Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Animovaný
  • Sci-Fi

Recenze (1 904)

plakát

Komorná (2016) 

Jako holka říkám: muhehehe (kdo viděl, pochopí), jako divák říkám: můj styl to úplně není, ale aspoň mi do seznamu zhlédnutých filmů přibyla korejsko-japonská erotická "kriminálka".;-) Jedna věc by mě ale zajímala, a to jak se liší reakce diváků v Evropě a na domácí půdě během (pro nás?) absurdnějších scén jako erotické čtení nebo pokus o sebevraždu alá teta, což je - alespoň tedy pro mě - pravděpodobně "nejgeniálnější" scéna filmu.XD

plakát

Jason Bourne (2016) 

Uznávám, že "Agent bez minulosti" byl ve své době poměrně svěží (i když pekelně zdlouhavý) thriller s poctivými akčními scénami, avšak Bourne-mánie kolem Greengrasse, který se původnímu filmu na míle vzdálil, už šla naprosto mimo mě. Na nejnovějšího Bournea jsem se tedy podívala spíše ze zvědavosti než z ryzího fanouškovství a výsledek jsem odhadla naprosto přesně - Greengrasův "Bourne" je totiž i napotřetí lautr to samé. Útěk před CIA, snaha zveřejnit tajné složky, umírání lásek & spolubojovnic, sci-fi práce s počítači, sem tam nejaké to "šokující" rozpomenutí se a honičky & rubačky, které jako jediné za něco stojí, a přesto se do nich z nějakého neznámého důvodu nedokážu naplno ponořit. 2,5*. P.S.: Ještě jednou se musím vrátit k té sci-fi práci s počítači, protože jestli mě něco ničí, tak prolamování různých zabezpečení během několika minut, super-zaostřování záběrů z nekvalitních kamer, neomezené přístupy ke všemožným systémům apod. A co mě opravdu extrémně pobavilo, v Athénách sledovali každý Bourneův krok pomocí satelitů, pouličních kamer a mobilních telefonů (LOL), ale v Londýně, který je kamerami doslova prošpikovaný, to neudělali. Proč? Asi to nechtěli mít tak snadné, ono nevědět, kde ten člověk je, je přece mnohem zábavnější, kór, když ho nutně potřebujete najít.XD

plakát

Zabijáci (2014) 

Ani překrásná tklivá hudba doprovázející závěrečné titulky mě nepřinutila litovat hlavní (anti)hrdinku, protože nebýt těchhle typů, bylo by na světě hnedle líp. I přes obrovský odpor, který k postavě Kimmie cítím, jsou "Zabijáci" bezkonkurenčně nejlepším dílem Q-série. Od prvního do posledního záběru geniální. Nørgaard se našel, Nørgaard je bůh.

plakát

Žena v kleci (2013) 

Sedí mi styl vyprávění, sedí mi (sebe)destruktivní postavy, sedí mi v podstatě všechno a seznamování se dvou diametrálně rozdílných kolegů je fajn tak nějak vždycky.:-) Narozdíl od "Zabijáků", kde jsem celé čtveřici smrt vyloženě přála (popřípadě od "Vzkazu v lahvi", kde si to u mě Slizoun pohnojil tím, že se mstil nevinným), jsem se záporákem soucítila a jeho čin mu naprosto schvaluji. Sice teď riskuju nálepku psychopata, ale mít na to koule, udělám v jeho případě to samé - nic jiného si ta pinda nezasloužila a je mi jedno, jestli byla dítě nebo ne...

plakát

Očista: Volební rok (2016) 

Tak tady už jsem šokovaná byla (viz gilotinka), přesto musím po zhlédnutí "Volebního roku" zvýšit hodnocení "Anarchii". Proč? Protože trojka je opět těžké klišé. Máme tu klišé hodnou političku, klišé zlé politiky, sympaťáka ze dvojky a pár postaviček, u kterých vám rychle nastíní jejich těžký život, abyste jim mohli fandit. Vizuálně nejzdařilejší, "příběhově" někde mezi, líbí se mi ale to dotahování do absurdit - turisté z Evropy nemají chybu. Opět nepříjemné a znepokojivé, opět bohužel happy-end. Jsem zvědavá, jestli se dočkáme dalšího dílu, já osobně bych byla pro, finální scéna se dá totiž vyložit různě.;-)

plakát

Pohádka o houslích a viole (2005) (TV film) 

A víte co? Po dlouhé době (polo)studiovka, u které mi nebylo trapně. Flegmatický Stropnický naprosto skvělý, nevadil mi ale nikdo.;-)

plakát

Vzkaz v láhvi (2016) 

"Vzkaz v láhvi" je mým prvním střetnutím s Q-sérií; "Ženu v kleci" i "Zabijáky" jsem sice zaregistrovala (vzpomínám si na plakáty visící v metru), ale pak jsem je úplně vypustila. Chyba! Poslední ze tří doposud existujících adaptací mě příběhem i postavami uchvátila natolik, že jsem si po příchodu z kina okamžitě zkoukla oba předchozí díly a napjatě očekávám díl čtvrtý. Změna režiséra je zpětně znát, ale náboženský fanatismus a Carl s Assadem prostě fungují.;-)

plakát

Jak se točil Jurský park (1995) 

Tvůrci vizuálních efektů zabíjející se při komickém běhu přes překážky, míchání zvířecích hlasů a nejtěžší ze všech úkolů - rozvibrování skleničky vody. Co dodat? Tehdy to ještě dělali poctivě.:-)

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Mé první setkání s (ne)Burtonovou "Alenkou". Upřímně, nikdy jsem tenhle příběh příliš nemusela; dávám přednost "Čaroději ze země Oz", který je o poznání méně ujetý. "Za zrcadlem" se nicméně snést dá, především pak díky plejádě britských herců, kterým dominují (zlá? hodná?) Helena Bonham Carter a Sacha Baron Cohen, jehož Čas je nejlepší postavou filmu. P.S.: Pevnost Času? Takhle nějak by zvenku mohla vypadat Temná věž, jen by musela být cca. 2x vyšší:-)

plakát

Sněhurka a lovec (2012) 

Název zní děsně, ale jinak je to vcelku akční, místy zábavné a až tak moc to neprzní původní pohádku...