali; není vítěz, není poražený, jen kupa nadšených diváků, mezi které se hrdě hlásím.;-) 5*.

plakát

Jedna noc (2016) (seriál) 

Opravdu se po osmi letech rozhodli udělat remake stejnojmenného britského seriálu? Proč?