Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Komedie
  • Horor
  • Animovaný

Recenze (19)

plakát

Death's Game (2023) (seriál) 

Korejská produkce opět dokazuje, kdo je současným králem na seriálovém poli. Hluboký, dojemný a k zamyšlení hodný počin. Jak by se asi kdokoli z nás zachoval, kdyby se ocitl v kůži někoho komu zbývají jen okamžiky před jistou smrtí a měl tak šanci zvrátit svůj osud? Hlavní postava se postupně převtěluje do lidí, kteří jsou nějakým způsobem zrovna blízko smrti nebo ve smrtelném nebezpečí. Máme tu třeba malíře, který je zároveň sériový vrah, šikanovaného studenta, policistu a další. Skrze tato převtělení si hlavní protagonista uchovává i jejich vzpomínky, kterých pak může využít. Závěr je velmi emocionální a samotné zakončení v poslední epizodě vás dostane do kolen. Navíc něco tak originálního tu dlouho nebylo.

plakát

Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023) 

Nevím co mají všichni proti Snyderovi, za mě super tvůrce, který má vizi a fantazií. Jeho filmy vypadají velkolepě, jsou plné efektů s vlastním vizuálem plným chladných barev a odstínů. A působí to fakt dobře. 46%? Podle tohoto hodnocení jsem čekal daleko větší průser. Člověk by si holt měl vždycky udělat názor sám.

plakát

Zlo si umí počkat (2023) 

Tohle byla hodně temná a drsná jízda, která se vidí málokdy. Celé se to rozjede hned od začátku a v nastaveném tempu vydrží prakticky až do konce. Na vesnici se začnou dít dosti podivné a znepokojující jevy, které přivolá muž posedlý démonem (to byl zjev). Snímek obsahuje pár opravdu drsných scén, které v jiných filmech nenajdete (scéna se psem). Zatím asi nejlepší horor tohoto roku. Doporučuju, ale nic pro slabší povahy.

plakát

Pok-sun nesmí přežít (2023) 

Je to takové rodinné drama okořeněné špetkou akce s pěknou choreografii. Máme tady vyobrazenou organizaci nájemných zabijáků a jejich šéfa, plus svobodnou matku s dcerou, která má dost svých potíží ve škole k vůli své orientaci a netuší čím se její macecha živí. Korejci umí velice dobře namixovat tu rodinnou vložku s akčním thrillerem a dohromady to tvoří chutný koktejl. I se stopáží něco málo přes dvě hodiny film uteče a líbil se mi i závěr se šéfem organizace. 8/10

plakát

Yakhanyeongung (2022) (seriál) 

Tak tohle byla další laskomina z JK. Velice citlivé téma o školní šikaně, které si budete i dlouho po shlédnutí pamatovat. Hlavní hrdina Yeon Shi je ze začátku takový ten tichý typ, s kterým ostatní zametají. Jenže každý pohár jednou přeteče a pak se začnou dít věci. Dá se dohromady se spolužákem ze stejné třídy jménem Ahn Soo Ho, který Yeonovi pomohl, když jej venku před školou zrovna šikanovali. Pak se k nim přidá ještě jeden brýlatý týpek z bohatší rodiny, z kterého se pak stane podrazák, když přejde na stranu utlačovatelů (z více či méně pochopitelných důvodů)... Společně tak začnou potírat bezpráví v jejich blízkém okolí, a zapletou se dokonce i s gangstery. Závěr je celkem vyhrocený a dává prostor pro další řadu. Akce tu je, ale seriál se soustředí spíš na postavy a emoce... 10/10 a jeden z nejlepších korejských seriálů. Jo korejci umí.

plakát

Alice in Borderland (2020) (seriál) 

Dost možná nejlepší seriál, co jsem měl tu čest dosud vidět. Sjel jsem obě série v rámci pár dní a nebyl snad jediný díl, který by mě vyloženě nudil. Hry jsou promyšlené, zábavné, brutální a nelítostné, daleko lepší jak třeba ve Squid Game. Nejoblíbenější charakter jednoznačně Chishiya, stratég, který svým intelektem byl vždy o krok napřed před ostatními a jako jeden z mála nebyl vyloženě záporná postava a projevoval i nějaké city, podobně jako hlavní dvojice, kterou jsem si též velmi oblíbil. Jedna z nejlepších epizod byla ohledně uhádnutí správného co nejbližšího čísla k číslu co bylo náhodně vylosováno a následnému polití kyselinou, když se hráč spletl, tady jsem skoro nedýchal a měl obavy, jestli si s tím Chishiya poradí. Super postava byl také Aguni, ze začátku tvrdý gangster, který každým pohrdá... Ale i on si projde těžkým přerodem a nakonec mu fandíte, aby vydržel až do úplného finále, které je velmi překvapivé a zřejmě nad ním budete dlouho přemýšlet. Vřele doporučuji 10/10

plakát

1899 (2022) (seriál) 

Nemám nic proti LGBT komunitě, ale v epizodě, kde se objevili dva gayové jsem to vypnul. Je to skoro v každém seriálu od Netflixu a začíná to být už jakýsi trend. Dvě hvězdy za super námět, ale právě k vůli výše zmíněnému nemám chuť koukat dál. A to jsem se na tenhle seriál celkem těšil.

plakát

Vlčí lov (2022) 

Kvalitní krvavá lázeň z JK o přepravě vězňů nákladní lodí, kde započne hotové peklo s experimentálním monstrem i vězni mezi sebou. Film má slušné tempo, je akční a nenudí. Líbila se mi odbočka z 2.sv. o tom jak celý "experiment" vlastně vznikl. Na závěr tu pak máme i fight 1v1 s hlavním záporákem. Za mě naprostá spokojenost, byť ne pro každého.

plakát

The Eight Hundred (2020) 

Perfektní film! Jeden z nejlepších válečných snímků, doporučuji.

plakát

Terrifier (2017) 

Nejlepší horor s klaunem co jsem kdy viděl, bravurní. Ten 80sátkový vizuál tomu dodává takový ten pochmurný brakový feeling a v tomhle případě to funguje na výbornou. Hlavní postava vraždícího maniaka v kostýmu klauna je naprosto perfektně zahraná, charismatická a šílená. Velké plus je i tempo, kde se děj nikde moc nezdržuje a servíruje nám napětí od první do poslední minuty, kéž by takových snímků vznikalo víc. No a v neposlední řadě hlavně slušná dávka gore... s čistým svědomím 5 hvězd.