Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Dokumentární
  • Krimi
  • Akční

Recenze (936)

plakát

Hop dva tři Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna ... (1971) (divadelní záznam) 

Jako dítě jsem se z desek naučila nazpamět nejen povídky, ale i dialogy a tak v televizních záznamech každé "jiné slovo" neomylně identifikuji - patřím ke generaci, která na humoru Š+G vyrůstala... a tak, jako některé písničky (a hlavně jejich choreografie) stárnou, jejich humoru se to netýká.... nyní, kdy na ČT Artu dávají postupně všechny díly, je moc smutné sledovat, jak Jiří Grossmann díl od dílu chřadne

plakát

Barneyho ženy (2010) 

Fakt krása - i když myslím, že ocení spíš starší diváci... Perfektní herecké výkony a jemný ironický (židovský?) humor... tohle není film do multiplexů, nejlíp užít si ho doma v pohodlném křesle se skleničkou něčeho, co máte rádi (a nejlépe po boku někoho, koho máte rádi)...

plakát

Sbohem, královno (2012) 

Křehká Léa Seydoux je hvězdou tohoto střípku z počátku francouzské revoluce. Nevím sice, jak moc historicky věrný tenhle útržek je, ale pohled z úhlu sloužících, pohybujících se v těsných tmavých chodbách zázemí Versailles na prahu smršti, která celý tenhle svět smete, mne moc bavil.

plakát

V nitru Llewyna Davise (2013) 

V obsahu a textu od distributora se praví "Llewyn si pevně jde za svým snem" - ale nic v tomhle filmu není pevné a stálé a Llewyn už vůbec ne... Opouští a je opouštěn, za něco si může sám a něco ho prostě potká a on to nechá být... snad ta krásná muzika, co je v jeho nitru to může omluvit? Nevím - vím jen, že po skončení tohohle filmu mi byla zima ještě hodně dlouho...

plakát

Dohola (2001) 

Velice příjemná anglická komedie, která léty nestárne - byla naší oblíbenou rodinou "trvalkou" na videokazetě před nějakými 10 lety, kdy jí pubertální dcery "sjížděly" celkem často, teď jsem na ní po letech náhodou narazila v tv a myslím, že jí čas nijak neuškodil - pánové Rickman a Nighy vévodí celému obsazení!

plakát

Inspektor se vrací (2015) (TV film) 

Perfektní atmosféra i herci - Britové prostě tohle umí!

plakát

Jako nikdy (2013) 

Pro mne jedno z nejzajímavějších překvapení.... předchozí hodnotitelé tady kritizují hlavně rozvleklost filmu a nedokončenost určitých "nakousnutých" témat, ale právě o tomhle si myslím, že o tomhle to celé je. Simuluje spíš výsek života (a smrti) několika postav a v tom je jeho zajímavost. Vždyť kolik z nás zažije příběh "jako s filmu", rozdělený pečlivým scénářem na expozici, zápletku, katarzi, rozuzlení a závěr, nebo jak se všechny ty peripetie jmenují. Většina úseků našich životů se spíš podobá nedořečeným útržkům, změti zajímavých začátků, po nichž většinou nepřijde pokračování a dotyční vám sejde z očí a po čase z mysli (a už se nikdy nedozvíte, jak dopadli) a někdy se zas napojíte na chvíli doprostřed rozehrané hry a vztahů jiných lidí a ta chvíle vás může ovlivnit - nebo taky ne... Dámy Medvecká a Špalková a pánové Schmitzer a Němec mi prostě přišli svým chováním (i slovníkem!) jako moji obyčejní sousedé, kterým jsem naprosto rozumněla jejich snahu postavit se tomu, co jim život nadělil. Aneb, jak by řekl Kurt Vonngtut: HAJ HOU!

plakát

Atentát v Ambassadoru (2006) 

Vůbec ne cíleně jsem se "přichomýtla" k začátku filmu a už se neodtrhla. Moc mne mrzí, že tehle film není známější, protože by si to určitě zasloužil!

plakát

Geliebte Clara (2008) 

Opět jedna z neveselých historek o tom, že s geniálními muži je těžký život... a byla-li i ve skutečnosti Clara taková "frajerka", že to takhle s tolika dětmi ustála, klobouk dolů !