Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Drama
  • Komedie
  • Pohádka
  • Dobrodružný
  • Fantasy

Poslední recenze (7)

plakát

Neopouštěj mě (2010) 

Musím říci, že jsem k filmu přistupovala s určitým odstupem, ale chytl mě a ve výsledku jsem nad ním pak nějakou dobu dost přemýšlela. Jakkoliv nejsem fanouškem Carey Mulligan (zejména díky Velkému Gatsbymu), v tomto snímku mi nijak výrazně nevadila, ke konci jsem k ní dokonce i cítila určité sympatie. Průběhem celého filmu se táhne určitý pocit bezmoci, smutku (já osobně tomu říkám Nedělní blbá nálada), kterou Romanek vytvořil vskutku dobře, pročež jsem mu velice vděčná.

plakát

Gravitace (2013) 

"To byla ale blbost" řekla jsem po opuštění brněnského kina Lucerna hned po konci filmu Gravity. Postava Sandry Bullock mě první třetinu filmu neuvěřitelně štvala. Člověk dýchá asi dvě minuty CO2, ale stejně si najde čas zasněně se zahledět na George C., který odlétá do širého vesmíru, aby se pak stihl dostat do bezpečí během dvou vteřin (poté, co dvě minuty dýchal CO2). Jasně, proč ne? A když si pak úplně debilně nechala odletět šroubovák (který potom díkybohu chytla), myslela jsem, že odejdu z kina. Jak může být někdo takový idiot? Ale zase musím říct, že kamera mě docela dostala. Už dlouho se mi nestalo , že bych s sebou tolikrát cukla během devadesáti minut. Nehledě na to, že natočit tohle všechno muselo být neuvěřitelně náročné. Začátek filmu byl i místy vtipný a nemyslím si, že by tvůrci udělali ve filmu tak moc fyzikálních chyb (i když já tomu zase až tak nerozumím), jako u většiny jiných scifíček. Proto jsem ochotna věnovat tomuto snímku tři hvězdy. Dala bych i tři a půl, ale jak jsem již napsala, doktorka Ryan Stone mi opravdu nebyla sympatická a to mi dokáže zkazit celý film. Každopádně doporučuji všem jít se podívat, protože záběry jsou opravdu hodně dobré!

plakát

Velký Gatsby (2013) 

Naprosté zklamání. Od začátku až do konce příšerná nuda, žádné pořádné propracování postav, retrospektivní záběry jako z béčkového filmu. Hrozný kýč, příšerná kamera, příšerná hudba, příšerné herecké obsazení až na DiCapria, který jediný si zaslouží nějaké hodnocení a toho oscara by měl dostat jen za to, že jako jediný aspekt filmu dokáže udržet diváky v kině. Abych to shrnula co nejjednodušeji. Kamera: "Pojďme divákovi ukázat, co všechno se s ní dá dělat, pojďme do náhodných částí filmů neuměle nacpat záběry pro 3Déčko (toho si nikdo u 2D nevšimne), pojďme si pohrát s efekty tak, aby příjemci našeho "umění" měli pocit, že jim do coly někdo hodil tripa! Hudba: "Haha, já budu avantgardní a nedám tam hudbu, která by správně měla dokreslit celkový dojem z díla! Moderní hudba přece všechny zaujme! Rozhodně to nebude mít opačný efekt a ty, kteří se do děje dostávají zuby nehty to z něj určitě pokaždé surově nevytrhne. Daisy: "Jsem škaredá, protivná, hysterická amatérka a stejně jako v praktickém životě se do mě zamiluje bohatý Leonardo DiCaprio, který je pro mě schopen i zemřít." Musím říct, že už dlouho mě nic tak nenaštvalo, jako Velký Gatsby.

Poslední hodnocení (228)

Návrat do Cold Mountain (2003)

22.01.2014

Kabaret (1972)

03.12.2013

Neopouštěj mě (2010)

22.10.2013

Gravitace (2013)

22.10.2013

Slídilové (1992)

21.09.2013

Velký Gatsby (2013)

21.09.2013

M*A*S*H (1972) (seriál)

21.09.2013

Scrubs: Doktůrci (2001) (seriál)

23.08.2013

Misfits: Zmetci (2009) (seriál)

23.08.2013

Reklama