Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Drama
  • Akční
  • Horor
  • Krimi

Recenze (20)

plakát

Blízko od sebe (2013) 

Film Blízko od sebe naplňuje svůj název téměř bezezbytku. Jednotlivé postavy si jsou fyzicky nesmírně blízko, ovšem přitom jsou od sebe tak vzdálené ve svých názorech, životních prioritách a vnímání života. Velká pochvala za český ekvivalent k originálnímu názvu August: Osage County. Film nabízí plejádu skvělých mnohdy geniálních hereckých výkonů v čele s Meryl Streep a Julii Roberts. Ty na plátně rozehrávají takový kolotoč hereckého umění, že po odchodu ze sálu Vám budou ještě dlouhé hodiny ležet v hlavě. Tudíž pokud chcete vidět film, který Vám nabídne něco navíc, nezbývá než Blízko od sebe doporučit.

plakát

Kapitán Phillips (2013) 

Ryzí drama, plné napětí a skvělých hereckých výkonů, které je divákům odvyprávěno, je přesně ten tip filmu, který nejde jen po povrchu, ale dokáže zabrousit i do daleko hlubších vod, než jak se na první pohled může zdát. Režisér Vás tak nutí nad filmem přemýšlet ze všech stran a to je dobře, protože filmů s pomyslným přesahem, který by dokázal tak intenzivně tnout do živého za posledních let mnoho neuvidíte.

plakát

Insidious 2 (2013) 

Conjuring, jenž je mnohými označován za horor roku, je v mých očích hravě překonán právě Insidious Chapter 2. Film tlačí dopředu především perfektní práce s postavami a všudypřítomné napětí. I přes občasná zaváhání to můj konečný úsudek nemění a pasuji druhý Insidious na nejstrašidelnější film roku.

plakát

Turbo (2013) 

Celý film kolem diváka, kterému je čtrnáct a více let, jen tak propluje. Nebudete si po pár minutách, kdy opustíte sedačku v kinosále jistí, jestli jste film vůbec viděli, prostě bude Vám jedno a to je myslím, dost zásadní věc. Snímek nabízí vskutku jen průměrnou zábavu, která příliš nenadchne ale zároveň ani neurazí. Pro děti je zde určitě řada samoúčelných atrakci, kvůli kterým je dost pravděpodobné, že si budou tu či onu scénu rádi připomínat ale pro alespoň trochu náročnějšího diváka není zde vůbec nic nového a vše je už lehce okoukané.

plakát

Gravitace (2013) 

Filmové triky a technické zpracování slaví bezchybné vítězství. To vše je podpořeno brilantními hereckými výkony, především ze strany Sandry Bullock. Dohromady to tvoří nezapomenutelnou vesmírnou podívanou, dokreslenou přesně se hodící hudbou. Rozhodně jde o to nejlepší co se nám na půdě ,,reálných“ scifi filmů za poslední dekádu dostalo a určitě zde můžeme hovořit i o možném kandidátovy na film roku 2013.

plakát

Millerovi na tripu (2013) 

Filmu se toho nedá přiliž vytknout, můžeme něco namítat na neoriginální námět, některé neoriginální vtipy nebo přeslazený a do tohohle filmu se nehodící závěr, který ve filmu typu Millerových působí jako pěst na oko. Ale celkově film působí hodně zábavně a letního humoru jsem si užil více než požehnaně.

plakát

Pot a krev (2013) 

Film připomínající na první pohled nové, levnější mizery. S tím rozdílem, že dvojici policajtů na plátně vystřídá trojice loserů, která moc rozumu nepobrala a všechny nastalé problémy bude řešit více či méně nešťastně. Hlavní tři postavy, vám budou sympatické minimálně do té doby, než zjistíte, že jsou to skuteční ,,magoři“, kteří nemají velký problém někoho zavraždit kvůli penězům. Né že by ve zbytku filmu byli míň zábavní, ale už na ně budete koukat z trochu jiného pohledu, než je ten co si utvoříte na začátku. Na druhé straně jsou herci z řad kladných postav, zahrané Edem Harrisem a Tony Shalhoubem, ty vám k srdci pravděpodobně nepřirostou. A to né z toho důvodu, že by byli špatně zahrány ale že jsou jejich charaktery nerovnoměrně vystavěny. Film působí vcelku jako promyšlená, hodně bláznivá jízda po Miami, u které nemůže být řeč o mainstreamu, ale rozhodně si svojí cílovou skupinu najde a další důkaz toho že Michael Bay neumí točit filmy bez výbuchů, krve a rvaček.

plakát

Percy Jackson: Moře nestvůr (2013) 

Okopírovat Harryho Pottera je opravdu obtížné, ale když už si s tím dal někdo tu práci, investoval do toho nemalé peníze (90 miliónů) tak bych čekal, trochu víc nadšení, méně hloupých dialogů a více nedigitálně vypadajících monster. Určitě jeden z největších průšvihů léta a jen doufám, že se nedočkáme dalších pokračování

plakát

Red 2 (2013) 

Film sice nepřináší nic nového, vše je již už lehce okoukané, ale přitom je to tak zábavné. Sledovat tuhle partu, vysloužilých elitních zabijáků jak před kamerou bezostyšně řádí je více než příjemné.

plakát

Riddick (2013) 

Film Riddick potěšil především návratem na stejnou vlnu na které jel první díl série. Temná a hutná atmosféra je místy znatelná, ovšem snad ani jednou není dotažená dokonce a to je celkem škoda. David Twohy se jako scénárista a režisér zhostil filmu nešťastným způsobem. Celý film okolo Vás tak nějak propluje a v podstatě ani nebudete vědět, že jste nějakého Riddicka viděli. Protože snad vše co je vidět v tomto pokračování, asi už opravdu posledním, bylo vidět v lepším světle prvního dílu. Dalo by se tedy s klidem mluvit o promarněné šanci, kterou si Riddick vydupal u producentů.