Reklama

Reklama

Šestnáctiletá Johanna Morriganová, žijící v 90. letech ve Wolverhamptonu, se touží stát spisovatelkou. Po ponižujícím vystoupení v televizi, které způsobí její rodině finanční potíže, je odhodlaná vydělat si peníze a dostane příležitost v londýnských hudebních novinách D&ME. Zpočátku se jí smějí, ale nakonec je přesvědčí, aby jí dali šanci, a napíše recenzi o skupině Manic Street Preachers. Z Johanny se stává "Dolly Wilde" s novým odvážným vzhledem. V Dublinu dělá rozhovor s hudebníkem Johnem Kiteem a rozvíjí k němu city, ale kvůli jejímu příliš pozitivnímu článku o něm ji vyhodí. Johanna si uvědomí, že negativita prodává, a tak začne psát kritické recenze, čímž si získá popularitu a z výdělku podporuje rodinu. Její osobní a profesní život se prolínají, což vede ke konfliktům, včetně hádky s Johnem. Když jí dojde, jak se k lidem ve svém okolí chovala, snaží se o nápravu tím, že se omluví těm, kterým ublížila, a znovu se spojí se svou rodinou. Johanna začne psát o svých zkušenostech, díky čemuž získá práci v časopise The Face, kde začne psát pravidelný sloupek s názvem "Building a Girl". Posléze napravuje svůj vztah s Johnem a zdůrazňuje téma, velice aktuální pro mnoho dnešních mladých dívek, že když si stavíš nějaký život a ten se ti pokazí, tak ho zbourej a začni stavět nový a lepší, ve kterém už zohledníš své předchozí chyby. A když ho zase postavíš špatně, tak ho zase zbourej a začni stavět opět úplně nový... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (13)

Mermaidee 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo velké překvápko, zvlášť když jsem podle zběžného shlédnutí komentů tady čekala, že to asi do pár minut vypnu. A světě nediv se, rozhodně nešlo o Popelku v americkým stylu, ta holka to rozjela na jiným levelu - a dialogy, argumentace v britské angličtině, všechno tohle už jen přisypávalo hvězdičky. Já ty anglány žeru, už proto, že umí zapojit i mozek. ()

Necrotongue odpad!

všechny recenze uživatele

Smůla, své cynické já jsem dnes už jednou vypnul, takže u mě Johanna tvrdě narazila. Kdybych byl zamindrákovanou -náctkou asi bych si film patřičně užíval a snad bych se i zasmál, jenže... Hlavní hrdinka mi byla zpočátku jen nesympatická, s postupujícím dějem se ale stala naprosto nesnesitelnou bytostí a tiše jsem doufal v nějaké tragické zakončení. Ne, tohle celé na mě vůbec nefungovalo už jen proto, že nedůvěřuji lidem, kteří mluví s obrazy a fotografiemi. Lidem, jimž obrazy a fotografie dokonce odpovídají, se pak vyhýbám velkým obloukem. Původně jsem uvažoval o jedné hvězdičce, ale protože jsem byl nucen několikrát použít tlačítko ffw, musím být tvrďák. ()

Reklama

Sayko 

všechny recenze uživatele

Dobrý béčko pro mladistvý. How to build a girl je velmi dobře zformované dílo pro chápání teenagerů a zároveň fungující jednohubka pro starší, kteří si chtějí odpočinout u něčeho z dob, kdy také byli součástí emo subkultury, poslouchali rockové kapely a nenáviděli svoje rodiče. V tom se najde snad každý, proto se každému bude film líbit. Z hlediska filmového také nejde o béčko k zahození, jelikož ho provází celkem fajnová depresivně rocková hudba, herci se jakžtakž snaží být reální a kapka humoru tam taktéž občas prolétne, ale určitě nic pro suchary, zas tak originální pecka to není. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele

Je to až príliš prestrelené na to, aby to fungovalo v tých vážnejších momentoch. Nadsázka prevážila, takže keď sa to snaží byť realistickou drámou, vôbec to na mňa nefunguje. A humor tiež nie vždy triafal terč. Tie dva prístupy nie sú skĺbené príliš organicky a jeden druhému vlastne škodí. Potenciál na fajn coming-of-age určite bol. Beanie Feldstein je fajn a rolu si užila, ale okrem nej a jej podmanivého britského prízvuku si z filmu veľa pamätať nebudem. ()

blackJag 

všechny recenze uživatele

"NĚKTEŘÍ LIDÉ NEJSOU JEN LIDÉ, ALE MÍSTO. CELÝ SVĚT." Vidím to jako pokus o to natočit něco podobného, jako bylo svého času NA POKRAJI SLÁVY od Crowea, jen s větším akcentem na komediální notu (v několika momentech i hrubozrnného rázu - bez pohledu na vypadlou zakrvácenou vložku během přeskoku v tělocviku bych se opravdu obešel). Taky dívčina působí velkou část filmu velmi nesympaticky, jasně, šlo o přerod mladého člověka, uvědomění si důležitých věcí, ale šlo to asi udělat i citlivěji. 50% ()

Galerie (14)

Reklama

Reklama