Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (402)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Po napínavej Žene v klietke druhý parádny prípad oddelenia Q podľa románov Jussiho Adlera-Olsena. Zväčša bývajú filmové adaptácie slabšie ako knihy, v tomto prípade je to naopak. Oproti zbytočne rozťahanej a vnútorne rozháranej knihe je vo filme príbeh zjednodušený a výrazne sú zmenené niektoré postavy (Kimmie), vďaka čomu je to ale celé zovretejšie, logickejšie a v závere (ktorý tvorcovia zmenili úplne) vyhrotenejšie a napínavejšie. Réžia bezchybná, herecké výkony (hlavne ústrednej dvojky) úplne skvelé. To, že toto je typ kriminálky, kde páchateľov poznáme od začiatku, vôbec nevadí, aj tak nie je núdza o prekvapivé zvraty vo vývoji prípadu. Keď sa na takýto film zmôže česká alebo slovenská kinematografia (a objektívne natočeniu takéhoto filmu nič nebráni), môžeme si gratulovať. ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Tak ako v jednotke (Žena v kleci), pomáhajú rozkryť chýbajúce diely skladačky flashbacky. Oproti predchádzajúcemu filmu sa tu odohráva rozvetvenejší príbeh s o niečo lepšou zápletkou. Tak trochu snaha priblížiť sa klenotu Muži, kteří nenávidí ženy. Ale na niečo také Zabijáci myslieť naozaj nemôžu. Postrádajú silnejšie ústredné duo a záver, ktorý nepôsobí priveľmi chatrno. Určite si pozriem ďalší príbeh v poradí, pretože napriek výtkam sa jedná o kvalitu, ktorá kriminálkam, s ktorými sa v ČR a SR roztrhol pytel, natrháva notýsek. ()

Reklama

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Neurazí a ani nějak extra nepřekvapí. Všechno šlape, jak by se na slušnou severskou kriminálku slušelo. Klišé, které mi tak vadilo v předchozím díle, je zhruba poloviční, takže má spokojenost je minimálně o jednu poctivou hvězdu vyšší. Hlavní herecké duo, si mé sympatie stále drží a padoušské osazenstvo mi taky sedlo do noty. Takže, když to tak nějak sesumíruju, je to celkem vydařená podívaná, jejíž vyšetřování se tak trošku protáhlo o pár desítek let. Od šťavnatého začátku, po trošku (pře)pečený konec. Vůbec bych se nedivil, kdyby se za rok, za dva začala natáčet trojka, ale to se nechám nejdřív překvapit. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Zase mé oblíbené oddělení Q, pojaté jako solidní severská depka (trochu víc než kniha). Zajímavé je, že tenhle typ detektivek (knihu) si pamatuji velmi podrobně i po pár letech, zatímco jsou jiné, o kterých si po roce nejsem vůbec jist, zda jsem je vůbec četl, jak stékají po povrchu. Kniha... se mi zdála daleko přesvědčivější v hlavní osobě zápletky (Kimmie), ve filmu jsem jí prostě nevěřil, že je to reálná postava. Naopak proti prvnímu filmu jsem výrazně spokojenější s detektivy. A Rose... má být mladší neřízená střela, ale docela mi sedla. ()

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Za mě určitě moc fajn detektivní thriller. Mělo to náboj, atmosféru, příběh, všechno, co je třeba. K tomu příjemné herecké obsazení a po nějaké době zase neokoukané tváře. Taky kdo by u nás znal herecké hvězdy Dánska :-) Stylově mi to celý přišlo, jako kdybych měl v ruce fajn knihu a film byly moje představy děje v ní...Jednoduše fajn a určitě doporučuju :-) ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Množstvo exotických zvierat vo filme bolo získaných v Nemecku zo zoologických záhrad. Trvalo to niekoľko mesiacov. (Arsenal83)
  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama