Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Animovaný
  • Fantasy
  • Dobrodružný

Recenze (29)

plakát

Místnost sebevrahů. Hater (2020) 

Velmi kvalitní, ale velmi depresivní snímek. Hlavní hrdina je zpočátku docela sympatický a fandíme mu, je nám ho líto, přerodí se však v bezcitného psychopata. Stále doufáme, kdy klesne na dno, něco se v něm pohne a on se polepší, ale ne... Příběh upíra, který jde přes mrtvoly, a ještě je za hrdinu.  V divákovi zůstává strach, zda se tohle opravdu může stát nebo děje.  A hluboká hrůza.  Po všech uměleckých stránkách film na pět hvězdiček, ale s vidinou nočních můr a beznaděje je nemohu dát.

plakát

Northangerské opatství (2007) (TV film) 

Román ani film nemá velké ambice, což nevadí. Je to prostě roztomilý příběh z počátku 19. století, docela vtipná, jemně ironická sonda do života vyšších vrstev v Anglii. Jsem vděčná za přesné zobrazení reálií - šaty, vybavení, způsob života, tanec, literatura... A také trochu psychologie, vývoj hlavní hrdinky od naivní holčičky z venkova, která doplácí na zvědavost a důvěřivost, po mladou dámu. --- Krásné záběry kolonády Bathu, i když v The Persuasion lepší a promyšlenější. --- Nenáročný film pro unavené a vyčerpané před usnutím.

plakát

Pro kamaráda (1940) 

Nebýt trapného agitačního zvratu před koncem, mohlo to být slušné drama. Cenné jsou pro současného diváka záběry z šachet a měšťáckého bytu. Je sice dojemné, jak se rivalové v kritické situaci usmířili, ale z dobrého narativu tak vznikl emocionální kýč.

plakát

Smrtelné stroje (2018) 

Poněkud předimenzovaná adaptace skvělé literární předlohy. Jednu * za hudbu, jednu * za fantastické efekty a vizualizaci, jednu * za vtipnou a neotřelou Jasmínu. Škoda, že Hester je až na romantickou jizvičku na tváři hezká a docela sociální, což z ní dělá úplně jinou hrdinku, což ničí výbornou předlohu založenou na živelné a sympaticky protivné ošklivé jednooké žáby. Mohlo to být horší, mohlo to být mnohem lepší. Mírně napínavá oddechovka. Promarněný potenciál originální předlohy. Chyběl tomu duch, šťáva, přesvědčivé dialogy... Škoda.

plakát

Tísňové volání (2018) 

Na dánský způsob Tom Hardy ve filmu Noční jízda. Při vší úctě, Jakob Cedergren je sice pohledný a zajímavý, ale čučet 85 minut jen na jeho ksichtík přivádí spíš k šílenství. Poučení: nestrkat nos do věcí, kterým nerozumíš, nebo dopadnou ještě hůř. Napětí, výborný scénář a tísnivou atmosféru film nepostrádá. Ale trochu chybí konec. Konec, který je prostě koncem.

plakát

Láska na kari (2014) 

Konečně vím, jak udělat opravdu dobrou omeletu :-) Ale vážně, toto je milý film o tom, že vařit se má srdcem - a na tom se shodli Indové i Francouzi.

plakát

Tichá noc (2017) 

Komedie? Na tomto filmu není absolutně nic komického. Kruté realistické drama obnažující lži v rodině bez příkras.

plakát

Noc v New Yorku (2014) 

89 minut plytkého žvanění, kňourání, hihňání, uculování se, prázdných mouder a bonmotů. Kecy, kecy a kecy. Jedna hvězdička za noční NYC.

plakát

Noční recepční (2016) (seriál) 

Jsem vděčná za kvalitní seriál ze současnosti, který je napínavý od první do poslední minuty a divák trne hrůzou o hlavního hrdinu. Jsem vděčná za seriál, který nerelativizuje a ukazuje bez příkras, že s dobrem a zlem to může být i docela jednoduché. Výborné herecké výkony, nádherné záběry a napětí s otázkou: "A co když je to pravda..." Upřímně, nedivila bych se, kdyby zápletka byla zcela realistická. Jo a vím, že do Káhiry v životě nepáchnu, i kdyby mi někdo zaplatil apartmá přímo v hotelu Nefertiti.