Reklama

Reklama

Pětice svérázných expertů vedená Martinem Bishopem si vydělává vyhledáváním chyb v bezpečnostních systémech, které pak za tučnou odměnu pomáhají postiženým firmám odstranit. Slušně rozjetý podnik se však ocitne v úzkých, když je skupina nucena přijmout nelegální zakázku Úřadu pro národní bezpečnost. Bishop nemá na výběr a práci musí vzít, protože agenti úřadu ho mají v hrsti díky počítačovému podvodu, který před lety spáchal. Donutí ho uloupit černou skříňku geniálnímu matematikovi Janekovi. Vzápětí však vyjde najevo, že skřínka je dekodérem umožňujícím proniknout do každého, i sebelépe chráněného systému a ve skutečnosti si její krádež objednala mafie. Hned po odcizení skříňky ale zjišťují, že vědec, jehož zásluhou tento vynález vznikl, zemřel. Martin Bishop a jeho kolegové si uvědomují, že jim hrozí velké nebezpečí a musí vynaložit veškeré síly, aby se jim podařilo uniknout smrti. (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (148)

BoXBe 

všechny recenze uživatele

Slídilové v roce 2013 kulhají na obě nohy. Svět se snaží změnit pán s malým copkem, který uchovává malou krabičku, kterou sestrojil geniální matematik, v místnosti s tepelnými senzory ve střežené budově. Zabránit mu mají parťáci s Robertem Redfordem, kteří svůj tým pečlivě skládali tak dlouho, až byl sestaven dokonale k úkolu na obležení továrny na hračky. No, nebudu do nich dále šít, zápletky odpovídají času a prostoru. Pověnujme se tomu, že až na tuhle klíčovou dorbnůstku, se na Redforda a spol kouká i po letech s přátelským úsměvem a večer nebo odpoledne pokazit nemůže, ba naopak. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Příšerně dlouze se táhnoucí film o partičce, která spadne do průseru tak rychle, že si toho ani nestihnou všimnout. Každopádně i já s tím měl problémy, a že bych se u toho dobře pobavil se také říci nedá. Zase se tam ale objevila stará garda zahrnující Aykroyda, Redforda, Kinsleye a další, takže bylo určitě na co koukat. Krom toho i nadějný River Phoenix, takže o herce rozhodně nouze není. Jen mi tedy vadila přílišná utahanost, se kterou jsem tedy hodně bojoval, a nakonec to vzdal, a výsledkem jsou tři hvězdičky Slídilům, kteří možná někoho zaujmou, ale mě neskutečně nudili. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Skvělá kombinace humoru a napětí. Robert Redford jako majitel firmy na testování bezpečnostních systémů je zatahnut společně se svými společníky do tajné loupeže a proto musí vzít spravedlnost do svých rukou. Redfordovi zdatně sekundují Sidney Poitier, David Strathairn, Dan Aykroyd či Ben Kingsley. Příjemný snímek na zimní večery.... ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Škoda, že pořádná zábava začíná až někdy v polovině, kdy se Bishopova partička rozhodne pro vloupání do "továrny na hračky". V týhle části už je totiž konečně pořádný napětí, akce i zábava. První hodinka je lehce uspávací a zbytečně žene stopáž nad dvě hodiny. Závěr mi přišel vcelku nedotaženej - Bishop a záporák si to měli mezi sebou pořádně urovnat. Jinak však vcelku fajn thriller s Redfordem v hlavní roli a celkově zajímavym hereckym obsazenim, slušná žánrová jednohubka. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná komedie na nedělní rodinný výlet do kina pro slušné chlapce s dospělým doprovodem. Maminky si vychutnají nestárnoucího Redforda a Poitiera, kteří jim nenápadně ukáží, že i když ten jejich teenager sedí celý den u počítače, z PE má s bídou Éčko a bříško mu hamburgrově roste, čeká ho skvělá budoucnost. Vždyť to film jasně říká: informace = power. Amerika potřebuje nejen vojáky, ale i ajťáky. Nenáročný oddychový film dost kazí do očí bijící nelogičnosti. Bishop se ukrývá a vlastně ho nikdo nehledá, přestože by stačilo sledovat jeho spolupracovníky, či se pozeptat po přátelích; závěrečná půlhodina je už spíše rozverná komedie - tohle má být útěk z přísně střežené budovy???? Ochranka asi měla dovolenou. Ovšem co film tvrdě kazí, je Redfordova nenávist k republikánům, kterou nacpal i do této komedie. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (8)

  • Film byl v roce 1993 nominován na cenu Edgara Allana Poa. Vyhrál však snímek Hráč (1992). (Terva)
  • Matka (Dan Aykroyd) nosí ve filmu tričko z nápisem "Aleka's Attic", což je skupina Rivera Phoenixe. (Zdroj: ČSFD)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Los Angeles v Universal Studios Courthouse Square. (dyfur)

Související novinky

Zemřel herec Sidney Poitier

Zemřel herec Sidney Poitier

07.01.2022

Dnes přišla smutná zpráva z bahamských ostrovů. Ve věku 94 let zemřel nejstarší herecký držitel Oscara za hlavní roli, floridský rodák Sidney Poitier. Médiím zprávu sdělil přímo bahamský předseda… (více)

Reklama

Reklama