Reklama

Reklama

Nejsledovanější žánry / typy / původy

  • Akční
  • Drama
  • Krimi
  • Komedie
  • Horor

Recenze (80)

plakát

Lví král (2019) 

pro všechny hejtry, co ta animace?

plakát

MOST! (2019) (seriál) 

Konečně českej seriál, co není vymejvárna mozků nebo mediocre kdovíco. Zábava jak sviň, herci na pohodu, zápletka fajnová, i když bych něco předělal a udělal to ještě víc nekonvenční. Na telku sice nekoukám, ale věřim, že kdyby něco podobně dospělýho spatřilo světlo světa, tak o tom vím. Z hlediska seriálu jako takového 4*, z hlediska české kinematografie a směru, jakým by se měla ubírat, jasných 5*

plakát

Spider-Man: Paralelní světy (2018) 

WOW! Over the edge překvapení. Za mě nejlepší animace, co jsem kdy ve filmu viděl. Stylová, nápaditá, vtipná, tak akorát psychedelická a samozřejmě komixová! Příběh super dobrej, inteligentní, se spoustou překvápek, dialogy také na úrovni, gradace perfektní. Škoda, že to nemá o trošičku více gagů, jež by reflektovaly dnešní společnost, popřípadě odkazovaly na dnešní popkulturu. Gagů typu; "Taky mě srazil dron apod", ne nic deadpoolovského. Tak by to mělo ideální rovnováhu jak pro dětské, tak i pro dospělé publikum. Ale to je jen hnidopištví, které se dá okamžitě přejít. Jakto, že se filmu nedostalo více mediální podpory, vidět tento orgasmus v kině musí být zážitek. Narozdíl třeba od Incredibles 2, jež měli hype jak blázen a já v půlce znuděně odešel. OST také na jedničku, od osmdesátek až po grime. Zatím 95%

plakát

Vdovy (2018) 

waaanabe art, but its not... left in 40 mins

plakát

Star Wars: Poslední z Jediů (2017) 

Takhle vypada Disney takeover! Multikulti zamereny na celou planetu, akorat chybej Indove, ale ty nemaj prachy na kino, tak proc je tam cpat. Spousta scen jenom pro deti. Logickejch der mraky, kamikaze ship tomu veli, klise jedno za druhym, zaporaci slabosi. Super CG a par scen, tot vse.

plakát

Zabití posvátného jelena (2017) 

Asi ten nejdepresivnější film, co jsem kdy viděl. Ke konci už jsem si vysloveně přál, ať to skončí. Po shlédnutí jsem si musel dát hned panáka.

plakát

Prorok (2009) 

Francouzská kinematografie byla a stále je tou nejkvalitnější. Film, jež se jeví z počátku jako vězeňské drama se rychle přehoupne do originálního mafiánského krimi, kde věznice slouží spíše jako prostředník mezi děním venku a uvnitř. Film obsahuje nehorázné množství pro příběh zásadních postav, až by si zasloužily více prostoru. Kdyby byl Un Prophéte rozdělěn na dva díly, jako Mesrine, tak by se divák lépe orieontoval ve všech těch Arabech, Korsičanech, Italech a Franzouzích. Zde dávám jediné mínus za občasný chaos v divákově hlavě díky zbytečnému sestříhání, díky čemuž nevyzbyl prostor pro dokončení děje pro pár důležitých postav.

plakát

T2 Trainspotting (2017) 

Tak tohle jsem opravdu nečekal. T1 je promě naprostý kult, tudíž by mě ani ve snu nenapadlo že dám i T2 absolutní hodnocení. Jenže příběh, nádherná návaznost a nostalgie na první film, kamera, herecké výkony a feel prvního filmu zůstávají, i bez heroinu. Super, i OST je na skvělé úrovni, jež se samozřejmě s jedničkou nedá srovnávat.

plakát

Piráti z Karibiku: Salazarova pomsta (2017) 

77? Nemam slov, dej o nicem, vsechny triky v traileru (proto jsem taky na film sel, abych videl vyspelejsi piraty). Ztrata penez i casu.

plakát

Kung Fury (2015) 

Kung Führer, Laser Raptors, Hackerman a Vikingove s minigunama!