Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ospalé britské městečko Keighley prožívá přípravy na pořádání letošního ročníku Britského kadeřnického šampionátu. Mladý holič Brian by se rád přihlásil, ale jeho zahořklý otec, zapomenutý kadeřnický mistr a soutěžní přeborník Phill Allen, mu to stále zakazuje. Odmítá se vrátit do světa, který před deseti lety zavinil, že mu žena Shelly utekla s jeho kadeřnickou modelkou Sandrou. Když ale Shelly přichází se zdrcující zprávou o rakovině, Brian už se otce neptá a je své matce ochoten v soutěži pomoci. Navíc tam potká kamarádku z mládí, přepůvabnou Christine, do níž se okamžitě zamiluje (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (141)

Streeper 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě nějakým způsobem zaujal. Nevím zda to bylo tématem - kadeřnická soutěž nebo dějem, který je vtipný, zajímavý, kreativní a zároveň i dojemný. U filmu jsem se zasmála, žasla jsem i jsem si pobrečela. Byla jsem zatraceně ráda, když jsem zjistila, že ve filmu hraje Alan Rickman společně s Natashou Richardson. ()

gilmore_girl 

všechny recenze uživatele

Pribeh je v podstate prostinky a predvidatelny, ale to velke kouzlo spatruju v tom, ze se odehrava pri kadernickem sampionatu. To je velmi originalni a nic podobneho jsem jeste nevidela. Je uzasne sledovat vytvareni vsech tech neuveritelnych ucesu, u kterych se budete jak smat (u panskeho strihu), tak brecet dojetim (u vecerniho ucesu) a zirat s otevrenou pusou (u celkoveho vzhledu). Navic divat se na mistry Alana Rickmana a Billa Nighyho v jednom filmu je proste zazitek sam o sobe. ()

Reklama

Lina 

všechny recenze uživatele

Námět zpracovaný s trochou nadsázky z neobvyklého prostředí. Samozřejmě že nabarvené ovce jsou nesmysl, ale ani Láska nebeská, ve které také hráli Alan Rickman a Bill Nighy, se všem nedržela reality. Obsazení se podařilo a je vidět, že režisér věděl, co dělá. Humor i city dávkoval velice přesně a herci mu v tom hodně pomohli. ()

Zuzzka 

všechny recenze uživatele

Film o mnohem hlubších věcech, než by se mohlo z pohledu na plakát zdát. Komediální složku bych vůbec z filmu vypustila, místy totiž rušila, i když na druhou stranu dodávala filmu jistou svěžest a nadhled. Na tomto filmu mě zaujalo hned několik věcí. Jednou z nich je to jak se v něm šetří slovy a když už se něco povídá, je to přirozené a smysluplné. Pak to je přízvuk Joshe Hartnetta, nevím jak se mu to povedlo, ale aspoň pro mě to bylo věrohodné dost. Pak jsou to rozhodně dvě hlavní představitelky, herecké výkony, krásný příběh a v neposlední řadě sám Alan Rickman. Tento film je prvním ve kterém jsem ho před mnoha lety viděla a od té doby jsem zamilovaná. Některé scény s ním by mi samy o sobě vystačily na pět hvězdiček ;-) ()

otík 

všechny recenze uživatele

Brilantní komedie na závažné téma, kterým není nic jiného než krize rodiny. Když se v jednom zapadlém britském městečku uspořádá šampionát kadeřníků, vyplavou na povrch nejen podvrhy a opravdové charaktery, ale také nejedna bolest, kterou je nutno přeměnit v radost. To vše dokázali autoři zabalit do jemného humoru a vznikl jeden z nejlepších britských snímků roku 2001. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (1)

  • Natáčelo se v metropolitním hrabství West Yorkshire a v Londýně. (griph)

Reklama

Reklama