Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Komedie
  • Akční
  • Drama
  • Animovaný
  • Krimi

Recenze (642)

plakát

Absolvent (1967) 

Odmyslíme-li některé nepochopitelnosti v jednáních hlavních postav, tak jde o kvalitní snímek o dospívajícím člověku, který si neví rady, co se životem po škole. Ovšem opět je tu to afektované přehrávání ve snímcích z dřívějších let, které ohromně kazí výsledný dojem.

plakát

Akta Pentagon: Skrytá válka (2017) 

Poslání tohoto filmu naprosto převyšuje potřebnou poutavost! Jak jinak totiž vyjádřit kvalitu snímku, který přináší opět důležité historické memento vykoupené však bezmála dvouhodinovým naprosto soustředěným pozorováním novinářů přehrabujících se v datech?! Pravda, chtělo to trochu jinak (třeba tak jako "Vice"), ale přeci jen kvalita je nesporná. Možná se ještě sluší zmínit ústřední dvojici Hanks - Streepová (mimochodem jejich společnou premiéru!), pro kterou zde nebylo příliš prostoru, aby rozvinula veškerý svůj herecký talent. I proto (anebo právě proto) nepřekvapuje, že oskarové ocenění se tentokrát oběma vyhnula. Ačkoliv již samotná nominace Streepové budí nemalý údiv, neboť zde zahrála až nebývale "zapomenutelným" způsobem. Každopádně, i přes některé nedostatky, kvalitní snímek.

plakát

Aladin (2019) 

Není to poprvé, co zde taková myšlenka zazní, ale .. Proč? Proč se všechny disneyovky musí přetáčet do hrané podoby?! To se opravdu ta ždímačka peněz nikdy nezastaví? Není už konečně někde hranice? Ano, Will Smith hraje dobře, má na to koneckonců i dobrou postavu, ovšem .. všechno působí tak zbytečně! Absolutně nemůže být pochyb, že se herci při natáčení dobře bavili, užívali si to a "těšili se na každý den na place", nicméně je otázkou, zda se má "tohle" stát cílem filmu. Vlastně jednou z opravdu mála pozitivních novinek, je zařazení nové postavy jménem Dalia (Nasim Pedrad), která se Smithem vše tak nějak komikou zachránila a bez problémů tím oba zastínili ústřední pár. Každopádně výsledkem je další snímek tzv. navíc!

plakát

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov (2014) 

Záběry pěkné, informace užitečné, ale co se týče zaměření, je to divné. Jakoby nevědeckým způsobem vedený komentář napovídá, že tento film má sloužit především dětem. Na druhou stranu určité fráze mnohdy neodpovídají tomuhle cíli, a to je opravdu podivné.

plakát

Alenka v říši divů (1951) 

Možná že se tehdy v roce 51 dočkala disneyovská pohádka velkého ohlasu, ovšem v dnešním světle hrané podoby s Miou Wasikowskou vypadá spíš dosti směšně. Navíc je to taková potřeštěná směs chaosu a barev, což byla tehdy pro autory určitě velká výzva a pro diváky jistě obrovská změna, ale ve výsledků dá i těch "pouhých" 75 minut neuvěřitelně zabrat. Navíc tu není ani žádná pořádná písnička. Těžký, hodně těžký animák.

plakát

Alenka v říši divů: Za zrcadlem (2016) 

Bohužel velký pokles oproti jedničce. Nová režie hodně těží z předešlého dílu a moc nového nepřináší. Pravdou je, že děj má svůj základ v Carrollově knize, takže částečně za to může právě předloha. Nicméně pro natěšeného diváka, který ku příkladu doufá v posun vztahu Alenka-Kloboučník, to může být poněkud zklamání.

plakát

Alfa (2018) 

Špatný snímek to věru není. Od prvního okamžiku se film ztvárněním přiblížil třeba filmu "300: Bitva u Thermopyl" nebo (a to především) Emmerichovu "10 000 př.n.l.". Avšak jak zde bylo již řečeno, příliš mnoho digitálu, který byl navíc často patrný, to poznamená i sebelepší snímek.

plakát

Amazing Spider-Man 2 (2014) 

Je až k neuvěření, jak strašně moc lze zmršit tak výborně rozjetý film. Znovu rozpracované téma Spiderman mělo jak v prvním, tak i v tomto díle suverénně našlápnuto k natočení alespoň 5ti dílné série, která by měla šmrnc a byla obrovským diváckým tahákem. A co z toho zbylo ??

plakát

Američan (2010) 

Ponuré, táhlé drama, plné silných pohledů, dlouhých záběru krajiny a křivolakých uliček italských vesnic. Do toho všeho je vsazen hlavní hrdina, padouch, který projevuje minimum emocí a u něhož se člověk musí dlouze zamýšlet, o co mu vlastně jde. Na druhou stranu zde jako jeho protiklad působí krásná, živelná a smyslná Violante Placido, která jakmile se objeví na place, vše dostane zcela nový náboj. Tvůrci pochopitelně a zcela správně nasadili snímku vážnou notu a na konci se divák nemůže divit, ovšem...složitější téma to bezesporu je.

plakát

Amerika z ptačí perspektivy - Zázraky přírody (2016) (epizoda) 

Sice tento dokument pomyslně "vyzobává rozinky" z celé Ameriky a nijak zvlášť do detailů je nerozvádí, ale pro obecný přehled parádní. A bezpochyby i záběry, které jentak neuvidíte.