Reklama

Reklama

Zabijáci

  • Dánsko Fasandræberne (více)
Trailer 1
Krimi / Mysteriózní / Thriller
Dánsko / Německo / Švédsko, 2014, 119 min (Alternativní 115 min)

Kdo stojí za 20 let starou sérií vražd a znásilnění? Všechny stopy vedou ke skupině studentů prestižní internátní školy, jako pachatel byl však odsouzen místní podivín. Složka s případem se dostává do speciálního kriminálního oddělení Q na stůl detektiva Carla Mørcka (Nikolaj Lie Kaas). Carl a jeho asistent Assad (Fares Fares) okamžitě poznají, že v případu něco nesedí a znovu jej otevřou. Ve složce najdou poznámku o tísňovém volání zoufalé mladé dívky. Ta však zmizela beze stopy. Brzy se ukáže, že Carl a Assad nejsou jediní, kdo se snaží najít dívku, jejíž svědectví by mohlo nepříjemně zasáhnout ty nejvyšší vrstvy uhlazené dánské společnosti. (Aerofilms)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (400)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Ani překrásná tklivá hudba doprovázející závěrečné titulky mě nepřinutila litovat hlavní (anti)hrdinku, protože nebýt těchhle typů, bylo by na světě hnedle líp. I přes obrovský odpor, který k postavě Kimmie cítím, jsou "Zabijáci" bezkonkurenčně nejlepším dílem Q-série. Od prvního do posledního záběru geniální. Nørgaard se našel, Nørgaard je bůh. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Dánové opět válí! Fasandræberne je totiž žánrovou trefou do černého, která nám na stříbrném podnose servíruje přesně to, po čem naše filmová duše toužila. Režisér Mikkel Nørgaard totiž výborně skloubil hutné explicitní téma, vrstevnatý příběh a nádherně pochmurný severský styl, ze kterého příjemně mrazí. Za zmínku rovněž stojí i soundtrack, který celému snímku dodává neotřelý punc tajemna. Skvělá práce! ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Solídne severské krimi. Snaží sa byť správne ťaživé a zaujímavo pracuje s postavou záporáčky(?). Lenže vzťah vyšetrovateľov k prípadu je skôr pracovný ako naozaj citový (napriek snahe o opak), takže Zabijaci na švédske MILLENIUM nemajú. A HAMILTON mi zase prišiel podstatne sympatickejší. O trošku lepšie ako nórski LOVCI HLÁV... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nejsem erudovaným specialistou na dánský právní systém, ale přesto si troufnu tvrdit, že důkazy získané neoprávněným policejním vloupáním nejsou příliš použitelné k usvědčení zločinců. Zejména těch z vyšších kruhů, kteří by si zasloužili řádně prošťourat konečník násadou od koštěte, ale místo toho se usmívají do kamer pod ochrannými křídly nejdražších právníků. V tomto směru jsem velkým fandou kakabusoidního výrazu komisaře Mørcka a jeho zarputilosti v boji s nedotknutelnou smetánkou, nicméně absence závěrečného překvapení při sledování detektivky mi nedovoluje udělit víc než tři hvězdy. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Neurazí a ani nějak extra nepřekvapí. Všechno šlape, jak by se na slušnou severskou kriminálku slušelo. Klišé, které mi tak vadilo v předchozím díle, je zhruba poloviční, takže má spokojenost je minimálně o jednu poctivou hvězdu vyšší. Hlavní herecké duo, si mé sympatie stále drží a padoušské osazenstvo mi taky sedlo do noty. Takže, když to tak nějak sesumíruju, je to celkem vydařená podívaná, jejíž vyšetřování se tak trošku protáhlo o pár desítek let. Od šťavnatého začátku, po trošku (pře)pečený konec. Vůbec bych se nedivil, kdyby se za rok, za dva začala natáčet trojka, ale to se nechám nejdřív překvapit. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (8)

  • Režisér Mikkel Nørgaard musel dlho obsadzovať mladých hercov, pretože film obsahuje veľa sexuálnych a násilných scén: "Veľmi dlho som obsadzoval mladých hercov. Koniec koncov, bolo to o tom, že som potreboval ľudí, ktorí by dokázali uniesť násilné scény, ale ktorí boli tiež pripravení objaviť sa v sexuálnych scénach filmu nahí. Bolo nevyhnutné, aby do násilných scén išli „všetko do toho“, aby sa stalo uveriteľným." (Arsenal83)
  • Okrem Dánska, kde prebieha dej filmu, pracovali filmári aj v nemeckom Hamburgu. (MikaelSVK)
  • Podobne ako vo filme, Pilou Asbæk (Ditlev) v roku 2001 naozaj absolvoval internátnu školu v Herlufsholme – veľmi konzervatívnu internátnu školu vyššej triedy. (Arsenal83)

Související novinky

Kinokavárna na Rock for People

Kinokavárna na Rock for People

30.06.2015

Oscarové filmy, kultovní české seriály, přehlídku tvorby mladých nadějí českých filmových škol, originální Kinokavárnu s vybraným filmovým menu od Aerofilms a nádavkem diskuze s tvůrci. Festival Rock… (více)

Dánové rozjeli filmové série

Dánové rozjeli filmové série

21.12.2014

Dánská kinematografie platí za velmi kvalitní a úspěšně se prosazuje i v zahraničí. V poslední době se tamní produkce zaměřila i na adaptace domácích úspěšných knižních sérií do filmový podob. Zatím… (více)

Reklama

Reklama